Aile hekimi tarafından sağlık ocağında ya da hastanede yapılan tüm tahlillerin sonuçları çıktığı anda e-Nabız ekranında görünür.
E-Nabız Tahlil Sonuçlarını Göremiyorum
Yaptırdığınız tahlil henüz sonuçlanmamış olabilir. Bu durumda tahlil yaptırdığınız sağlık kuruluşundaki laborutuvar ile iletişime geçmeniz gerekir.
e-Nabız'dan tahlil sonuçlarını öğrenmek isteyenler T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile uygulamaya giriş yaptıktan sonra ekranın alt kısmında yer alan "Akıllı Asistan" bölümünden "Tahlillerim" butonuna tıklayarak geçmiş ve güncel tahlilleri görüntüleyebiliyor.
Gizleme işlemi yalnızca kendi profiliniz için geçerli olur; gizlenen veriler ilgili sağlık tesisinin veya Bakanlığın sunucularından silinmez. Gizlenen verilerin profilinizde yeniden görüntülenmesi için size en yakın İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile başvurmanız gerekir.
Tahlil sonuçlarını T.C. Kimlik numaranız ile öğrenmek için e-Devletten, e-Nabız sisteminden veya ilgili hastanelerin laboratuvar sonuçları bölümünden öğrenebilirsiniz. Sonuçlarınıza E-devlet veya E-Nabız üzerinden ulaşmak istiyorsanız öncelikle T.C. Kimlik No ve E-devlet şifresi ile sisteme giriş yapmalısınız.
İlgili 42 soru bulundu
Fakat tahlil sonuçları çıktığı anda e-Nabız'a düşmektedir. Peki, türlerine göre e-Nabız tahlil sonuçları ne zaman çıkıyor? - Anlık yapılan işlemlerden olması nedeniyle kardiyoloji tahlilleri, aynı gün içerisinde sonuçlanır. - İdrar tahlilleri genel olarak aynı gün ya da ertesi gün içerisinde sonuç verir.
E nabız kan sonuçları ne zaman görülür sorusunun cevabı hastane/tahlil yapan merkezin sonuçları sisteme yüklemesine ve onaylamasına göre değişir. Genellikle sisteme yüklendikten sonra 2-3 saat içerisinde e-nabız sistemine düşmektedir.
4.2. Aile Hekimim Verilerimi Görsün Kişi e-Nabız sisteminde bu seçeneği işaretlemiş ise hastanın aile hekimliği birimine atanmış (asaleten, vekâleten, geçici) aile hekimleri ilgili hastanın sağlık verilerine erişim yetkisine sahiptir.
İstediğiniz bilgileri silebilir, istediklerinizi paylaşabilir ve eğer isterseniz e-Nabız profilinizi dondurabilir ya da tamamen kapatabilirsiniz. Unutmayın, profilinizin ve sağlık bilgilerinizin tek yöneticisi ve sahibi sizsiniz.
Bununla birlikte; e-Nabız kullanıcısı tarafından kendi profilinde gizlenen sağlık verileri, Kişisel Sağlık Verileri Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesi ve kullanıcının e-Nabız gizlilik tercihi çerçevesinde ilgili sağlık personeli tarafından görüntülenmeye, belirli gizlilik önlemlerine uyulmak kaydı ile devam edecektir.
Aile hekimi tarafından sağlık ocağında ya da hastanede yapılan tüm tahlillerin sonuçları çıktığı anda e-Nabız ekranında görünür. Ancak testlerin türüne, tetkikin türüne, tahlil sebebine göre sonuçların çıkma aralığı değişiklik gösterebilir.
Sağlık Ocağı yani Aile Sağlık Merkezleri'nde alınan tahliller bir gün sonra internet ortamında açıklanmaktadır.
Referans dışı terimi değer aralığının bulunamaması anlamına gelmektedir. Kan tahlili yaptıran kişiler bazı değerleri için referans dışı detayını görmektedir. Bu durum ölçülen değeri normal dışında olduğunu gösteren ya da ölçülemeyen anlamlarını taşımaktadır.
Genetik Hastalıklar Tarama Laboratuvarı çalışma sonuçları ilgili aile hekimine “normal” ya da “şüpheli” olarak iletilir. Kişiler de sonuçlarını e-nabız üzerinden görebilir.
Aile sağlığı merkezinde yapılan testler halk sağlığı müdürlürlüğüne ait laboratuvarlarda incelenmektedir. Bu laboratuvarlar akreditasyonludur ve sonuçlar kalite kontrol süreci çerçevesinde incelenerek bildirilmektedir. Kısacası sonuçlar güvenilirdir.
Aynı zamanda KVKK'nın 6'ıncı maddesi kapsamında sağlığa ilişkin veriler, kişinin açık rızası olmadan işlenebilir. Öte yandan, e-Nabız kullananlar tarafından gizlenen bilgiler "e-Nabız Hekim" ekranında şifreli olarak görüntülenir. Doktorun bu bilgileri görüntüleyebilmesi için ekranda bir tıklama yapılması gerekmektedir.
Mevcut durumda vatandaşlar E-NABIZ sistemine girdiklerinde ziyaretlerim sekmesinden ilgili hastane ziyaretini seçip profilimde gözükmesin tuşuna basarak hastalıklarına ilişkin, tanı tedavi ve ilaç bilgisini kaldırabilir.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Bora, “Tıbben hafızayı silmek mümkün değildir. Burada yapılan hafızaya olumsuz şekilde depolanan anılara karşı kişinin duyarsızlaştırılmasıdır. Terapinin kişiye kazandırdığı pozitif inançlar ve olumlu duygular kişinin hayata bakışını bile değiştirir” dedi.
Aile hekimi bize hangi hizmetleri sunmaktadır? Yaş, cinsiyet ve hastalık gruplarına yönelik izlem ve taramaları (kanser, yenidoğan, kronik hastalıklar, yaşlı sağlığı ve benzeri taramalar) yapar.
Sağlık tedavisi sorgulamak için ilk olarak E devlet girişi yapmanız gerekmektedir. E Devlet girişi yaptıktan sonra ise Sosyal Güvenlik Kurumu menüsü altında yer alan tedavi bilgileri sorgulama bağlantısına tıklamanız yeterli olacaktır.
Aile hekiminden randevu alınarak ücretsiz olarak yaptırılabilecek sağlık taramasında, vatandaşların kan basıncı, kan şekeri, kan kolesterol ve yağ düzeyleri, EKG(kalp grafisi), idrar tahlilleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri ile kanser taraması yapılacak.
Sağlık Ocağı yani Aile Sağlık Merkezleri'nde alınan tahliller bir gün sonra internet ortamında açıklanıyor.
İlgili bölümler tarafından bu raporlar değerlendirilir. Ortalama olarak on gün içerisinde hastalar sonuçlara ulaşabilir. Sonuçlar çıktıktan sonra hemen E-Nabız uygulamasına düşmeyebilir. Böyle durumlarda hastaların birkaç gün beklemesi gerekebilir.
E-nabız sistemine girişinizi gerçekleştirdikten sonra özel hastanelerdeki sonuçlarınızı tahlillerim kısmından öğrenebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri