Tahlil sonuçlarını T.C. Kimlik numaranız ile öğrenmek için e-Devletten, e-Nabız sisteminden veya ilgili hastanelerin laboratuvar sonuçları bölümünden öğrenebilirsiniz. Sonuçlarınıza E-devlet veya E-Nabız üzerinden ulaşmak istiyorsanız öncelikle T.C. Kimlik No ve E-devlet şifresi ile sisteme giriş yapmalısınız.
Genetik Hastalıklar Tarama Laboratuvarı laboratuvar sonuçları başvuranların onamı ile tıbbi genetik uzmanına e-nabız üzerinden gösterilir. Tıbbi genetik uzmanınca moleküler test ile tanılarının doğrulanmasının ardından genetik danışmanlık verilir ve bebek sahibi olmadan önce uygun merkezlere yönlendirilir.
Yaklaşık olarak örnek alındıktan sonra 5 günlük bir çalışma dönemi olup bu işlemleri takiben inceleme dönemi gerekir ki bu da 2-3 gün (istisnai durumlar dışında) sürer. Üç aşamalı kontrolden geçtikten sonra raporlanma 14 günü bulabilir. Bir kişinin genetik test yaptırması için pek çok sebep vardır.
e-Nabız'dan tahlil sonuçlarını öğrenmek isteyenler T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile uygulamaya giriş yaptıktan sonra ekranın alt kısmında yer alan "Akıllı Asistan" bölümünden "Tahlillerim" butonuna tıklayarak geçmiş ve güncel tahlilleri görüntüleyebiliyor.
E-Nabız'da tahlil sonucunuzu göremiyorsanız bu durumun iki sebebi olabilir: Sayfadaki tarih aralığı değerlerini boş bırakmış ya da yanlış girmiş olabilirsiniz. Tahlillerinizin bulunduğu sayfadaki tarih aralığını, tahlil yaptırdığınız günü kapsayacak şekilde güncelleyerek tekrar sorgulama yapmayı deneyin.
İlgili 31 soru bulundu
- İdrar tahlilleri genel olarak aynı gün ya da ertesi gün içerisinde sonuç verir. - Kan tahlil sonuçları en geç iki iş günü içinde sisteme düşerken daha detaylı bir analiz istenmesi durumunda bu süre bir haftayı hatta bazen birkaç haftayı bulabilir.
Gizleme işlemi yalnızca kendi profiliniz için geçerli olur; gizlenen veriler ilgili sağlık tesisinin veya Bakanlığın sunucularından silinmez. Gizlenen verilerin profilinizde yeniden görüntülenmesi için size en yakın İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile başvurmanız gerekir.
E- Nabız sistemi üzerinden web sitesi ve mobil uygulamasından sonuçlara ulaşabilirsiniz. Ancak, patoloji sonuçlarına ulaşmak için öncelikle E-Nabız'a üye olmanız ve sonra da E-Nabız'a giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra, "Tahlil Sonuçları" sekmesini seçerek patoloji sonuçlarına ulaşabilirsiniz.
Patoloji sonuçları işlemin yapıldığı hastaneye başvurmadan E-Nabız sistemi üzerinden de takip edilebilir ve öğrenilebilir. Patoloji sonucunu öğrenmek için sistem tarafından istenilen bilgiler girilerek T.C Kimlik Numarası üzerinden patoloji sonuçlarına ulaşılabilir.
MHRS Tahlil Sonucu Sorgulama İşlemi Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde giriş yaptıktan sonra, hangi hastanede tahlil yaptırdıysanız o hastaneyi seçerek, hastanenin ilgili tahlil sonuçları sayfasında size verilmiş olan randevu sonuç bilgileriniz ile sisteme tekrar giriş yaparak tahlil sonucunuzu öğrenebilirsiniz.
Gen Testi Pozitif Çıkarsa
Gen testi sonrasında pozitif sonuç alınması durumunda meme kanserine neden olan gen mutasyonuna sahip olduğunuzu açıklamaktadır. Söz konusu sonuç alındığında kansere yakalanma riskini minimum düzeye indirmek amacı ve erken tanı için çeşitli önlemler alınmaldır.
GENETİK TEST NEDİR? Genetik testler, genleriniz ve kromozomlarınız hakkında bilgi verir. Bu test gurubu kromozomlar, genler ve proteinlerdeki değişimleri tanımlayabilir ve hastalarda gözlenen semptomların nedeni olan genetik anormallikleri belirleyerek teşhis yapılmasını sağlar.
Genetik test sonucu negatif ne demek? Genetik testin negatif çıkması bireyin çalışılan gende herhangi bir mutasyon olmadığı anlamına gelmektedir. Şüphe üzerine test yapılıp sonuç negatif çıktıysa ek testler istenmesi gerekebilir.
Sadece ABD'de 13 bin laboratuvar tabanlı genetik test mevcut ve milyonlarca insan bu testleri uyguluyor. Ancak yapılan analizler bu testlerin çok da güvenilir olmadığını söylüyor. Kesin olmayan analizler beraberinde yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere neden olabilir.
Genetik rahatsızlıkların nedeni ve aileden gelip gelmediğinin saptanması için genetik tanı testleri uygulanmaktadır. Bu testler hastalığın erken teşhisi için oldukça önemlidir. Doğum öncesinde ve sonrasında da bu testler uygulanabilmektedir.
Hematolojik Hastalıklarda Genetik Testler Neden Gereklidir? Kanser sitogenetiği belirli kanserlerde primer ve sekonder kromozom değişikliklerinin bilinmesi, tanının kesinleşmesinde, prognozda, tedavi protokolünün düzenlenmesinde, minimal reziduel hastalığın takibinde büyük önem kazanmaktadır.
Patoloji Sonucu E-Nabız'a Ne Zaman Düşer? Patologlar patoloji raporlarına hastadan biyopsi aldıktan yada hastayı ameliyat ettikten sonraki 2 ila 5 gün arasında ilgili doktora gönderirler. Fakat bazen bu süre aralığı 10 günü de bulabilir.
Patoloji raporlarında yazan ER (+) , PR (+) anlamı, kanser hücrelerinin östrojen ve progesteron reseptörlerini taşıdığı anlamına geliyor. Bu reseptörlerin varlığı kanserin nispeten daha iyi huylu olduğunu ve daha iyi seyredeceğini gösteriyor.
Biyopsi örneğine 1'den 3'e kadar bir derece verilir. Normal meme dokusuna daha çok benzeyen kanserlerin daha yavaş büyüme ve yayılma eğilimleri vardır. Genellikle, düşük derece yavaş büyüyen kansere, yüksek derece ise hızlı büyüyen kansere işaret eder. Derece, sonucun (prognoz) tahmin edilmesine yardım eder.
Sıklıkla kesin tanı için ek istenilecek testlere bağlı 2-10 gün arasında sonuçlar elde edilmektedir. Ancak bazı durumlarda alınan doku sonrası ek incelemelere duyulan ihtiyaç nedeniyle, bu süreler uzayabilmektedir. Memorial Patoloji'de testlerin %90'ı için güncel raporlama süresi 6 gündür.
Şüpheli meme dokusundan biyopsi işlemi ile alınan parça patoloji laboratuvarına gönderilmekte ve burada uzman patoloji doktoru tarafından incelenmektedir. Yapılan inceleme sonucunda pozitif çıkan sonuç hastada kanser varlığını ifade ederken, negatif çıkan sonuç ise alınan parçada kanser olmadığını gösterir.
Gerek tarama ve tanı testleri sonrasında, gerekse serviksten alınan veya dökülen parçaların patoloji laboratuarına gönderilmesi sonrasında gelen patoloji raporunda KARSİNOM tanısının olması rahim ağzı (serviks) kanseri tanısı koydurur. Artık kanser durumu oluşmuştur.
Aynı zamanda KVKK'nın 6'ıncı maddesi kapsamında sağlığa ilişkin veriler, kişinin açık rızası olmadan işlenebilir. Öte yandan, e-Nabız kullananlar tarafından gizlenen bilgiler "e-Nabız Hekim" ekranında şifreli olarak görüntülenir. Doktorun bu bilgileri görüntüleyebilmesi için ekranda bir tıklama yapılması gerekmektedir.
Sağlık hizmeti sunan özel sağlık kuruluşlarından hizmet almanız halinde, e-Nabız'daki kişisel verileriniz KVK Kanunu'nun 6'ncı maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında mevcut güvenlik tercihleriniz doğrultusunda ilgili hekim(ler)in erişimine sunulabilmektedir.
Merkezi sağlık veri sistemine aktarılan veriler, aktarıldığı tarihten itibaren 10 yıl süreyle saklanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri