Maden Suyu Neye İyi Gelir, Faydaları Neler? Maden suyu tüketme konusunda aslında bir tedirginlik söz konusu. Birçok kişi doğal mineralli su içince böbreklerim yorulur, ödem yapar, mide sorunlarımı tetikler diye tüketimden uzak durur.
4) Şişkinlik – Ödem Azaltıcı Detoks
Düzenli olarak tüketeceğiniz maden suyu, vücudun işleyişini düzenlemesi nedeniyle şişkinlikleri kısa sürede ortadan kaldırır. Fakat yemeklerden hemen sonra tüketilen maden suyunun mideyi daha da şişireceği unutulmamalıdır.
Vedat Göral, pandemi stresi ve değişen yeme alışkanlığıyla birlikte bağırsak şişkinliği şikayetlerinin arttığına dikkat çekti: Şişkinliği gidermek için nane, melisa çayı, papatya, zencefil, zerdeçal, probiyotikler, tarçın, elma sirkesi, hardal, sade soda veya doğal maden suyu yarar sağlar.
Maden suyu faydaları oldukça fazla olsa da aşırı tüketimi vücuda bazı zararlar verir. Günde 1 litreyi geçen maden suyu tüketimi vücuda dengesinin bozulmasına sebep olabilir. Aşırı tüketim böbrek sağlığına zarar verirken mide işleyişi için de tehdit olabilir.
Mineral içeriği ile maden suyu vücutta su tutulmasına yardımcı olarak dehidrasyon riskini azaltır. Maden suyundaki kalsiyum ve magnezyum kemik yoğunluğunun artmasına katkıda bulunarak osteoporoz riskini azaltır. Mevcut mineraller enerji üretimini destekler, yorgunluk hissini azaltır ve canlılığı artırır.
İlgili 25 soru bulundu
Sodayı da, kalorisiz olduğu için günde 3-4 adet tüketen kişiler var. Ancak, içerisinde sodyum olduğu için vücutta su tutar ve kendinizi ödemli, şiş hissettirebiliyor.
Kadınlar için maden suyu önemlidir, cilt sağlığı ve özel dönemlerinde oluşan ödem ile baş etmek için maden suyu tercih edilebilir.
Şişkinlik ve hazımsızlık gibi sorunlara iyi gelen maden suyu, yemeklerden hemen sonra içilirse mideyi daha fazla şişirir ve rahatsız eder. Yemeklerden yarım saat önce veya yarım saat sonra içilen maden suyu zayıflamaya daha fazla etki etmeye yardımcı olur.
Maden suyu günün herhangi bir saatinde içilebilir. Uykunuzu rahatsız etmediği sürece, yatmadan önce de dahil olmak üzere günün herhangi bir saatinde su ya da maden suyu içmek hala sağlıklıdır ancak yatmadan önce maden suyu içmek bazı kişileri rahatsız eder.
Peki 1 şişe soda kaç kalori diye hesap yapmak istediğinizde karşınıza çıkacak rakamı tahmin edebiliyor musunuz? Bir şişe sodada hiç kalori yoktur. Yani 0 kcal içerir. Yapılan incelemeler sonucunda sade sodanın 0 kaloriye sahip olduğu tespit edilmiştir.
Yemek yerken yutulan hava, bazen karında şişkinlik hissine neden olur. Genellikle yemeklerden sonra geğirme bu durumun bir sonucudur. Ayrıca gazlı ve fermente içecekler de (asitli içecekler, maden suyu gibi) fazladan hava yutulmasına neden olduğu için gaz sıkışmasına yol açar.
Günde bir litre maden suyu normalken fazlasını tüketmek böbreklere de zarar verebilir. Mide hastaları için de aynı şey geçerli. Özellikle tansiyon sorunu da ortaya çıkartan abartılı tüketim, istenmeyen sonuçlara davetiye çıkartabilir.
Limonlu soda, sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. İçerisindeki limonun asitliği, mide asidini dengelemeye yardımcı olur. Bu da midedeki yanma ve hazımsızlık gibi sorunları azaltabilir. Ayrıca limonlu soda içmek mide ve bağırsak hareketlerini de hızlandırır.
Yağ Yakımını Hızlandıran Detoks İçeceği Tarifi
Malzemeler suyun içerisine bütün özlerini bıraktıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Soğuyan malzemeyi bir sürahi içerisine süzün ve maden suyunu ekleyin. Detoks içeceğinizin içerisine buz ekleyerek 2/3 gün boyunca tüketebilirsiniz.
Prof. Dr. Zeki Karagülle, özellikle çalışan kişilere, kahve ve çay yerine maden suyu içmeleri tavsiyesinde bulundu. Karagülle, "Sabah işe başlayan bir kişi, içinden kabarcıklar çıkan bir bardak soğuk maden suyuyla güne daha dinç ve enerjik başlayabilir," dedi.
Antrenman sırasında kaybedilen sıvının yerine konması hem yapılan egzersizin etkilerini artırır, hem de sporcunun genel sağlık durumunu korumasına yardımcı olur. Spor yaparken su ile birlikte vücuttan elektrolit kaybı da söz konusudur. Vücut sıvı elektrolit dengesini düzenleyebilmek için doğal maden suyu tüketilebilir.
Soda, karbondioksit gazı eklenmiş olan saf su ile yapılan bir içecektir. Maden suyu ve sodanın farkı ise maden suyunun doğal kaynaklardan elde edilen mineralli sudur. Soda, yüksek şeker içeriği nedeniyle sağlık açısından zararlı olabilir. Ayrıca, yüksek sodyum içeriği nedeniyle yüksek tansiyon riskini artırabilir.
Sade maden suyu saf olarak 0 kaloridir. Bu nedenle vücudun ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminleri kalori almadan kazandırabilir. Ayrıca kalorisiz olması nedeniyle sade soda içmek kilo vermeye yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra mideyi şişirmesi sebebiyle tok hissetmenizi sağlar ve zayıflamaya yardımcı olur.
Zayıflamak İçin Doğal Maden Suyu
Eğer önemli oranda zayıflamak ve ayrıca pek çok faydadan yararlanmak istiyorsanız, mümkün olduğu kadar sodayı sade tüketmeye özen gösterin. Böylece sindirim sistemini güçlendirebilir; metabolizmayı hızlandırabilir ve önemli oranda kalori kaybı yaşayabilirsiniz.
Gazı “kaçmış” içeceklerin tatsızlaşması, azalmış olan karbondioksit içerikleri yüzündendir. Yine, maden suları da dahil “gazlı” ürünlerin soğuk içilmesinin önerilmesi, soğuk ta içecek içinde çözünmüş olan karbondioksitin korunmasıdır. Çünkü sıvı ve suda çözünürlülüğü sıcaklık ile ters orantılıdır.
Maden suyu enerji verir, vücudu toksinlerden arındırır. Düzenli kullanımda ise doğal olarak idrara çıkma sıklığını arttırır. Bu da vücudun fazla yağlardan arınmasına yardımcı olur. Günde iki bardak maden suyu zayıflamaya yardımcı olur.
Sodanın cilde faydaları arasında cildin pH dengesinin korunması, ölü hücrelerden arındırılması ve cildin daha parlak ve taze görünmesi yer alır. Cilde soda sürmek için, soda ve su karışımı yapılarak bir macun oluşturulur ve cilde uygulanır. Soda ile cilt bakımı yapmak oldukça kolaydır.
Elma sirkesini diyetinize şu şekilde dahil edebilirsiniz:
Ana öğünlerle (1-3 çay kaşığı) bir bardak ılık suda yudumlayabilirsiniz. İsteğe göre suya bal da ekleyebilirsiniz. Sıkma meyve sularına ekleyebilirsiniz. Maden suyuna karıştırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri