Salatalık, günlük ihtiyacınız olan birçok vitamini içerir. Tek bir tanesinde Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Magnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko ihtiva eder.
Uzmanlar tarafından tavsiye edilen salatalık tüketim miktarı günlük 2 adet olarak belirlenmiştir. Fazla salatalık tüketmek insanı tok tutar ve başka besinlerden gelecek olan vitamin ve mineralleri engeller.
d Vitamini (D2 + D3): 0 µg, d vitamini: 0 IU, k vitamini (filokinon): 16.4 µg, yağ asitleri, toplam doymuş: 0.04 g, yağ asitleri, toplam tekli doymamış: 0.01 g, yağ asitleri, toplam çoklu doymamış: 0.03 g, yağ asitleri, toplam trans: 0 g, kolesterol: 0 mg, kafein: 0 mg. Salatalık kaç kalori?
1 Adet (Orta) Salatalık 18,00 kaloridir. Salatalık içeriğinde 4,36 Karbonhidrat(g), 0,78 Protein(g), 0,13 yağ(g), 0,60 lif(g), 2,40 Sodyum(mg), 176,40 potasyum(mg), 19,20 Kalsiyum(mg), 126,00 A Vitamini(ui), 3,36 C Vitamini(mg), 0,34 ve Demir barındırır.
İlgili 21 soru bulundu
Salatalık, günlük ihtiyacınız olan birçok vitamini içerir. Tek bir tanesinde Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Magnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko ihtiva eder.
Salatalık vücudun ihtiyacı olan A, B ve C vitamini bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuda daha fazla enerji sağlar.
Patates: Haşlanmış ezilmiş ve bir miktar yağlı süt eklenmiş ise 100 gram patates günlük D vitamini ihtiyacının %1'ini karşılar.
Yüksek oranda demir bulunduran salatalık, kansızlık hastalığı için mucize bir besindir. Kandaki hücre sayısını artırarak tüm vücuttaki organların işlevselliğini artırır. Aynı zamanda kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp ve damar sağlığına iyi gelir.
Zeytinde kansere karşı etken maddelerin yanı sıra A, E vitaminleri de mevcuttur. Bu vitamin ve maddeler kanser tümörlerinin oluşumunu engellemeye yardımcı olarak vücudu korur.
Gece herhangi bir şey yenmesi iyi olmadığından genelde gece yemek kişilere önerilmez. Fakat çok acıkan kişilerin gece yatmadan salatalık yemesinin herhangi bir sakıncası yoktur.
Salatalık şeker, yağ ve nişasta gibi kilo aldıran şeyleri içermediğinden ve salatalığın önemli bir kısmı su olduğundan salatalık gece tüketilebilir. Hatta gece acıkmaları için birebirdir. Salatalığın kalorisi de düşük olduğundan salatalık gece yendiğinde kilo aldırmaz.
Aç Karnına Salatalık Yemek Neye İyi Gelir? Özellikle vücuttaki toksinleri atması ile beraber aç karnına salatalık yemek bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Ayrıca kilo verme konusunda yardımcıdır ve vücudun değişik bölgelerinde meydana gelen ağrılar için iyi gelir.
Özellikle diyet yapanlara salatalık sık sık önerilir. Kilo vermede etkili olan aynı zamanda da tadı lezzetli olan bu meyvenin kabuğunu soymadan yemeniz gerekir.
- Salatalık genel olarak güçlü bir idrar söktürücüdür. Bu nedenle salatalık ciğerleri, bağırsakları ve kandaki toksinleri temizlemede kullanılır.
Özellikle yaz aylarında yetişen bu besin kahvaltı başta olmak üzere ara öğünlerde de tüketilmektedir. Salatalık ne zaman yenir sorusu için Haziran ayının başlarından Eylül ayının sonlarına kadar tüketimi sağlanmaktadır.
Fazla tüketilen salatalık bedendeki sıvı oranını arttırabilir bu da kalp için zararlıdır. Salatalığın aşırı tüketimi halsizlik ve baş ağrısına neden olabilir. Salatalık fazla tüketildiğinde göz kızarması ve ağızda yaralar gibi alerjik reaksiyonlara yol açabilir.
Salatalık lifleriyle yenirse daha yararlı olacaktır. Ayrıca içindeki A ve K vitaminleri yağda çözünen vitaminlerdir. O nedenle bol zeytinyağlı salata veya cacığın üzerine zeytinyağı ilavesiyle tüketilmesi bu vitaminlerin emilimini sağlayacaktır.
Tereyağının yüzde 80'den fazlası süt yağından oluşur. Kalan kısmını ise süt şekeri, D vitamini, protein ve faydalı mineraller oluşturur. Tereyağında bulunan D vitamini, güçlü kemikler için vücudun kalsiyum emilimini arttırıcı özelliğe sahip.
D vitamini gereksinmesini karşılamak için en iyi kaynak güneş ışınlarıdır. D vitaminin diyetle alımı ise sınırlıdır. Diyette D vitamini en fazla somon, uskumru, sardalya gibi yağlı balıklar ve yumurta sarısında bulunmaktadır.
Yaklaşık olarak 100 gram yoğurt içerisinde 44 miligram D vitamini bulunur.
Salatalık: İltihabı Düşüren Bir Antioksidan
Bu sebzenin su içeriği çok yüksektir, kalorisi ve glisemik indeksi çok düşüktür.
Su oranı çok yüksek olan salatalık lif ve mineraller bakımından çok zengin olduğu için vücudun gereksinimini karşılamaktadır. İçeriğindeki lif sayesinde metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri