Sakal kıran birkaç ay içinde kendiliğinden iyileşebilirken sakalların çıkmadığı durumlarda sakal kıran tedavileri uygulanmaktadır. Sakal kıran için ayrıca minoksil, antralin, siklosporin gibi biyolojik tedaviler de yapılmaktadır. Tüm tedavilerin başarısız olduğu durumlarda saç ekimi yöntemi denenebilir.
''Nasıl sakal çıkarılır?'' sorusuna en etkili cevap veren ürünlerin başında limon ve tarçın gelir. Cildiniz çok hassas değil ise limon ve tarçını bir kap içerisinde karıştırarak sakal çıkmasını istediğiniz noktalara maske olarak sürebilir ve 5 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.
Seyrek bir sakalın nedenleri nedir? Seyrek bir sakal ve eşit uzunlukta olmayan sakal ve bıyıklar, genellikle ebeveynlerimizden bizlere geçen genlerin bir sonucudur. Sakalınız, dengesiz bir beslenme stili, değişen hormon ve stres seviyeleri nedeniyle bazı alanlarda seyrek çıkabilir.
Protein kalın sakal kılı desteklemede ana güçken, A, B, C ve E vitaminlerini içeren gıdaların tümü kıl uzamasını artırır.Doğru vitaminler bakımından zengin bazı içerikler, ıspanak, tatlı biber, fındık, avokado, tatlı patates ve böğürtlendir.
Hiçbir iz kalmadan kullanılan sakal ekimi yöntemi sakal çıkarma yöntemleri arasında en etkili olandır. Eğer köselik durumu varsa, bu durumda enseden alınan saç kökleriyle ekim yapılarak oldukça belirgin sonuçlar ortaya çıkabilir. Sakal ekiminden sonra ortaya çıkan sakallar, 4-8 ay sonra kalıcı olarak çıkmaya başlar.
İlgili 34 soru bulundu
Yaraların iyileşmesi ve kuru ciltleri nemlendirmek için kullanılan vazelin sakal çıkarmada etkili değildir. Yoğun yapısı nedeniyle sakal köklerinin tıkanmasına neden olacağından çok sık tercih edilememelidir.
Sakalın tam gelişimi, kişiden kişiye ve iç ve dış birçok faktöre göre değişiklik gösterir. Sakalın tam gelişimi 25-26 yaşlarında son bulur. Zayıf sakal köklerinizi ilerleyen yaşlarda dahi geliştirebilirsiniz.
Yine de jiletle kesilen sakallar daha mı gür çıkar gibi bir soru ile çok sık karşılaşıyoruz. Esasen bu konuda bilim insanlarının önemli çalışmalar yaptığı görülmüştür. İlk olarak 1928 yılında yapılan test ile birlikte, hem saç hem de sakallar için kesme işleminin daha gür çıkma ile bir bağlantısı bulunamamıştır.
Erkeklerin sakallarındaki boşlukları, dökülerek seyrekleşen bölgelerin yeniden canlandırılması için Eeose Sakal Serumu ile mümkündür. Sakallar bazı bölgelerde daha yoğunken bazı bölgelerde zayıf kalabilmekte veya boşluk oluşturabilmektedir. Serum, boşluklarda yeni kıl köklerinin oluşmasını destekleyerek kıl çıkmasını .
Tıraş Sonrası Yapılacak İşlem
Seyrek sakala sahip kişiler, tıraş sonrasında bazı uygulamalar yaparak sakallarının gürleşmesini sağlamaktadır. Tıraş işleminden sonra tıraş edilen bölgeye bir parça buz sürmek, yüzdeki gözenekleri açar. Bu da sakalların daha gür çıkmasını sağlar.
Eğer bir sıkıntı gözlemlenmezse dermatoloğa danışılması gerekir. 20 yaşına kadar hiçbir şekilde sakalı çıkmayan kişiler bir doktora danışmalı ve alopesi areata ve sakal kıran hastalığı gibi hastalıklara sahip olup olmadığını öğrenmelidir.
Testosteron eksikliği, yeterli miktarda sakala sahip olamayacağınız anlamına gelse de, tamamen tüysüz kalmayacağınız anlamına da gelir. Sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmak, hem genel vücut sağlığı hem de erkeklik hormonu seviyelerinin normal olması için önemlidir.
Yüz paso jilet. Bu mesaj silindi. Jilet vurmanın veya bir şeyler sürmenin sakal çıkmasına faydası yoktur. Jilet vurmanın veya bir şeyler sürmenin sakal çıkmasına faydası yoktur.
Sakal çıkarma badem yağı ile yapılmaktadır. Özellikle de tatlı badem yağı sakal çıkarma konusunda çok güçlüdür. Tatlı badem yağını, sakallarınıza masaj yaparak sürmeniz önerilir. Haftada 2 kez masaj yoluyla tatlı badem yağı kullandığınız durumda, sakal kökleri canlanacak ve sakalların uzamasına yardım edecektir.
Son aşamada yüzünüzü maden suyu ile yıkamanız faydalı olacaktır. Maden suyu içerisinde bulunan mineraller ile yüzünüzü besleyecektir. Sakal kökleriniz beslenecek ve yeni sakalların çıkması sağlanacaktır.
Ortalama olarak sakal kılları her ay yaklaşık 1,2 cm uzar. Günde ortalama 3 veya 4 milimetre uzayan sakallar 3 günde 0,12 cm olacak bir boyuta ulaşır.
Evde kendi uygulayabileceğiniz sakal bakım yağları ile sakal çıkarmayı tetiklerken, sağlıklı sakallara sahip olabilirsiniz. Duştan sonra açık olan gözeneklerinize zeytinyağı sürün. Bu sayede kıl kökleri nemlenecek ve sakallarınız hızlıca uzamaya başlayacak.
Sakalların gelişimi ergenlik dönemiyle başlar ancak çoğu zaman ergenlikle beraber tamamlanmaz. Birçok erkekte sakallar yirmi sekiz ve hatta otuz yaşına kadar gelişim gösterebilir. Sakal ekimi de sakal gelişiminin tamamlanmasından sonra çıplak kalan bölgelere yapılmalıdır.
Sakal serumu kullanmak, sakalların daha gür ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Var olan sakalın daha parlak ve hacimli görünmesini sağlar. Saç foliküllerini besleyerek saç köklerinin daha sağlıklı olmasını, dolayısıyla da sakal dökülmesinin önüne geçilmesini sağlar.
Tıraş bıçağı kıl köklerine ulaşmadığı için direkt olarak bir etkisi olduğu söylenemez. Fakat jiletin kestiği tüyler daha sert bir form alarak uzar. Bu da daha kalın ve güçlü kıllar oluşmasına sebep olur. Bu sebeple, uzun vadede tıraş bıçağı kullanım sıklığının artırılması gerekir.
Araştırmalar, çoğu erkeğin yüz kıllarını 12 ile 19 yaş arasında tıraş etmeye başladığını gösteriyor. Yani daha zamanınız olabilir. Hem belki de birkaç sene sonra her sabah erken kalkıp tıraş olmanız gereken bir işte çalışacaksınız. Şimdi kulağa güzel bir fikir gibi geliyorsa da öyle olmadığına emin olabilirsiniz..
Uygulamadan en az bir ay önce göbek kıllarının kıl köklerini koparan epilatör, ağda, ip ve cımbız gibi yöntemler ile alınmaması gerekmektedir. Lazer epilasyon ışınlarının kıl köklerine kadar ulaşması ve etki edebilmesi için jilet yöntemi ile kılların kısaltılarak tedaviye gelinmelidir.
Bilimsel olarak açıklamak gerekirse sakal kılları her ay yaklaşık 1,2 cm uzar.
Erkeklerde genetik sebepler, hastalıklar ve hormonsal sorunlar, cilt problemleri, uyku düzeni, beslenme alışkanlıkları dolayısıyla buna bağlı gelişen vitamin-mineral eksikliği ve çevresel faktörler gibi birçok nedenle sakal istenilen düzeyde çıkmayabilir ya da istenilen boyutta uzamayabilir.
Bu kavramlardan biride köse kelimesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri