LPG dönüşümlü araç kullanan araç sahipleri araçlarındaki LPG tankının imalat tarihini kontrol etmelidir. Eğer tankın kullanım süresi dolmuş ise yetkili LPG dönüşüm firmalarına giderek LPG tankını değiştirmelidirler.
Bununla birlikte LPG'li araç kullanan kimi kişiler araç muayene istasyonlarında otomobillerine yüklü LPG tanklarının kullanım süresi 10 yıl dolduğu için vize alamıyor. Zira yasaya göre ömrü 10 yılı aşkın LPG tanka sahip araçların trafiğe çıkması yasak.
Fakat bu yakıt tankının üzerinde bir son kullanma tarihi yazılı. İşte kritik tarih o. Araca montajı yapıldığında üzerinde yer alan etiketteki tarihin 10 yıl süresi var. 10. yılın sonunda bu tankı değiştirmezseniz, TÜVTÜRK araç muayeneden vize alamıyorsunuz.
2- Otogaz sistemlerinde 10 yıllık kullanım ömrünü tamamlayan depo, yani LPG tank değişimi sonrası tankı taktırmış olduğunuz firmadan aldığınız LPG tadilat raporu ve fatura ile sızdırmazlık raporu almak gerekir.
Geçmez, muayenenin geçerlilik süresi içinde dolmayacak olması lazım tankın son kullanma tarihinin. 1 temmuz olduğu zaman o tank muayeneden geçmez değiştirmek zorunda kalırsın.
İlgili 39 soru bulundu
LPG Tank Fiyatları 2023 yılında çeşidine göre; 1670 TL'den başlayıp 2800 TL ye çıkıyor. LPG Tankı değişim esnasında sizlere sunulan seçeneklerden birini tercih ederek işe başlayabilirsiniz. BU, fiyatlarında netleşmesine neden olacak önemli bir etkendir.
Ancak ortalama olarak 600 ₺ ile 1200₺ arasında bir maliyeti vardır. Gaz tankı değişimi takribi 2 – 3 saat sürmektedir.
İzmir'in Buca ilçesindeki sanayi sitesinde LPG dönüşümü yapan 23 yıllık usta Recep Kurt da tüm sistemlerde olduğu gibi LPG'lerde de belli bir kullanım ömrü olduğunu söyledi. Kurt, "LPG tankının ömrü 10 yıl, bu süre dolduğunda değişmesi lazım. Değişim olmazsa patlama ve kaçak riski bulunuyor.
LPG tankımın süresi bitti ne yapmalıyım? LPG/CNG tankının süresi biten araçlar, muayeneye gelmeden önce tank değişimi yapmışlarsa; Muayeneye gelirken Yakıt Sistemi Montaj Belgesi getirmek durumundadırlar.
LPG/CNG tadilatlarında ek olarak, sistemin montajını yapan firma tarafından düzenlenmiş Yakıt Sistemi Montaj Belgesi ile birlikte araç muayenesi için gerekli diğer belgeleri (Ruhsat/TrafikTescil Belgesi, vergi borcu sorgusu, zorunlu trafik sigortası) hazır ederek TÜVTÜRK Muayene İstasyonları'na gelmelidir.
Lpg tankının değişimi için araç oto gazcıya götürülür. Otogaz servisinde aracın gaz tankı sökülerek yeni gaz tankı montajı yapılır. Otogaz servisinde aracınıza uygun proje çizilerek evraklar size verilir.
Ayrıca, 'simit tank' olarak adlandırılan, stepnenin yerine konan tanklaryasak olmasına rağmen halen kullanılmakta. Stepne arabada bulunması gerekenzorunlu teçhizattan birisi. LPG tankı konunca, stepne çıkarılıp araçtankaldırılıyor. Bu nedenle yasaklandı."
hem tank üzerinde hem de motoru açtığınızda lpg nin beyin diye söylenen yerinde tarihler vardır, bunlara bakarak ne zaman takıldığını anlayabilirsiniz..
Sıvılaştırılmış petrol gazı tüplerinin tamamı imalat veya son periyodik muayene tarihinden itibaren her 10 yılda bir periyodik kontrolleri yapılır. Kaza geçiren, ve tamir gören tüpler, periyodik muayene süresini beklemeden yeniden muayene, veya denemeye tabi tutulur ve raporu düzenlenir.
LPG'si sökülen araçlar fenni muayeneden geçmelidir.
Rapor için artık süre şartı aranmıyor. 1 Ocak 2018 tarihine kadar sızdırmazlık raporu süresi özel araçları için 2 yıl ticari araçlar için de 1 yıl geçerliydi. 1 Ocak 2018 tarihinden sonra yürürlüğe giren yeni yönetmelikle birlikte sızdırmazlık raporu için süre şartı aranmıyor.
Lpg tankının imalat tarihini not almak gerekir. LPG tankları 10 yıldan fazla kullanılması sakıncalı ve yasaktır. İmalat tarihinden itibaren 10 yıl kullanma süresi bulunur. İmalat tarihini kontrol etmek LPG sistemlerinde çok önemlidir.
TÜVTÜRK muayene işlemlerinin gerçekleşmesi için öncelikli olarak araca ait hiçbir şekilde borç kaydı bulunmamalıdır. Aracın sahibi tarafından işlemler yapılabileceği gibi farklı bir kişide LPG'li araçların muayene işlemlerini yürütülebilir.
Tank tamamen boş kalırsa sıkıntı olur contalar vs kuruma yapar,ara ara düğmeye basıp LPG/benzin geçişi zor olmasa gerek.
Silindir Tank Modelleri; 315 ve 244 kodu ile 2 ye ayrılır. 315 Silindir tanklar: 32 Litre, 40 Litre, 50 Litre ve 60 Litrelik kapasitelere sahiptir. 244 Silindir tanklar: 35 Litre, ve 42 Litrelik kapasitelere sahiptir.
lpg dolum ağzını benzin deposunun kapağının oraya alınması gerektiğini duydum, bunu yaptırmayanlar muayeneden geçemiyor mu ? lpg kanundan önce takıldıysa bir problem olmuyor.
Benim tank da 42 litrelik. Maksimum 33 litre alıyor. Şamandıranızda sorun olabilir. Tank basınçlı olduğundan maksimum %80 dolum kapasitesindedir.
Araç tadilat muayenesi yapıldıktan sonra araç ruhsatının noterden değiştirilmesi gerekmektedir, bunun için araç sahibi araç LPG söküm projesi, TÜV-TÜRK araç muayene raporu, araç tespit raporu ile beraber notere başvuru yapılarak araç tescil belgesi değiştirilir ve ruhsattan LPG yakıt sistemi kaldırılmış olur.
32 Lt. Internal Dikey Ø580x180 (34 Lt.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri