Salata tüketimi kalori yakmaya değil, vücuda daha az kalorili ve besleyici besinler alınması suretiyle kilo vermeye yardımcı olur. C vitamini, folik asit ve lif açısından zengin olan söğüş salata diyet programı uygulayan kişiler için enerji veren ve tok kalmaya yardımcı olan düşük kalorili iyi bir seçenektir.
Salatalık doğru miktarda tüketildiği zaman kişilerin kilo vermesine yardımcı olan besinlerden biridir. Uzun süre tok tutan besinlerden biri olan salatalığın içinde yüksek oranda su bulunduğundan kilo aldırmaz.
Kalorisi çok düşük olan salatalık sıklıkla tüketilir ve kesinlikle kilo aldırmaz.
Salatalık kalorisi çok düşük ve asla kilo aldırmayan bir yiyecektir. 100 gram salatalık yalnızca 15 kaloridir. Salatalık kalorisi çok düşük ve asla kilo aldırmayan bir yiyecektir. 100 gram salatalık yalnızca 15 kaloridir, yani gün boyunca toplam1 kilo salatalık yemiş olsanız 150 kalori eder ki bu çok düşük bir rakamdır ...
Öğünlerinizde sınırsızca kullanabileceğiniz gibi acıktığınızı hissettiğiniz her zaman yiyebilirsiniz. Ayrıca salatalık metabolizmanızı hızlandırdığı ve de sindirime yardımcı olduğu için hali hazırda vücudunuza oldukça yararlıdır.
İlgili 22 soru bulundu
Her gün tüketilen salatalığın faydaları merak ediliyor. Salatalık, öğleden sonra yorgunluklarına iyi gelir. Salatalık iyi bir B vitamin ve karbonhidrat kaynağıdır ve yediğinizde saatler sürecek yorgunluğunuzu kısa bir sürede ortadan kaldırır. Baş ağrısına iyi gelir.
Salatalığın idrar söktürücü bir özelliği vardır ve bu özelliği sayesinde vücudun toksinlerden arınmasına katkı sağlar. Su ve lif açısından en zengin olan sebzelerden biridir. Bu sayede sindirim sistemini düzenler ve sindirim aşamasında oluşabilecek sorunları önler. Kabızlık ve şişkinlik şikayetlerini azaltır.
Salatalık, su oranı oldukça yüksek ve kalori değeri düşük olan bir besindir. Kilo vermek veya mevcut olan ideal kiloyu korumak amacıyla uygulanan diyet programlarında oldukça sık ve bol miktarda kullanılabilen bir yiyecektir.
Salata kilo vermeye yardımcı olabilir; fakat bunun için kişinin diyetini düzgün yapması ve egzersizini düzenli uygulaması şarttır. Akşam ve gece salata yemek de bu bağlamda düşünüldüğünde ve günlük kalori ihtiyacınızın fazlasını aldığınız takdirde, kilo almanıza neden olabilir.
Çünkü salatalığın içeriğinin yüksek oranı sudur. Bu sebep ile salatalık yüksek kalorili bir besin değildir. Gece açken yenilen salatalık diğer fazla kalorisi bulunan yiyecekleri yemeyi önleyeceği için gece açlık ataklarında tercih edilebilecek besinler arasında yer almaktadır.
Özellikle vücuttaki toksinleri atması ile beraber aç karnına salatalık yemek bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Ayrıca kilo verme konusunda yardımcıdır ve vücudun değişik bölgelerinde meydana gelen ağrılar için iyi gelir.
Türk toplumunun en çok tükettiği çaylardan biri olan siyah çay, tek başına kilo aldırmaz. 1 fincan çay 1 kalori içerdiği için bu oranın kilo almaya etkisi çok yoktur. Gün içinde 10 bardak çay içseniz dahi yine de kilo almanız beklenmez.
Fazla tüketilen salatalık bedendeki sıvı oranını arttırabilir bu da kalp için zararlıdır. Salatalığın aşırı tüketimi halsizlik ve baş ağrısına neden olabilir. Salatalık fazla tüketildiğinde göz kızarması ve ağızda yaralar gibi alerjik reaksiyonlara yol açabilir.
Beslenme uzmanlarının önerdiği salata diyeti, oldukça düşük kaloriden oluşmaktadır. Yağ yakımını hızlandıran, ödemlerin atılmasını kolaylaştıran bu diyet sayesinde 2 haftalık bir süreçte ortalama 5 kilo kadar verebilirsiniz.
Kalsiyum oranı yüksek olan yoğurt ve yüzde 95'i su olan salatalık, kalorileri düşük olmalarının yanı sıra midede tokluk hissi yaratarak zayıflamaya da yardımcı oluyor.
Terlediğin zaman geçici olarak kilo vermen normaldir, çünkü vücudun su ve bazı mineralleri terleme yoluyla vücuttan atmış olur. Vücudunun bunu yapma sebebi iç ısısını dengelemektir. Ancak her terleme kalori yaktığın ve kalıcı olarak kilo verdiğin anlamına gelmez.
Salataların sağlıklı olması açısından içeriğine dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Gençyürek, ''Yağ ve tuz eklenmeden yapılan domates, salatalık, biber ve çeşitli yeşilliklerden oluşan bir salatanın kalori değeri neredeyse sıfır olduğundan öğünlerin yanında sınırsız olarak verebilmekteyiz.
* Gece uzunsa bol yeşillik ve çiğ sebzeler iyi bir alternatif: Su oranı yüksek ve kalorisi düşük kereviz sapı, marul, salatalık ve havuç dilimleri kurtarıcınız olabilir. * Bitki çayları özellikle sıcak veya ılık içtiğinizde midenizde daha uzun süre kalarak tokluk hissinin artmasına yardımcı olur.
Salatalık suyu ise vücutta detoks etkisi yaratarak, ödemlerin atılmasına olur. Ayrıca uzun süre tok hissetmenizi sağlayan bu su, metabolizmanızı hızlandırır ve yağ daha fazla yağ yakmanıza yardımcı olur.
Makarnayı akşam saatlerinde yemek eğer porsiyon miktarını aşarsanız size kilo aldırabilir. Porsiyonun yanı sıra makarnayı hazırladığınız sosun ve içindeki tuz ve yağ oranının da etkisi büyüktür. Eğer makarnanızı kepekli, tam buğday tüketir ve porsiyona dikkat ederseniz kilo alma problemi yaşamazsınız.
Piştiğinde ilk kalori değerini koruyamadığı için yüksek kalorili bir yemek haline gelir. 1 porsiyon pilav ortalama 360 kaloridir. Bu değer 100 gramlık pilav için ölçülmüştür. Eğer her öğünde, yardımcı yemeklerle beraber 100 gram pilav tüketirseniz; zamanla kilo alımı gerçekleşir.
Ara öğünlerde tüketeceğiz salatalıkları, dilerseniz bir bardak suya dilimleyip, içerisine de limon dilimleri ve nane yaprakları ekleyerek tüketebilirsiniz. Metabolizmanızı hızlandırmanıza yardımcı olacaktır.
Haşlanmış nohut, cherry domates, salatalık ve tüm yeşillikleri bir kaseye alıp malzemeleri ezmeden birbirine karışacak şekilde harmanlayın. Ayrı bir kasede zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini tuzu ekledikten sonra homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Sosu salatanın içine ekleyip karıştırın.
Salata kilo aldırmaz ancak içeriğine eklenen her ürün kalori seviyesini arttıracaktır. Özellikle salatayı soslarla birlikte tüketmek onu masum bir yiyecekten çıkarıp bol kalorili bir hale sokacaktır. Salataya eklenen yağ oranı da kaloriye doğrudan etki edecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri