Üzüm sirkesinin en klasik kullanım alanı, salatalarda ve soslarda lezzeti arttırmak olarak bilinir.
Üzüm sirkesinin en klasik kullanım alanı, salatalarda ve soslarda lezzeti arttırmak olarak bilinir.
Salatanızın üstüne dökerek servis edin. SİRKE Mİ LİMON MU? Sirke ile limon arasında ayrım yapmak gerekirse, taze soğanlı bir yeşil salataya limon çok yakışıyor. Domates ve salatalıkla yaptığınız salatalar içinse mutlaka sirke kullanmalısınız.
Elma sirkesi hamur kabartmak amacıyla, salataları soslamak ve bazı yemeklerde tercih edilir.
Taze sıkılmış limon suyu yerine elma ya da üzüm sirkesi kullanabilir, zeytinyağı miktarını arttırabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Yemeklerden önce su içerisine eklenerek tüketilen beyaz sirke iştahın kontrol altına alınmasını sağlar. Salatalara eklendiğinde midede doygunluk hissi yaratan ürün karbonhidratların yağ olarak depolanmalarını önler.
1 adet orta boy domatesi küçük küpler halinde kesip, kaba ekleyin. Son olarak salatanın sosu için; küçük bir kase içine damak tadınıza göre zeytinyağı, limon suyu, biraz elma sirkesi ve tuz koyup, iyice karıştırın. İsteğe göre kekik, kırmızı pul biber de ekleyebilirsiniz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Salataya neden sirke konur? Sirke, içeriğinde bulunan asetik asit sayesinde besinlerin bozulmadan saklanmasına yardımcı oluyor. Çünkü zararlı bakteriler yüksek asitli ortamlarda yaşayamıyor.
SALATAYA ÖNCE LİMON / SİRKE EN SON ZEYTİNYAĞI KONUR! Şayet önce zeytinyağı koyarsanız, zeytinyağı salatanın üzerini saracağı için limon ve/veya sirke salataya nüfuz edemez akar ve dibine gider. O nedenle salataya önce limon ve/veya sirke, ardından zeytinyağı konur.
Beyaz ve elma sirkesi arasında fark, renklerinden ibaret değildir. Elma sirkesinde yaklaşık %5 -6 düzeyinde asetik asit bulunur ve ezilmiş, fermente edilmiş elmalardan elde edilir. Beyaz sirke ise %4-7 oranında asetik asit içeriyor ve tahıl fermantasyonu sürecinde ortaya çıkar.
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Elma sirkesini içmek isterseniz 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı eklemeniz ve karıştırmanız yeterli olacaktır. Elma sirkesini tek başına içmeniz önerilmez.
Mayalanma sırasında açığa çıkan yararlı bileşikler, özellikle antioksidanlar sirkenin yine de bağırsak dostu bir besin olmasına yetiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan'a göre, bağırsak floramızı güçlendirmek, bağışıklığımızı yüksek tutmak için beslenmemizde sirkeye de yer vermemiz gerekiyor.
Elma sirkesi ve üzüm sirkesinin içeriğinde maya, antiseptik bileşenler ve meyvelerden gelen vitaminler bulunuyor. Elma sirkesi A, B, C ve E vitaminleri bakımından güçlü bir besin kaynağı olurken; üzüm sirkesi de A ve C vitaminleri bakımından zengin bir sirke çeşidini oluşturuyor.
Üzüm Sirkesi ile Elma Sirkesi Arasındaki Farklar
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Lezzetli bir salata yemek istiyorsanız sosu, salatayı yemeden 10 dakika önce malzemelerle karıştırmanız gerekiyor. Önceden hazırladığınız salatayı, sosunu koymadan ağzı kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Salatanızın lezzetli olması için sosla çok iyi bütünleşmesi gerekir.
Malzemeler: Domates, soğan, tuz, pul biber, kırmızı toz biber, sumak, maydanoz, yeşil biber, nar ekşisi, limon ve ceviz. Salatanın en önemli püf noktası her zaman malzemelerin kalitesi ve taze olmasıdır.
Özellikle de ılık su ile hazırlanan sirkeli ve limonlu su, sabahları aç karnına içildiğinde kabızlık gibi sindirim problemlerinin kısa sürede ortadan kalkmasına yardımcı olur. Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olan limonlu sirkeli su, metabolizmayı hızlandırarak kilo vücuttaki yağ yakımını destekler.
Domatesler küçük küpler halinde soğan ve maydanoz da ince bir şekilde doğranır. Sosu için yağ, sirke ve tuz karıştırılıp diğer malzemelerle harmanlanır. Servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Süzülmezse ne olur ? İstemediğimiz bakterilerin artmasına ve kötü kokuya neden olabilir.
3. Eti marine etme
Etin yumuşamasını sağlamak için hazırlayacağınız sosa mutlaka limon suyu, sirke ya da yoğurt suyu gibi asidik bir malzeme ilave etmelisiniz.
Erken sos, salatanın diriliğini kaybetmesine neden olacaktır. Sos belli bir sırayla konur: Önce limon ya da sirke, sonra zeytinyağı ve en son yenmeden önce tuz.
Kıvırcık marul salatası içine havuç, kırmızı biber, taze soğan ya da brokoli koyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri