Çiçeğim çamaşır sodası deterjan ile birlikte kullanıldığında çamaşırlarınız yıpranmadan tertemiz olur. Elde ve her türlü çamaşır makinesinde güvenle kullanabilirsiniz.
Çamaşır sodası hiç bir şekilde fark etmez. Bütün hepsi aynıdır. Güzel bir su yumuşatıcıdır. Evlerinizde deterjan yerine de rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Çamaşırlarda çamaşır sodası nasıl kullanılır? Eh, adı üstünde çamaşır sodası tabii ki çamaşırlarda kullanılacak Renkli kıyafetleri yıkarken kullanılan çamaşır sodası; kıyafetlerin renginin solmasını önler, çamaşırları yumuşatır, kirinin çıkmasını sağlar.
BEYAZ ÇAMAŞIRLAR İÇİN EN ETKİLİ KARIŞIM
Deterjanınızın içine bir paket çamaşır sodası ekleyin. Üzerine de yarım paket kadar temizlik karbonatı eklediğinizde işlem tamamlanmış olacak. Tüm bu malzemeleri ekledikten sonra deterjanı güzelce karıştırın. Beyazlarınızı yıkayacağınızda bu karışımdan kullanabilirsiniz.
Çamaşır sodası, özellikle çok kirli çamaşırların temizlenmesinde etkilidir. Çamaşır deterjanı ile de kullanılabilen bu madde deterjanın da temizleme gücünü artıracaktır. Direkt olarak lekenin üzerine de su ile macun haline getirilmiş çamaşır sodası uygulanabilir.
İlgili 40 soru bulundu
Kristal çamaşır sodası kullanım alanları sadece kıyafet değil de mutfak gereçleri, banyo, renkli ve beyazlar, bulaşıklar, halı, kilim ve battaniye gibi birçok alanın ve eşyaların temizliğinde kullanılması ve içeriğinde de çok fazla ağır kimyasal madde bulundurmaması gibi özellikleri ev kadınları için oldukça büyük bir ...
Çiçeğim çamaşır sodası deterjan ile birlikte kullanıldığında çamaşırlarınız yıpranmadan tertemiz olur. Elde ve her türlü çamaşır makinesinde güvenle kullanabilirsiniz.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Çamaşırların yumuşatılmasında sirkeye mesafeli duranlar ise karbonat veya çamaşır sodası kullanarak sirke ile aynı sonuca ulaşabilirler. Bunun için bir fincan kadar karbonat veya çamaşır sodasının yıkama öncesinde kullanılan deterjana karıştırılması yeterlidir.
*Beyaz çamaşırları yıkadıktan sonra en iyi kurutma yöntemi açık havada ve güneş ışığını dik alan bir alanda asarak kurutmaktır. Kurutma makinesi tercih ederseniz aynı beyazlığı almanız zor olacaktır. Güneş ışığının altında ve açık havada özgürce kuruyan beyaz çamaşırlarınız daha parlak ve beyaz olacaktır.
Kalıcı sert suyu yumuşatmak için, içerisine Na2CO3 (çamaşır sodası) eklenerek ortamdaki Ca2+ ve Mg2+ gibi katyonlar karbonatlar halinde çöktürülür. Geriye kalan su Na+ iyonu içeren yumuşamış sudur.
ANKARA SODAMATİK Renkli Çamaşırlarda Kullanılır Mı? ANKARA SODAMATİK hem renkliler hem de beyazlar için mükemmel temizleme özelliğine sahiptir.
Bu noktada kireci çıkarmak için kullanabileceğiniz en etkili yöntem ise karbonat kullanmaktır. Karbonat, çamaşır suyunun aksine biriken kireci doğrudan temizler. Çamaşır suyu ise tuvalette oluşan lekeleri ve kireci gizler. Tek yapmanız gereken karbonatı suyla karıştırarak bir macun kıvamına getirmektir.
Ama artık onları sonsuza kadar bembeyaz saklayabileceksiniz. Tek yapmanız gereken onları yıkarken son kurulama devrinden hemen önce 1,5 su bardağı beyaz sirke kullanmak. Diğer bir yöntem ise sıcak suya bir su bardağı beyaz sirke eklemek ve beyaz çamaşırları bir gün boyunca suyun içinde bekletmek.
Çamaşır yumuşatıcısı olarak sirke kullanmak istemiyorsanız; karbonat sizin için ideal bir tercih olacaktır. Çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne 1 çay bardağı karbonat ekleyerek çamaşırlarınızı yıkayabilirsiniz. Çamaşır sodası da değerlendirebileceğiniz diğer bir alternatif…
Karbonat dişleri beyazlattığı gibi çamaşırları da bembeyaz yapıyor. Sonuçları gördüğünüzde hep bu yöntemi kullanmaya başlayacaksınız. Kumaşın en derinlerine işleyebilen karbonat, lekeleri çabucak geçiriyor. Aynı zamanda kumaşların yumuşaması konusunda yardımcı oluyor.
Hem sirke hem de sirke ve karbonat karışımı kıyafetler konusunda tam anlamıyla bir yumuşatıcı görevi görecektir. Tereddüt etmeden deneyebilirsiniz. Hiçbir zararı yok! Fakat aradığınız şey sadece yumuşaklık değilse, aynı zamanda çamaşırlarınızın güzel de kokmasını istiyorsanız bunun da çözümü oldukça basit ve doğal.
Çamaşırlar yıkanırken yumuşatıcı kullanılmazsa çamaşırlar sertleşip yıpranabiliyor. Bunu önlemek için ve kıyafetlerdeki statik elektriğin azaltılması için ürün etkili bir çözüm oluyor. Yumuşatıcı kullanırken tasarruf etmek isteyen kullanıcılar konsantre ürüne yönelebilir.
Çamaşırları yanlış bir şekilde yıkamak, çamaşırların normalden daha sert olmasına neden olur. Özellikle çamaşır makinesine çok fazla çamaşır doldurmak, yıkama sırasında çok fazla deterjan kullanmak vs. gibi konular bu olumsuzluğa neden olacaktır.
Beyaz İç Çamaşırı Beyazlatmak İçin Yöntemler
Renginin daha beyaz olmasını istediğiniz çamaşırınızı sıcak suyun içine atın ve suya yarım limonun suyunu sıkarak ekleyin. Bu şekilde bir saat bekleyen iç çamaşırı rengi açılacaktır. Makinenin içine yarım bardak sirke ekleyerek de benzer sonuçları alabilirsiniz.
İnatçı ve zorlu lekelerden ilk yıkamada Domestos Leke Çıkarıcı ile kolayca kurtulabilirsiniz. Domestos Beyazlar ve Açık Renkliler İçin Hijyenik Leke Çıkarıcı'yı çamaşır makinesinde, zorlu lekeler için doğrudan üzerine uygulayarak, elde yıkamada veya ev tekstili ürünlerinizde sulandırarak kullanabilirsiniz.
Beyaz kıyafetinizi içerisine koyun ve 5 saat boyunca arada bir karıştırmak sureti ile bekletmelisiniz. Sonrasında ise beyaz kalıp sabun ya da bulaşık deterjanı ile birlikte elde yıkamanız sonucunda büyük bir oranda renginin ağardığını göreceksiniz.
Çamaşır sodası da karbonat gibi sudaki ağır metalleri çöktürerek suyu yumuşatır.
Ernet Çamaşır Sodası, suyun sertliğini yok eder, çamaşırların daha beyaz olmasını sağlar. Çamaşır makinesinin ömrünü uzatır. Klor içermediği için renkli ve hassas çamaşırları da yıpratmaz ve soldurmaz. Sudaki kireci azaltarak makinenizin hasar görmesini engellemeye yardımcı olur.
Kullanım Şekli: Çamaşırların veya tüllerin kirliliğine göre bir su bardağı kadar sıcak ya da ılık suda eritilerek otomatik çamaşır makinesinin deterjan haznesine konularak yıkama yapılır. Deterjanın üzerine dökülerek deterjan ile birlikte de kullanılır veya sadece çamaşır sodası tek olarakta kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri