Sakız, çene belirginliğini artırmanın en kolay ve en bilinen yollarından biridir. Doğrudan çene kaslarını çalıştırmasa da çene kemiğini kaplayan yanaklarını çalıştırır. En iyisi de bunun oldukça eğlenceli bir şey olmasıdır, böylece bunu alışkanlık hâline getirmen için çok da uğraşman gerekmez.
Çene kaslarının gelişmesini ve belli miktar yağ yakımı sağlayan sakız çiğneme eylemi jawline hatlarının belirginleşmesine yardımcı olur. Ancak jawline belirginleştirmek sakız çiğneme gibi tamamen doğal yollarla sağlanamamaktadır.
Sakız çiğnemenin yüz kaslarını çalıştırması, düzenli egzersizle karşılaştırılabilir. Sakız çiğnemek, kasları sürekli olarak hareket ettirerek, kas gücünü artırır. Bu, yüz kaslarını sıkılaştırarak ve yaşlanma belirtilerini hafifletmeye yardımcı olarak yüzün daha genç ve dinç görünmesine katkıda bulunur.
Duruş: Doğru duruş, çene hattının daha belirgin görünmesine yardımcı olabilir. Omurganızı düz tutarak ve omuzlarınızı geri çekerek dik duruşu koruyun. Bu, çene hattını daha belirgin gösterebilir. Yüz Yoga: Yüz yoga egzersizleri, yüz kaslarını çalıştırarak çene hattının belirginleşmesine yardımcı olabilir.
İngiltere'de yaşanan bir olay yeniden gündeme geldi. Bir günde 7 saat boyunca sakız çiğneyen Liverpoollu Claire Embleton, yıpranan çenesi için büyük bir ameliyat riski ile karşı karşıya kaldı. Kadın ameliyat sonrası yüzünde iz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.
İlgili 18 soru bulundu
Sabah vakti şekersiz olmak kaydıyla 1 saat boyunca sakız çiğnemenin yaklaşık 60 kcal'e bedel olduğu bilinmektedir. Ayrıca da yemek yemeye başlamadan önce ve sonra sakız çiğneyenlerin çiğnemeyenlere göre %5 daha çok kalori yakabildikleri gerçeğini ortaya çıkardı.
Ayrıca sakız çiğnemenin yemek yeme isteğinizi azalttığını ve bunun tersine kilo vermenize yardımcı olur. Kurtulmaya çalıştığınız gıdı ve yanaklarınızdan, sakız çiğneyerek veda edebilirsiniz. Özellikle düzenli çiğnediğinizde aradaki farkı göreceksiniz.
DUVAR - Şekersiz sakız çiğnemenin ağız ve diş sağlığı için faydalı olduğunu belirten Diş Hekimi Pertev Kökdemir, çene ve kas yapısının bozulmaması için çiğneme süresine ve şekline vurgu yaptı. Kökdemir, “Sakız çok büyük olmamalı ve 15-20 dakikadan fazla çiğnenmemeli” dedi.
Çene kasını geliştirmek için sürekli egzersizler yapılmalıdır. Güzel ve etkili konuşmak için çenenin rolü oldukça büyük oluyor. Çene kasları geliştirilmemiş ve kondisyonsuz olursa çene kullanımında sorunlar ile karşılaşılır. Çene kaslarının geliştirilmesi için düzenli olarak ve sorunsuz şekilde egzersiz yapılmalıdır.
İşlemin ardından ortalama 1 hafta içinde kasın küçüldüğünü gözlemleyebilir ve çene hattında 2 hafta gibi bir sürede gerçekleşen değişimi fark ederler.
"Normal sürede sakız çiğnemenin zararı yok"
Doç. Dr. Bulut, çok sakız çiğnemenin çene gevşekliğine neden olabildiğini de vurgulayarak, "Normal sürede sakız çiğnemenin bir zararı yok. Fazla çiğnemek çenede travmatik etki oluşturuyor" diye konuştu.
Sakız çiğnemeyin
Sakız çiğnerken üretilen sindirim asidi, aç karnın iç yüzeyini tahrip eder ve gastrite yol açabilir. Ayrıca sakız çiğneyenlerin meyve ve sebze yerine abur cubur (patates kızartması, şekerleme) tercih ettiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Tok karnına bile 10 dakikadan fazla sakız çiğnemekten kaçının.
Günde 3 kez dişlerinizi florürlü bir diş macunu ile fırçalamak ve diş ipi kullanmak mutlaka yapılması gerekenler listesinde 1. sıradadır" dedi. Sakız çiğnemenin önemine dikkat çeken Yalçın, "Yapılan araştırmalar yemeklerden sonra 20 dakika boyunca şekersiz sakız çiğnenmesinin çürük oluşumunu azalttığını göstermiştir…
Tatlandırıcılı sakız çiğnemek dişlere faydalı ancak sakız çok büyük olmamalı ve 15- 20 dakikadan uzun süre çiğnenmemelidir. Çünkü çene kaslarımız da vücudumuzun diğer kasları gibi belli bir süre sonra yorulmaya başlar. Çok uzun süre sakız çiğnenmesi bu kaslarda deformasyona ve ağrılara sebep olabilir.
Merhabalar. Gerçekten de, sakız çiğnemek daha az gelişmiş olan çiğneme kasını güçlendirip, geliştireceği için yüzünüzde daha simetrik bir görünüm yaratmaya yardımcı olabilir. Ancak bu kasın ne kadar zamanda gelişeceği, konusunda herhangi bir bilgi vermek mümkün değil.
Dr. Bulut, çok sakız çiğnemenin çene gevşekliğine neden olabildiğini de vurgulayarak, "Normal sürede sakız çiğnemenin bir zararı yok. Fazla çiğnemek çenede travmatik etki oluşturuyor" diye konuştu.
Bir dirseğinizi masaya yaslayarak destek alın ve aynı eliniz ile alnınızı kavrayın. Ağzınızı ağrı sınırında açabildiğiniz kadar açın. Parmaklarınız ile ağız açıklığını biraz daha arttıracak şekilde çeneyi aşağı doğru çekin. Çene kaslarınızda oluşan gerginliği 5-10 saniye koruyun ve hareketi 10 tekrar yapın.
Çene kemiği, küçük ve geride olan kişilerde burun daha büyük görünebilir, gıdı ve yanak bölgesi daha ön plana çıkabilir. Bu durumda çeneye uygulanacak olan Hyalüronik asit bazlı dolgu sayesinde çene kontürü belirginleştirilir ve kişiyi rahatsız eden bu görüntü ortadan kaldırılır.
KESKİN YÜZ VE ÇENE HATTI ALETİ
-Yanak ve gıdı bölgesindeki yağları eritir. -Keskin çene hattına (Jawline) sahip olmanıza yardımcı olur.
Yanak Pozu
Ağzınızdan derin nefes alın. Nefesi tutun ve yanaktan yanağa kaydırın. Bunu mümkün olduğu kadar yapın ve 8 veya 10 kez tekrarlayın. → Bu hareket, yanak kaslarınızı güçlendirmenize yardımcı olur ve size kalkık, tonlanmış ve dolgun bir yanak verir.
Bunun nedenlerinden birini kısaca açıklayacak olursak; sakız çiğnerken düzenli olarak sıkılan çene kası, güçlü bir kas olduğu için beyne giden damarlardan daha çok kan pompalamasıyla beraber oksijen seviyesini yükselmesinden kaynaklandığı düşünülmekte.
Düzenli egzersiz yapmanız halinde birkaç ay içerisinde etki görmeniz mümkündür.
Yağ ve kilo kaybı söz konusu olduğunda, su en iyi arkadaşlarınızdan biridir. Yeterli su içmek, metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca uzmanlara göre fazla miktarda sıvı tüketmek, vücudun sıvı tutulmasını azalttığı için yüz şişkinliğini de azaltır.
Kepçe hareketi ile gıdı için önemli bir harekettir ve ağzınızı açarak alt dudağınızı alt dişlere doğru çekmelisiniz. Bu hareketin 10 kez tekrarlanması gıdının azalmasını sağlar. Dilinizin uç kısmını burnunuza dokundurmaya çalışarak ve bunu 10 kez tekrarlayarak da gıdı görünümünden kısa sürede kurtulmanız mümkündür.
Kronik sakız çiğnemek yüz kaslarını sıkılaştırabilir ve uzun süreli baş ağrılarına yol açabilir. Aslında, son zamanlarda yapılan bir araştırma, sakız çiğnemesinin küçük çocuklar ve gençlerde kronik migrenlerle bağlantılı olduğu sonucuna vardı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri