Tarçınlı su kaynatmadan içilir mi? Kaynatmadan da tarçınlı su yapabilmek mümkündür. Daha pratik bir tarif olarak 1 litre suyun içine 1 tatlı kaşığı tarçın atarak karıştırıp tüketebilirsiniz.
Ödem atmak için tarçınlı su tüketmek isterseniz bunu toz ya da çubuk tarçınla yapabilirsiniz. Tarçınlı su iki şekilde yapılabilir. Bunlardan birincisi bir litre içme suyuna 1-2 adet çubuk tarçın atarak gün içinde soğuk olarak tüketilebilir.
Kabuk ya da toz tarçın kaynamış sıcak su içerisinde 15-20 dakika kadar bekletilir.
Bir su bardağı suyu bir cezveye ya da küçük bir tencereye dökün ve içine tarçını da ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın, bir kenarda ılınmaya bırakın. Ilıdıktan sonra karışımı tüketebilirsiniz. Bu karışımı sabah aç karnına ya da akşam yatmadan önce bir bardak olmak üzere için.
Bir bardak sıcak suyu demlikte kaynatın. Kaynayan sıcak suya 1 çubuk toz tarçın veya 1-2 çay kaşığı toz tarçın konulur. Eğer zencefili kök zencefil olarak koyacaksanız ince kıyılmış 1 tatlı kaşığı zencefili demliğe ekleyin.
İlgili 38 soru bulundu
En fazla 15 gün içilmesi tavsiye edilen tarçınlı su kürünün uygulanması ile olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz.
Tarçınlı su kürü en fazla 15 gün boyunca uygulanmalı, daha sonra mutlaka ara verilmelidir. Aksi takdirde vücutta yarardan çok zararları ortaya çıkacaktır. Cerrahi operasyon geçirecek olan kişilerin tarçınlı suyu en az 15 gün önceden bırakması gerekir.
1 bardak suyu cezvede kaynatın. İçine 1 adet çubuk tarçın atıp 5 dk boyunca kısık ateşte kaynatın. Ilıyınca süzüp akşam yemeklerinden 2 saat sonra için.
Bir cezve ya da tencereye içme suyu konulur, su kaynadıktan sonra ocaktan alınır içerisine çubuk tarçın atılır ve demlenmeye bırakılır. 5-10 dakika sonra hazırladığınız çubuk tarçınlı suyu içebilirsiniz. Çubuk tarçını, suya ya da çaya eklemek çayın tadını arttırmakla kalmaz, aynı zamanda soğuğa karşı da korur.
BİR ÇUBUK TARÇIN KAÇ KEZ KULLANILIR? Kabuk tarçın 1 kereden fazla kullanılmaz diye düşünülebilir ancak 1 den fazla tüketimi mümkündür. 1 adet çubuk tarçının 3 veya 4 kez kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
TARÇINLI SU GÜNDE KAÇ BARDAK İÇİLİR? Tarçınlı suyun günde en fazla 2 litre tüketilmesi önerilmektedir. Bu da 10 su bardağına eşittir. Bu miktarı aşmamak ve çubuk tarçınlı suyu en fazla 2 hafta boyunca tüketmek oldukça önemlidir.
Mideyi korur: Tarçın sinnamaldehit adlı bir uçucu yağ içerir. Bu yağ mide bağırsak hareketlerinin hızlanmasında yararlıdır, ülser oluşumunu engeller. Sadece sabah aç karnına değil yemeklerden sonra içilen bir su bardağı tarçınlı su karın ağrılarını hafifletir.
Tarçınlı su düzenli tüketildiği takdirde sadece yağ yakmakla kalmıyor vücudumuzda yağ toplanmasını ve bu yağların kiloya dönüşmesini engelliyor. Yemek.com tarçınlı su diyeti hakkında bütün merak edilenleri Tarçınlı Su İle Zayıflamak Mümkün: 1 Haftada 5 Kilo Verin yazısında derledi.
Tarçınlı suyun düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Bu şekilde tüketildiğinde yağ yağmayı kolaylaştırmaktadır. Yağların kiloya çevrilmesini engellemektedir. Diyabet hastalarına tarçınlı su önerilmektedir.
Hazırlanan içecek gün boyu ara öğünlerde ve yemek öncelerinde tüketilmelidir. Tarçınlı su kaynatmadan içilir mi? Kaynatmadan da tarçınlı su yapabilmek mümkündür. Daha pratik bir tarif olarak 1 litre suyun içine 1 tatlı kaşığı tarçın atarak karıştırıp tüketebilirsiniz.
Tarçınlı su olduğundan fazla tüketildiğinde bazı yan etkilere neden olabilir. Ayrıca pek çok yararı bulunan tarçınlı su mutlaka aç karnına içilmelidir. Bu sayede kilo vermeyi de hızlandırarak önemli ölçüde yağ yakacaktır.
- Bir sürahi dolusu suyun içine 2 buçuk ya da 3 kaşık elma sirkesi ekleyin. - Bir tane limonun suyunu sıkın ve bu suyun içine katın. - Bir çay kaşığı da tarçını eklediğiniz zaman yağ yakıcı detoks suyunuz hazır demektir. Elma ve tarçın, metabolizma hızlandırma ve yağ yakma konusunda birebir.
Antioksidanın yanı sıra C vitamini zengini olan limonlu tarçınlı su, bağışıklığı güçlendiriyor, enfeksiyon hastalıklarından koruyor. Soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonu gibi hastalıklarda boğaz yumuşatıcı olarak kullanılıyor. Limon ve tarçının birleşimi idrar söktürücü bir etkiye sahiptir.
Günümüzde toz tarçın yerine Kabuk Tarçın daha sık kullanılmaktadır. Çünkü kabuk tarçının ömrü toz tarçına göre çok daha uzundur. Bunun yanında içeriğinde uçucu yağlar da barındırmaktadır. Kabuk tarçınlarının toz haline getirilmesi ile uçucu yağ özelliği de ortadan kalkmış olur.
Enfeksiyonlara Karşı Koruma Sağlar
İçerdiği biyoaktif bileşenler sayesinde tarçın; vücutta bakteriler, virüsler, mantar ve parazitlerden kaynaklı olarak oluşan enfeksiyonlarla mücadele eder. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklara karşı daha güçlü bir şekilde savaşmasına yardımcı olur.
Bir fincanın içerisine 1 çay kaşığı toz tarçın ya da 2 adet kabuk tarçın ekleyin. (Yalnızca biri seçilmelidir.) Kaynayan suyu, tarçının üzerine ekleyin. 10 dakika demlenmeye bırakın.
Toz tarçının günde en fazla bir çay kaşığı (2,3 gram) tüketileceği düşünülürse, bu miktar yaklaşık olarak sadece 5,6 kaloriye tekabül ediyor.
Tarçın toz olarak tüketilecekse, günde yarım çay kaşığını geçmemelidir. Ayrıca direkt tüketmek yerine yemeklerin içerisinde kullanılmalıdır. Tarçın kek, kurabiye gibi hamur işlerine ve yemeklere eklenerek tüketilebilir.
Örneğin maydanoz âdet söktürücü özelliği bilinen bitkilerden biridir. Ancak tarçının kadınlarda âdet dönemiyle ilgili maydanoz ve benzeri âdet söktürücü bitkilerin tam tersine bir etkisi söz konusudur. Yani tarçın, âdet kanamasını geciktiren bir etkiye sahiptir.
Diyabet Hastalarının Dostu Olabilir
Tarçın, tip 2 diyabeti yönetmeye iki farklı şekilde yardımcı olur. Tip 2 diyabetlilerin kan şekerinde düşmeyi sağlayabilir. Bir de insülin direncini engellemeye yardımcı olur. Araştırmalar, tarçının açlık kan şekerini yüzde 29 düşürdüğünü belirtiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri