Sarımsak kokusu bir kaç gün içinde kendi kendine gidecektir. Kokudan çok rahatsız oluyorsanız yıkama işlemin ardından parfüm veya kolonya ile kokuyu bastırabilirsiniz.
Sarımsak sevenler bilir, kokusu uzun süre vücutta kalır. Yediğiniz sarımsaklı yemeğin üzerinden 24 saat geçse bile kokusu hala nefesinizde ve terinizde hissedilir. Hatta sarımsak kokmak için ağzınıza sarımsak sürmüş olmanız bile gerekmez.
Hoş ve ferah kokusu olan defne yaprakları sinmiş yemek kokularının yerini alacaktır. Elinizdeki sarımsak kokusunun geçmesini istiyorsanız, elinizi limonla ovup ardından soğuk suyla yıkayabilirsiniz. Kokunun elinize geçmemesi için sarımsakları 1 saat kadar tuzlu suda bekletebilirsiniz.
Saçlarınızı bir iki kez şampuanla güzelce yıkadıktan sonra maydonoz suyu ile durulayabilirsiniz. Birkaç kez bu su ile yıkadıktan sonra saçınızdaki sarımsak kokusu kaybolacaktır.
Eğer sarımsaklı bir akşam yemeği yediyseniz ve nefesinizin kokmasını önlemek istiyorsanız; “ağızdaki sarımsak kokusu nasıl geçer” sorusunun cevabıyla birlikte atıştırmak için biraz yeşillik, elma veya nane bulsanız iyi edersiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Sarımsak Saç Derisini Yakar Mı? Sarımsağın kullanımına dikkat edilmelidir. Sarımsak içerikli kozmetik ürünleri bulunmaktadır. Eğer doğal olmayan bir içerik kullanılır ise bu saç derisinde yanmaya ve tahrişe neden olabilir.
6 ila 7 saat arası: Sarımsağın antibakteriyel özelliği gün yüzüne çıkıyor ve vücuttaki bakterilerle savaşmaya başlıyor.
Sarımsak kokusu bir kaç gün içinde kendi kendine gidecektir. Kokudan çok rahatsız oluyorsanız yıkama işlemin ardından parfüm veya kolonya ile kokuyu bastırabilirsiniz. Saçınızın hava almasını engelleyecek eşarp, bere gibi eşyaları mümkün oldukça takmayın.
Kara Sarımsak Yağı Kullanım Şekli - Saç diplerinize birkaç damla damlatınız. - Saç diplerinize masaj yaparak uygulayınız. - 20 Dakika bekledikten sonra şampuan ile yıkayınız.
Sarımsak Yağı Nasıl Kullanılır? Sarımsak yağını saç için kullanmak isteyenler, bu yağdan iki kaşık alıp saç diplerine masaj yaparak uygulamalıdır. Bu masajı 15 dakika boyunca yaptıktan sonra, yağın geri kalanını saçın tamamına sürün ve 30 dakika daha bekleyin. Ardından bir şampuanla yıkayın.
Sakız Ağız Kokusu Konusunda Etkilidir
Ayrıca sakız, tükürük akışınızı uyarmaya yardımcı olmakta ve fazla tükürük, bütün bunlara rağmen ağzınızda bulunan sarımsaklı yemek parçacıklarını temizlemektedir.
Sarımsağı çiğ olarak yutmak sarımsaktaki antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasını sağlar. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak vücudun gerek duyduğu tüm vitamin ve mineralleri sağlayarak vücut direncini arttırır. Bu sayede sarımsak grip, nezle gibi soğuk havalara bağlı hastalıkları önler.
Eğer bütün olarak yutacak olursak alisin ortaya çıkmadan sarımsak doğrudan mideye gidecek, midede hazmedilip etkisini gösteremeyecek. O yüzden halkımız kokusunu dert etmesin. Sarımsak ya kesilmeli ya ezilerek yoğurdun içerisine katılarak tüketilmeli veya dişleri çiğnendikten sonra yutulmalı ki etkisini göstersin."
Sarımsak ve soğan yemeklere lezzet katar ve sağlık açısından oldukça faydalı oldukları için tüketilmeleri önerilir. Ne yazık ki her ikisi de özellikle çiğ olarak tüketildiğinde ağızda ve hatta vücutta kötü bir kokunun oluşmasına neden olur. Bu kötü koku kişinin nefesinde saatlerce hatta gece boyunca kalabilir.
Ağız kokusunun en yaygın sebebi kötü yönetilen ağız hijyenidir. Günlük olarak fırçalama, diş ipi kullanımı, rutin diş temizliği uygulanmadığında bakteriler ağzı istila ederek kontrolsüz bir biçimde çoğalmaya başlamaktadır. Bu durum yoğun ağız kokusuna, diş eti hastalıkları gibi ağız sağlığı sorunlarına yol açabilir.
Taze soğan, sarımsak, soğan gibi keskin tatları olan sebzeler, içinde yüksek fruktoz barındıran bir besin lifi çeşidi olan fruktan barındırıyorlar. Besinlerin gaz yapmasına sebep olan moleküller de fruktoz molekülleridir.
Kalsiyum bakımından zengin olan sarımsak, saçların gürleşerek sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Sarımsakta bol miktarda -saçların oluşması için gerekli olan keratin ve birçok proteinin bir parçası olan- sülfür bileşeni mevcuttur. Bu sayede sarımsak saçların gürleşmesine katkı sağlar.
Sarımsak içerisinde hem birçok vitamin hem de zengin mineraller bulunuyor. Özellikle Selenyum ve C vitaminlerinin burada saça oldukça önemli etkisi olduğunu söyleyebiliriz. B-1, B6, C ile E vitamini ve Selenyum gibi mineraller, bir yandan saçı beslerken bir yandan da saçların nem dengesinin de korunmasını sağlar.
Pürüzsüz bir macun yapmak için önce sarımsağı ezin ve karıştırın. Ardından bir şişe hafif şampuana bu sarımsakları ve nane yağını ekleyin. Bir gece kadar karışımı bekletin ve daha sonra haftada 2 kez saçınızda bir süre bekletip, masaj yaparak yıkayın.
Sarımsağın saçınızda koku bırakmaması için şampuanınıza birkaç damla lavanta yağı da eklemenizi öneririz. Lavanta yağının kokusu sarımsağın kokusunu maskeleyecektir. Bununla birlikte evde kendi hazırladığınız sarımsak kürü veya sarımsaklı saç maskesiyle saçınıza düzenli olarak bakım yapabilirsiniz.
7 ila 24 saat arası: Sarımsağın vücutta gösterdiği ilk ve hızlı etkiler tamamlandıktan sonra, yani 10. saatin ardından sarımsak daha büyük etkileriyle boy gösteriyor. Şöyle ki: Damarlar temizleniyor ve vücut, kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı daha korunaklı hale geliyor.
Kalp dostu olan sarımsak, kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi ve felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarının önüne geçer. Kansere yakalanma riskini azaltır. Pankreas ve kolon kanserini önleyici özelliği vardır. Kanserli hücrelerin gelişimini yavaşlatır.
Bağışıklığı güçlendirmesi, kan basıncını, kan şekerini ve kolesterolü düşürmesi sarımsağın faydaları arasında gösteriliyor. Ayrıca yeterince araştırma olmamasına rağmen sarımsağın saç ve kıl çıkarıcı özelliği olduğu düşünülüyor ve bu amaçla oldukça sık kullanılıyor.
Koku ilk başta sizi rahatsız etse de sarımsak sayesinde uykunuzu daha iyi aldığınızı fark edeceksiniz. Sarımsağın içeriğindeki sülfüroz içerikler sarımsağın aromasıyla birleşince rahatlatıcı bir etki yapar. Böylelikle uyku problemi yaşayanlar için hızla uykuya dalmayı kolaylaştırır, daha rahat uyuyabilmeyi sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri