*Erişkinler için Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmeliğinin Üçüncü Bölüm 8.Maddesi J fıkrasına göre “Rapor başvuru tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde tamamlanır.
Sağlık kurulu raporu e-devlet sistemi üzerinden görüntülenebilmektedir. Ancak raporun e-devlete düşmesi 3 iş günü kadar sürebilir. Rapor, öncelikle doktor tarafından düzenlenir ve hastanenin sekreterliğine iletilir.
Sağlık raporu alma süresi, kurumun işlem politikasına ve yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir ancak genellikle aynı gün içerisinde sağlık raporunuzu alabilirsiniz.
Rapor, e-devlet sistemine ise işleme konulduktan sonra yüklenir. Bu süreç ise ortalama 5 ila 7 iş günü kadar sürer.
E-devlet platformu olan turkiye.gov.tr üzerinden ilgili raporlara ulaşmak mümkündür. Raporlar özel ya da devlet hastanelerinden alınabilmektedir. Sağlık kurulu raporu sorgulama e-devlet üzerinden basit bir arama sorgusuyla ulaşılabilen bir işlemdir.
İlgili 32 soru bulundu
Sağlık kurulu raporunuzu E-Devlet uygulaması üzerinden sorgulayabilirsiniz.
E-nabız'dan sağlık raporu almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: E-nabız web sitesine (https://enabiz.gov.tr) veya mobil uygulamasına giriş yapın. Ana sayfada yer alan “Sağlık Raporları” bölümüne tıklayın. Sağlık raporu almak istediğiniz tarih aralığını seçin.
Sağlık kurulu raporu “Olumsuz” olan adayların, sağlık kurulu işlemlerine itiraz etme hakları bulunmaktadır. İtiraz işlemleri için; adayların “Olumsuz” olarak aldığı sağlık raporu ile (3) gün içinde İl Sağlık Müdürlüğüne başvuru yapması gerekmektedir.
MADDE 7 – (1) Aday sağlık raporları bir yıl süre ile geçerlidir. (2) Eğitim kurumlarınca, özel güvenlik temel eğitim başlangıç bildirim tarihine kadar geçerlilik süresi dolmamış aday sağlık raporları kabul edilir.
1 – 2 gün sürebileceği gibi 1 – 2 hafta da sürebilir. Genel olarak polikliniklerde sağlık kurulu raporlarının hazırlanması daha kısa sürmektedir. Sağlık Kurulu Raporu, bir bireyin sağlık durumunun resmi olarak belgelenmesi gereken birçok farklı durumda talep edilir.
Heyet raporlarında en az üç ayrı dal uzmanının imzasıyla birlikte hastane başhekiminin veya başhekim vekilinin imzası bulunur. Raporun muhteviyatına göre, ilgili branşlardan hekimlerin imzası gerekir. İçerikle alakasız branş hekimlerinin imzası olması durumunda ise bazı kurumlar tarafından kabul edilmez.
Sağlık Kurulu Raporu randevuları ile ilgili işlemler için öncelikle 182 Merkezi Hastane Randevu Sistemi'nden (MHRS) yada 182 nolu telefondan Ek Bina Sağlık Kurulu Heyeti için randevu almak gereklidir.
Sağlık raporu veren hastaneler hangileri? Bu rapor, sağlık kurulu raporundan farklı olarak işe giriş, evlilik veya ehliyet için istenmektedir. Sağlık raporu; aile hekimi ile özel veya devlet hastanelerinden alınabilmektedir.
Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerden randevu almak isteyen hastalar, MHRS'nin resmi internet adresi olan "www.hastanerandevu.gov.tr" adresinden gerekli adımları uygulayarak kolayca randevu alabilirler.
İmzalardan sonra heyet raporu artık hazır hale gelmiştir. Sağlık kurulu biriminden teslim alabilirsiniz. Engelli raporları için maksimum teslim süresi 15 gündür. Diğer Raporlar 3 iş günü içerisinde e-devlet uygulamasından alabilirsiniz.
Öncelikle işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK etkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT'ye ödeme talimatı gönderirler.
İşe giriş sağlık raporu Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri olan OSGB firmalarından alınabilir. Ayrıca az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için Aile Hekimliği de tercih edilebilir.
Sağlık kurulu raporu ne zaman sonuçlanır? Tam teşekküllü bir sağlık raporundan söz konusu ise 7 iş günü içinde çıkmaktadır. Ancak heyet raporu ortalama 3 veya 4 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Genellikle 7 iş gününü geçmeyen raporunun geçerlilik süresi ise 90 gün olmaktadır.
Buna göre; özel hastaneler; ilaç raporları, istirahat raporları ile kabul ve tedavi ettiği hastalıkların tedavilerinde kullanılan tıbbi cihaz ve malzemelerin kullanımına yönelik olarak sağlık kurulu raporu düzenleyebileceklerdir.
Adım 1: e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Adım 2: Ana sayfadan e-Hizmetler kısmına girin. Ardından Sağlık hizmetlerinin yer aldığı sayfaya girin. Adım 3: Buradan “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” seçeneğini seçin.
Tam Teşekkülü Hastane Sağlık Kurulu Raporu:
Bir hastanenin tam teşekküllü olması demek İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Göz, Kulak-Burun-Boğaz, Nöroloji veya Ruh Sağlığı gibi birimlerin mevcudiyeti ve bu birimlerde çalışan uzman doktorların olması demektir. Heyet raporunun diğer adı da “Sağlık Kurulu Raporu”dur.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri