Isı, güneş, deniz ve kimyasal işlemler sebebiyle yıpranan saçlarda keratin azalır ve saçlar hasar almaya açık hale gelir.
Keratin eksikliğini gidermek için özel formüller ile hazırlanmış mineral ve nem desteğinde bulunabileceğiniz keratin desteğinden yararlanabilirsiniz. Keratin uygulamasından yararlandıktan sonra saçlarınızın eski formuna kavuştuğunu görmeye başlayabilirsiniz.
Uygulama sonrası saçlar parlak ve yumuşak olmaktadır. Ev tipi şampuan bakım kremi şeklindeki keratin bakımı günlük bir etki sağlarken, kuaför salonlarında ısı ile uygulanan keratin bakımı 3-4 aylık kalıcı etki gösterebilmektedir. Her gün fön çekmek zorunda olan kişileri bu zahmetten kurtarmaktadır.
Çoğunlukla saçlar, mekanik ve aşırı termal stresten, kimyasal işlemler sonun da doğal elastikiyetini ve yumuşaklığını kaybeder, saçın keratin yapısı bozulur ve hasar görür.
Keratin bakımının saçtaki etkisi 10-12 hafta içinde geçmektedir. Temel sorun tekrar yapılacak işlemlerde saçın sürekli yüksek ısıya maruz kalması durumunda yıpranma ve kopma riskinin bulunmasıdır. Bu nedenle keratin bakımlarının sıklığı saç kalitesi ve kalınlığına göre yılda 1-2 defa olmalıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Kalın telli, kıvırcık saçlarda 230; ince ve yıpranmış saçlarda 200, aşırı yıpranmış ve açık sarı saçlarda 180 derece sıcaklıkta saç düzleştiricisi ile düzleştirme işlemi yapılır. Şekillendirmeden sonra kullanılan ürüne göre 1-2 gün saçlar yıkanmaz ve beklenir. Sonrasında sadece duru su ile saçlar yıkanır.
Keratin bakımı yapma sıklığı tamamen uygulanacak saçın yıpranma oranıyla ilgilidir. Kuru ve yıpranmış saçlara uygulanacak bakım işlemi sıklığı farklı, daha az yıpranmış ve sağlıklı görünen saçların bakım yapma sıklığı farklıdır. Ancak genel olarak evde keratin bakımı uygulamasını ayda bir kez yapabilirsiniz.
Keratin saç tellerinin ana yapısında bulunan bir maddesidir. Ayrıca tırnak ve dişlerimizin yapısında da bulunur. Saçlara uygulanan kimyasal işlemler yada fön düzleştirici gibi ısılı işlemler saçın keratin yapısını bozar ve zarar verir.
Keratin bakımı yapmak için üretilen ürünlerin içerisine tuz girdiği zaman keratinin etkisi yok olmaktadır. Bu sebeple keratin bakımı yaptırmak ya da yapmak istiyorsanız tuzsuz şampuan kullanmalısınız.
Süfat ve sls tuzdur. Şampuanın köpürmesini sağlayan bu hammadde her yıkamada saçların üzerindeki keratini bir miktar alır götürür. Ve keratin bakımınızın kısa sürede bozulmasına sebep olur. Normal zamanlarda da kullanılan sülfat ve sls içeren şampuanların saçların kurumasına nemini kaybetmesine neden olur.
Sadece keratin içeren ürünlerin kullanımı bırakıldığı anda saç eski haline döner. Ancak unutmamak gerekir ki birçok ürün sadece keratin değil birçok farklı aktifi de senkronize olarak içerebilir ve kullanılan diğer aktifler bu ürünlerin daha uzun süren kalıcılıkta memnuniyet seviyesini artırabilir.
Bunu anlamanın en kolay yolu, saça sürülünce saçları önce yapış yapış yapar, kurudukça da biraz sertleşir, sonra zamanla yumuşacık olur, ama bu gayet normaldir, çünkü gerçek keratin proteinleri diğer proteinlere oranla çok sert ve dayanıklı bir proteindir.
Protein alımını azaltmak
Özellikle kırmızı et, kreatinin seviyelerinizi etkilemektedir. Kreatinin seviyenizi düşürmek için beslenmenizde süt ürünleri, kırmızı ve beyaz et tüketimini azaltmalı, sebze köftesi, mercimek çorbası gibi alternatiflere yönelmelisiniz.
Vitamin eksikliği ve yanlış beslenme saç dökülmelerine sebep olabiliyor. Özellikle protein, saç için olmazsa olmazlardan... Diyetisyen Büşra Aydın, keratin yani proteinin yetersiz alındığında saç dökülmesinin olacağını, çünkü saçın yüzde 80'inin keratin olduğunu söyledi.
Keratin yükleme uygulamanızı kuaförünüzde yaptırmanız mümkün. Keratin yükleme işlemi için öncelikle özel bir şampuan ile saç pulları açtırılır. Bunun akabinde boyama işlemi gibi saçlarla keratin yüklemesi yapılır. Yarım saat kadar bekletildikten sonra yıkanır.
Tuzsuz şampuan markaları arasında, kuaförlerin de tercih ettiği Redist, Morfose, Natural Herbs gibi önemli markalar yer alır.
Eğer ürünün içeriğine baktığınızda SLS veyahut SLES maddelerini görüyorsanız üründe tuz var anlamına gelir. Bunun yanı sıra bir diğer yol ise şampuanı kullanmak olabilir. Eğer şampuan köpürürse içerisinde tuz olduğu anlaşılır.
Dalin şampuan tuzsuz mu? (Hayır tuzlu:) Çünkü tuzsuz şampuanlar köpürmez.)
Keratin Bakım Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çok sık aralıklarla uygulandığı zaman saça zarar verebilir. Bu bakım için gerekli olan malzemelerin doğru seçilmesi çok önemlidir. Saç gözenekleriniz açıldığı için keratin bakım sonrasında silikon içeren şampuan ve saç bakım ürünleri kullanmamanız gerekir.
Gerçek keratin yani sıvı keratin yüklemesi için saçlarınıza alacağınız ürünlerde dikkat etmeniz birkaç nokta vardır. Bunların başından ilk olarak alacağınız ürünün patentli ve tamamen organik olmasıdır. Diğer bir unsur ise saçlarınıza alacağınız herhangi bir üründe kimyasal maddeler bulunmamasıdır.
Mor Şampuan Keratini Bozar mı? Mor şampuan, saçın doğal yapısını bozmayacak içeriklere sahiptir. Ancak boyanın oluşturduğu yıpranmanın etkisiyle saçınızın yapısında belli başlı değişiklikler gözlemlenebilir. Mor şampuan ise ekstra bir hasara neden olmaz.
En ideal zaman antrenmandan önce ve sonradır. Kreatin günün herhangi bir saatinde kullanılabilir çünkü hemen hemen her seferinde aynı etkiyi gösterir. Bir araştırmaya göre, kreatin kullandıktan 1 hafta sonra vücutta yer almaktadır ama kullanmayı bıraktıktan haftalar sonra bile etkisi sürmektedir.
Boyalı Saçlara Keratin Bakımı Yapılır mı? Evet, boyalı saçlara da keratin bakımı uygulaması yapılabiliyor. Özellikle röfleli ve/veya çok incelmiş saçlarda, çok incelmiş saçlarda ilk etapta daha fazla yapılmaktadır. Ancak keratin yüklemesi genel olarak boya işleminden sonra yapılması tavsiye edilir.
Pürüzsüz ve parlak saçlar: Saç tellerine tek tek bakım yapan keratin saçın elektriklenmesini ve kabarmasını önleyerek daha parlak bir hale gelmesini sağlar. Ayrıca kırılmış saç uçlarının kırık görünümünü de engeller. Uzun süreli sonuç: Saç bakımınıza özen gösterdiğiniz takdirde 3-4 aya kadar dayanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri