Karasu, Batı Karadeniz Bölgesinin bittiği, Marmara Bölgesinin başladığı yerde olduğu için iki bölgenin tesiri altında bir iklime sahiptir. Genel olarak, yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlıdır. Kış aylarında yağış genelde yağmurludur. Yağış ortalaması 1.200 mm. dir.
Sakarya Karasu'nun en büyük çekiciliği, 28 kilometrelik muhteşem kumsalı ve Karadeniz'in eşsiz doğal güzellikleridir. Bu bölgede tatil yapmak, adeta rüya gibi bir deneyim sunar. Uzun ve temiz plajları, berrak denizi ve güneşli havasıyla Karasu, dinlenmek ve stresten uzaklaşmak isteyenler için ideal bir seçenektir.
İlçe topraklarını Sakarya Nehri sulamaktadır. Sakarya'nın taşıdığı alüvyonlarla vadi tabanlarında ve denize ulaştıkları kesimlerde verimli düzlükler oluşturur. Acarlar, Akgöl ve Küçükboğaz Gölleri ilçedeki belli başlı göllerdir. İl merkezine 50 km. uzaklıktaki ilçenin yüzölçümü 788 km2dir.
Karasu Çayı'nın suları orta sert-sert su sınıfında olup, hafif alkalin ve orta derece kirlidir. Karasu Çayı vadisinin Karadeniz'den gelen nemli hava yamaçlardan yükselerek yağışlara sebep olur.
Karadeniz'in İncisi Karasu, insan yaşamına derin çizgilerin nerede atılacağını bilseydi; oralara ilk gidişini, o kentlerle ilk karşılaştığı anı asla unutmazdı.. Karasu'da bu duyguyu hissedecek ve yaşayacaksınız.
İlgili 38 soru bulundu
Resmi makamların bile tavsiye ettiği bir yer haline gerek karasuda birikimlerinizi çok iyi bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Hem birikim yapıp, aynı zamanda tatilinizi de yapabilir aileniz ile hoş vakitler geçirebilirsiniz.
Karasu ziyaretçileri; burada uzun doğa yürüyüşleri yapabilir, çeşitli canlı türlerini gözlemleyebilir. Pek çok turistik bölgeye ev sahipliği yapan Karasu'da gezilecek popüler yerler arasında; Acarlar Longozu, Karasu Deresi, Karasu Maden Deresi Şelalesi, Maden Deresi, Küçük Boğaz Deresi ve Karasu Kalesi yer almaktadır.
Karasu Plajı, uzun kumsalı ve temiz denizi ile dikkat çeker. 2019 yılında mavi bayrak ödülü alan plaj, doğal güzellikleri korumak için çeşitli çevre dostu uygulamalar yapmaktadır.
Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Karasu'da; denize girilebilecek pek çok plaj ve beach bulunmaktadır. Karasu'nun popüler plajları arasında; Karasu Plajı ve Karasu Halk Plajı yer almaktadır.
Karasu'nun yerli halk, Lazlar, Gürcüler, Yunanistan, Bosna ve Doğu İllerimizden göç ile gelen halk oluşturmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu 31.12.2022 itibariyle ADNKS verilerine göre. İlçe Nüfusumuz toplam 68.844 Merkez nüfusumuz 46.323'dür.İlçe nüfus dağılımı aşağıdaki tablolardaki gibidir.
Karasu evleri ucuz. 2013 yılında 55 bin TL olan daireler, 2016 yılında 120 bin TL ye ulaştı. Karasu evlerinin ucuz olmasının en büyük etkisi, Karasu'daki arsa fiyatlarının uygun olmasıdır. "Karasu evleri neden ucuz" sorusunun cevabı aslında budur.
Karasu'nun sahip olduğu doğal güzellikler, masmavi plajları ve turizm potansiyeli, yalnızca tatilcilerin değil, aynı zamanda yatırımcıların da ilgisini çekmektedir. Buna ek olarak, ilçenin sanayi ve konut sektörleri de oldukça gelişmiştir ve yatırım yapmak isteyenlere büyük fırsatlar sunmaktadır.
Sakarya'nın popüler plajları arasında; Karasu Plajı ve Karasu Halk Plajı yer almaktadır. Karasu Plajı, Sakarya şehir merkezinden ortalama olarak 60 km uzaklıkta yer almaktadır. Karasu Plajı'na ulaşım; özel araçlar, toplu taşıma araçları ve taksiler aracılığı ile kolayca gerçekleştirilebilir.
Karasu Belediyesi CHP Meclis Üyesi Şakir Şen, Adapazarı'nın deprem bölgesi olduğunu Karasu'nun Adapazarı merkezine göre deprem riski az olan bir alan olduğunu belirtti.
1933 yılında Türkiye Cumhuriyeti' nin kayıtlarına ilçe statüsü ile geçen Karasu, 1954 yılında Sakarya ilinin kurulmasıyla bu ile bağlı bir ilçe haline gelmiştir.
İlçe Batı Karadeniz bölgesinin bitimi, Marmara bölgesinin başlama noktasındadır. Şehir Merkezine Uzaklığı 55 Km.'dir. Doğusunda Kocaali ilçesi, batısında Kaynarca ilçesi, güneybatısında Ferizli ilçesi, güneyinde Hendek ilçesi, kuzeyinde ise Karadeniz ile çevrilidir.
Karasu Plajı - Sakarya
Sakarya Merkezine 55 km. mesafede yer alan Karasu Plajı; Türkiye'nin en uzun ikinci sahil unvanına sahiptir ve ayrıca iki adet Mavi Bayraklı plaj yer almaktadır. Sahil uzunluğu yaklaşık olarak 20 kilometredir.
Kocaali ilçesinde yapımı tamamlanan ve geçtiğimiz ay. hizmet vermeye başlayan kadınlara özel havuz ve plaj. ile tatilcilerin uğrak yeri oldu.
Sakarya Merkezine 55 km. mesafede yer alan Karasu Plajı; Türkiye'nin en uzun ikinci sahil unvanına sahiptir ve ayrıca iki adet Mavi Bayraklı plaj yer almaktadır. Sahil uzunluğu yaklaşık olarak 20 kilometredir. Halk arasında kumlarının bazı romatizmal hastalıkların iyileşmesi için faydalı olduğu söylenmektedir.
Başlıcaları; elma, armut, ayva, erik, kiraz, şeftali, ceviz, fındık, kestâne, çilek, üzümdür.
Karasu ilçe merkezine demir yolu aracılığı ile ulaşım gerçekleştirmek isteyen gezginler; bulundukları mevkiden yola çıkarak Karasu ilçe merkezine en yakın konumda yer alan ve Adapazarı ilçe merkezine yaklaşık olarak 6 km uzaklıkta bulunan Mithat Paşa Tren İstasyonu'na ulaşım gerçekleştirmelidir.
Adapazarı'nda “Islama Köfte”, “Kazımpaşa Köftesi”, “Çerkez Tavuğu”, “Abhaz Pastası”; Taraklı'da “Köpük Helva”, “Uhut Tatlısı”; Pamukova'da “Cevizli Ezme”, “Çizleme”; Kaynarca'da “Dartılı Keşkek”, “Tarhana Çorbası”, “Kabak Tatlısı”; Sapanca, Karasu, Kocaali, Hendek ve Akyazı ilçelerinde deniz ve tatlı su “Balık” ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri