Saçın uzunluğu ve dolgunluğuna bağlı olarak birkaç kutu boya almanız gerekebilir. Ayrıca saç dipleri uçlarına göre daha zor boya tutar. Bu yüzden boyamaya diplerden başlamakta yarar var. Ama boyayı uç kısımlara iyice yedirmeyi unutmayın.
Bunların yanı sıra saçınızda ton farklılığı gibi bir durum yaşamamak için boyama işlemine diplerden başlamalısınız. Ardından kalan boyayı saçlarınızın uçlarına doğru yedirmeye başlayabilirsiniz.
Tam boyama zamanı geldiğinde mutlaka önce dipleri, sonra tüm gövdeyi boyayın. Böylece diplerin boyayı emmek için daha fazla zamanı olur.
Öncelikle saçınızı tarakla küçük tutamlar şeklinde ayıra ayıra saç diplerinize boyayı sürün, bütün saç dibinizi bu şekilde boyadıktan sonra geri kalan boyayı saçınızın tamamına iyice yedirin. Ellerinizle saçınızı ovuşturarak boyanın saçınızın her yerine işlediğinden emin olun.
Yeni uzamış doğal renkteki dip kısım, • Daha önce boyanmış rengi uçlara göre düzgün, sağlıklı orta kısım, • Daha önce boyanmış solmuş uç kısımdır. Boyanmış saçın boyasız dip kısımları boyanırken önce dipler boyanır.
İlgili 24 soru bulundu
Dip Boyama: Hazır Ettiğiniz Ürünleri Kuru Saç Diplerine Uygulayın. 20-30 Dakika Kadar Bekletin.
Dip boyası eğer saçlarda beyaz varsa kırk-kırkbeş dakika bekletilir, eğer saç normal bir renge boyanıyorsa dip boyası otuz-otuzbeş dakika bekletilir.
Saçınızı yıkarken sıcak su yerine soğuk ya da ılık su kullanarak saç boyasının renginin saçınıza daha iyi bir şekilde kilitlenmesini sağlayabilirsiniz. Sülfatsız şampuanlar, boyanın canlı renginin uzun süre saçınızda sabit kalmasına yardımcı olur.
Bunun için yıkarken hiçbir temizleyici kullanılmamalı ve ılık su tercih edilmelidir. Çünkü aşırı sıcak su, saçı matlaştırır ve boyanın sabitlenmesini önler. Saç boyandıktan sonra en az 48 saat boyunca kesinlikle şampuan veya sabun kullanılmamalıdır.
Genel olarak dip boya tekrar süresi 3-5 haftadır, en erken 21 günde bir yenilenmesi gerekir, kimi renklendirme işlemlerinin ömrü 6-8 aya kadar çıkabilmektedir.
Dip boyasının ne kadar sıklıkla uygulanacağı kişinin saçlarının uzama hızı ile alakalıdır. Genellikle dip boyası yirmi bir günde bir yenilenir ama onbeş günde bir yenileyen kişiler de bulunur. Saç diplerinde beliren beyazları boya zamanına kadar daha az görünür kılmak için saçın taranma yönü değiştirilebilir.
Ayrılan saçlar önce taranmalı ve daha sonra yeteri kadar boya alınarak uygulama yapılmalıdır. Uygulama yapılacak olan boya saç uçlarına az veya çok gelmemeli bütün saç uçlarına yetecek kadar yapılmalıdır. Boya uygulanan saçlar taranarak boyanın her yere eşit şekilde dağılması sağlanacaktır.
Saç cilasına oksidanın yerine ılık su katılır, yani boya sulandırılır ve saçın açık renk tonuna sahip olan bölgelerine uygulanır. Bu şekilde boya saçın tamamı değil, sadece açık tonlardaki kısımlara etki eder.
Boya saçta ne kadar süre bekletilmeli? - YouTube. Saç boyasından istenilen verimi elde etmek için boyanın 35-40 dakika bekletilmesi gerekir. Saçlardaki beyazlar yoğun ise bu süre bir saate yakşalabilir.
Şampuan, boyama işlemi sırasında saç derinizi koruyan doğal yağları yok ettiği için genellikle boyamadan hemen önce kullanılmamalıdır. Kalıcı olmayan bir ürünle boyamadan 12-24 saat önce, kalıcı boya (saçınız uzayana veya yeniden boyanana kadar kalır) kullanmadan 24 saat önce şampuanlamak en iyisidir.
Saç Dipleriniz Saçınızın Kalanından Daha Açık Renk Olduysa
Yukarıdaki turunculaşma sorununa benzer şekilde, yeni çıkan saçların olduğu bölge saçınızın geri kalanından bir ton daha açık olduğunda, bunun nedeni genellikle taze çıkan saçın boyaya daha önce boyanmış tellerden farklı tepki vermesidir.
Yıllarca kirli saçın saç boyama için daha iyi olduğuna ilişkin yanlış bir kanı hakimdi. Kirli saçın renklendirme için ideal olduğu bir efsaneden ibarettir. Aslına bakarsanız, yeni yıkanmış saç daha eşit sonuçlar ve daha iyi beyaz kapama sağlar, renk daha uzun süre dayanır.
Saçınızı boyattıktan sonra saçlarınızın yapısına göre en az 3 günlük bir süre boyunca beklemeniz gerekebilir. Yeterli zaman kuaförünüzün yapacağı inceleme sonrasında daha sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarılacaktır. Aynı zamanda taze saç rengini olabildiğince uzun süre bozmamak için yıkama döngünüzü de uzatmalısınız.
5) Boyadan sonra hemen yıkamayın
Saçınızı boyattıktan sonra yıkamak için en az 48 saat bekleyin. Renk iyice saça oturur.
Saçlar yeni yıkanmış temizken saça boya yapılmasındansa , bir iki günlük yağlı bir saça yapılmasını daha çok öneriyorum. Sebebi ise saçtaki yağın doğal koruyucu görevi üstlenmesidir. Saçta ki yağ , saç ile saç dipleri arasında bir bariyer görevini üstlenir.
1.Öncesinde Saça Yağ Tedavisi Uygulamak
Bu nedenle saçınızın, boyanın zararlı etkilerine karşı biraz daha korunaklı olması adına, saçınıza boya işlemi yapmadan birkaç gün öncesinde Saç Bakım Yağları ile yağ bakımı yapmaya başlayabilirsiniz.
Sarı saçtaki turunculuk için mor şampuan kullanımı son derece faydalı. Mavi boya ve cila: Saçtaki turunculuk için mavi boya kullanımı ve cila da bir hayli yaygın. Doğal yöntemlerin yanı sıra bu boyanın düzenli uygulanması da saçtaki turunculuğun önüne geçmekte etkili oluyor.
19. Saç boyasını saç kremi ile seyreltmek, daha pastel ve daha açık bir ton elde etmenize yardımcı olacaktır.
Zeytinyağı da kesinlikle çok ise yarar çünkü hem nemlendirici özelliği vardır hem de hafiftir. Saçlarını yağ ile ıslat ve durulanmcaya kadar şampuanla. İşlem bittikten sonra daha açık bir renk elde ettiğini göreceksin. Boyamaya başlayın!
Bu dönemde koyu tonlu boyalar yapmamaya özen göstermelisiniz. Ancak açık sarı, platin sarısı gibi renkleri adet dönemlerinde yaptırabilir. Çünkü, bu dönemlerde vücut ısısı da yüksek olduğundan saç renginizin açılmasına yardımcı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri