Saçınızı gün içinde fazla taramak, saçlarınızın şeklini bozacağı gibi onların yağlanmasına da neden olur. Hele de güzel bukleleriniz varsa, emin olun bunlar bir süre sonra kırılıp tiftik gibi görünmeye başlayacaktır. Ama hiç taramazsanız da saçlarınız keçeleşir ve hava almadıkları için dökülmeye başlayabilir.
Saç bakım rutininin temel adımı olan saç taramak, sağlıklı saçların olmazsa olmazlarındandır. Saçlarınızı taramanın en sağlıklı yöntemleri arasında şu maddeler yer alır: Saçları en verimli taramanın yollarından biri, taramanın duş aldıktan sonra yapılmasıdır.
Uzmanlarımız en sık sorduğunuz soruları yanıtlamaktadır. Saçları taramak saç dökülmesi sorununu arttırmaz.
Bu yüzden saçlarınızı tararken kırılmayı en aza indirmek için saç tellerinizin uçlarından başlayarak yavaşça yukarı doğru ve nazikçe tarayınız. Uzmanlar, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yani saçları her gün taramak saç derinizin sağlığı için önemli olduğunu belirtmişlerdir.
Kafa derisinin havasız kalması, kafa derisinin kuru ve nemsiz kalmasına neden olur. Bunun sonucunda ise kepek oluşumu ortaya çıkar.
İlgili 19 soru bulundu
Toplu Saç ile Uyumaktan Kaçının
Dağınık bir topuz ile veya at kuyruğu ile yatmak kulağa zararsız gelebilir, ancak saçlarınız toplandıktan birkaç saat sonra, saçınızı yukarı kaldırdığınız için bu durum saç derinize baskı uygulayabilir ve saçların zarar görmesine ve kopmasına neden olabilir.
Günün 3/1 gibi bir zaman dilimi içerisinde havasız kalması sonucunda saç kökleri zayıflamakta ve zaman ile ölmektedir.
Saçı ıslakken taramak güvenlidir.
Eğer saçınızı ıslakken tararsanız, kırılmaya eğilimli olan saç tellerinize zarar verebilirsiniz. Kuru saçınızı tararken ise saç açıcı spreylerden yardım alabilir ve bu sayede daha kolay tarayabilirsiniz. - Islak ve nemli saçlar, kuru saçlara göre daha hassas ve yıpranmaya eğilimlidir.
Çoğu kişi duşta saç taramanın saçlara iyi geleceğini düşünse de aslında duşta saçları taramak saçlara zarar vermektedir. Duş esnasında ıslanan saçlar daha zayıf ve nemli yapıda oldukları için kırılmaya daha müsait olurlar.
Saç dökülmeleri günlük olarak 100 telin üzerinde seyrediyorsa, saçta hacimsel bir azalma ve ya bir bölgede açılma yaşanıyorsa ve dökülme 6 ay üstü süre bu şekilde devam ediyorsa daha detaylı araştırmalar yapmak gerekir.
Yapılan bilimsel araştırmalara göre saçın uzun olması, saç dökülmesini hızlandırır gibi bir çıkarım doğru değildir.
Özellikle boyalı ve işlem görmüş saçlarda, uçlarda kırılmalar ve kopmalara neden olabilir. Ancak bu durum saç dökülmesini arttıran bir neden değildir. Benzer şekilde saçların daha az yıkanması ve yine yaygın bir inanışa göre soğuk su ile yıkanması saç dökülmesini durdurucu etkiye sahip değildir.
Saçlarınızı Duşta Taramayı Deneyin
Bu durum saçların kırılmasına hatta kopmasına neden olabilir. Söz konusu sorunun önüne geçmek için en iyi yollardan birisi, saçları duştan çıkmadan önce taramaktır. Saçın şampuan ve kremden sonra daha yumuşak bir dokuda olması ve ıslak olması tarama işlemini oldukça kolaylaştırır.
Saç tarama konusunda halk tarafından bilinen pek çok yanlış vardır. Bu yanlışlardan birisi de saçı duş sonrası taramaktır. Saçları duş sonrası taramanız kuaförler tarafından önerilmez.
Saçları taramak aslında saç diplerinde masaj etkisi yaratıyor. Tarama eylemiyle birlikte saç diplerindeki kan akışı hızlanıyor. Ayrıca saç diplerindeki doğal yağ saça dağılıyor. Tüm bu etkenler saçların daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı oluyor.
Saçı ıslakken ya da kuru değil, nemliyken taramalıyız. Saçları yıkadığınızda kafa derisi ve saç gözenekleri hassastır. Bu yüzden nemliyken tarayın diyoruz. Düğümleri açmak için her zaman önce parmaklarınızı veya geniş dişli tarak kullanın.
Araştırmaya göre, saçını soldan ayırıp, sağa doğru tarayan insanlar daha fazla liderlik yeteneğine sahip.
Saçlarınız kıvırcıksa, kuru saçlarınızı taramayı aklınızdan çıkarmanızda fayda var. Kıvırcık saçları taramanın en kolay ve sağlıklı yolu, saçlarınız nemliyken bu işleme koyulmaktır.
Zamanında ıslak saçla uyumak saçlar için sorun oluşturmaz.
Saçlarınızı yıkadıktan yaklaşık iki gün sonra emici özelliği olan bir kâğıt ile saç derinize hafifçe bastırın. Kâğıt üzerinde herhangi bir yağ lekesi bulunmuyorsa kuru saçlara sahipsiniz demektir.
Kuru Saçlar Kaç Günde Bir Yıkanmalı? Kuru saçlar, haftada 1-2 kez yıkanmalıdır. Fazla yıkamak, saçın daha da kurumasına neden olabilir.
Telogen Effluvium: Avuç avuç saçım dökülüyor denildiğinde akla gelen hastalıktır. 100 saç telinin tutularak çekilmesi sonucunda avuçta 5 ve üzeri saç telinin kalması başlıca bulgusudur.
Uyku yoksunluğu, saç dökülmesi gibi genetik yatkınlıkların ortaya çıkması da dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Bilimsel çalışmalar, uyku yoksunluğunun saç incelmesi ve saç dökülmesi ile bağlantılı olduğunu gösteriyor.
Saçı Sık Sık Kestirmek Saçı Güçlendirir Mi? Saçın kısa kestirilmesi ile saçın güçlenmesi arasında doğrudan bir bağlantı yoktur. Saçını kısa kestiren kişiler bunu saçlarını daha güçlü hale getirmek için yapmamalıdır. Saç kesimi saçın uzayan tellerini ilgilendiren bir durumdur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri