Kenevir yetiştiriciliği birçok yerde yasaktır ve evde kenevir yetiştirme cezası, kenevir ekmenin cezası ciddidir. Bu bakımdan saksıda kenevir yetiştirmek de, suç kapsamındadır. Saksıda kenevir yetiştirmek, Türkiye ceza kanunları kapsamında suç olarak düzenlenmektedir.
Ceza Dairesi, 24/04/2018 Tarihli, 2017/2143 Esas, 2018/3704 Karar sayılı içtihadında; "Başka delil yoksa 20 köke kadar dikili kenevirin kişisel kullanım kapsamına değerlendirilebileceği " ifadeleriyle kişisel kullanım haddini belirler.
Kenevir ekme suçunda kişisel kullanım sınırı ise Yargıtay tarafından 20 kök olarak belirlenmiştir. Ancak ekilen kenevirlerin ticari amaçla ekildiklerine ilişkin delil bulunmaktaysa miktar 20 kökün altında dahi olsa sanık esrar elde etmek için kenevir ekme suçundan cezalandırılacaktır.
Madde 7 - Her ne maksatla olursa olsun kenevir ekimi yapacak çiftçiler , İl veya İlçe Müdürlüklerinden izin almak zorundadırlar. Çiftçiler her yıl 1 Ocak - 28 Şubat tarihleri arasında bulundukları yerin İl veya İlçe Mülki amirliklerine ( EK - 1 ) 'deki dilekçe örneğine göre doldurulmuş bir dilekçe ile müracaat ederler.
KENEVİRİN UYUŞTURUCU MADDE OLARAK KULLANILMASI
Uyuşturucu ile mücadele adı altında yapılan ve uyuşturucu yapımında kullanılan kenevir kuşkusuz üretim konusunda verilen zararın başlıca sebebidir.
İlgili 43 soru bulundu
İzin belgesi almadan ya da izin belgesi almasına rağmen bilerek belgesinde belirtilen alandan fazla yerde veya izin belgesinde kayıtlı yerden başka yerde kenevir ekimi yapan kişi, elli günden az olmamak üzere adlî para cezası ile cezalandırılır.
İKİNCİ BÖLÜM Yetiştiricilikle İlgili Hükümler Yetiştiricilik izni verilebilecek bölgeler MADDE 5 –(1) İzinli kenevir yetiştiriciliği; Amasya, Antalya, Bartın, Burdur, Çorum, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat ve Zonguldak illerinde ve bu illerin bütün ...
Bu yönetmeliğe göre, Amasya, Antalya, Burdur, Bartın, Çorum, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat ve Zonguldak olmak üzere 19 ilimizde izin almak kaydı ile kenevir üretimi yapılabilmektedir.
ifade eder. MADDE 5 – (1) İzinli kenevir yetiştiriciliği; Amasya, Antalya, Bartın, Burdur, Çorum, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat ve Zonguldak illerinde ve bu illerin bütün ilçelerinde yapılabilir.
Tohum amaçlı endüstriyel kenevir yetiştiriciliğinde ise 1 dekardan 50-60 kilogram tohum elde ediliyor. Bunun kilogram fiyatı ise 25-30 liraya satılıyor.
Erkek kenevir ekim işleminin üzerinden 100 gün geçtikten sonra hasada hazır hale gelmektedir. Dişi kenevirin ise bu dönemde 3-4 haftalık daha olgunlaşma süreci bulunmaktadır.
Bu belge ile İl Tarım müdürlüğüne başvuru yaparak devlet destekli kenevir ekimi yapılabilecektir. Devletin sağlayacağı ekim desteği, arsanın her bir dekarı için 700 TL olarak yapılacaktır.
Esrar, iç mekanda yetiştirildiğinde veya biraz daha sıcak olduğunda - çok kuru ve çok nemli olmadığında - rahat bir oda sıcaklığından hoşlanır.Birçok iç mekan yetiştiricisi için endişelenmeniz gereken tek şey bu.Yetiştirme alanında kendiniz için çok sıcak veya çok soğuk hissediyorsanız, bunun nedeni havanın kenevir ...
Tam bir kenevir ekiminin yetişmesi sadece 90 gün sürer, bu da dönüm başına dört kat daha fazla selüloz vermesi demektir.
Hem insan eliyle ekilir, hem kendiliğinden yetişir.
Türk Ceza Kanunu'nun 191. maddesine göre kullanmak için uyuşturucu madde veya uyarıcı madde alan ya da satan kişi 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Bir kenevir bitkisinin çiçek ve yapraklarından 200 ila 500 gram kurutulmuş esrar üretiliyor. 1 kilodan da 1000 adet esrarlı sigara sarılabiliyor.
Kenevir, ülkemizde en çok Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgesinde yetişmektedir. Rekoltenin yüksek olduğu başlıca şehirler: Samsun, İzmir, Kastamonu ve Sivas'tır.
✓ 12/6/1933 tarihli ve 2313 sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanunun 23 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Madde 5 – (2) İzin verilen il ve ilçelerin dışında kenevir yetiştiriciliği yasaktır.
dişisinin kelleri ot,elenip toz haline getirilmişide kubar yada esrar olarak bilinir...tohumları thc içermediğinden kafa yapmazlar başağrısı yaparlar... buda gösteriyor ki tohumunda içerdiği protein ve yağ oranıyla dünyanın en zengin ve en doğal en faydalı kaynaklarından biridir...
Kenevir bitkisinin hasat edildikten sonra bulundurulması; olayın özelliklerine göre kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma veya uyuşturucu madde ticareti suçlarını oluşturabilir. Bu durumda fail, hem kenevir ekme suçu hem de uyuştucu madde bulundurma veya ticareti suçuyla cezalandırılacaktır.
Kenevir bitkisi nisan-mayıs aylarında ekilir. Sıcaklık uygun olduğunda 24-48 saat içerisinde çimlenir ve 5-7 gün içerisinde çıkış yapar.Lif için yetiştirilen kenevir olabildiğince erken ekilmelidir.Tohum için yetiştirilecek ise bitki boyunun fazla uzamaması için nispeten daha geç ekilmelidir.
Kendir veya endüstriyel kenevir, Cannabis sativa çeşitlerinin özellikle endüstriyel veya tıbbi kullanım için yetiştirilen botanik bir sınıfıdır. Geniş bir ürün yelpazesi yapmak için kullanılabilir. Bambu ile birlikte kenevir, Dünya'da en hızlı büyüyen bitkiler arasındadır.
Kenevir ve keten arasındaki farklar
Kenevir lif demetleri ketenden daha uzundur, bu da kenevirin neden ketene göre daha güçlü olduğunu açıklar. Kenevir ultraviyole ışığa karşı oldukça dayanıklıdır, bu nedenle güneş ışığında solmaz veya dağılmaz.
oC'lik sıcaklıklar uygundur. havalarda lif ile tohum verim ve kaliteleri düşer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri