Erken sos, salatanın diriliğini kaybetmesine neden olacaktır. Sos belli bir sırayla konur: Önce limon ya da sirke, sonra zeytinyağı ve en son yenmeden önce tuz.
Şayet önce zeytinyağı koyarsanız, zeytinyağı salatanın üzerini saracağı için limon ve/veya sirke salataya nüfuz edemez akar ve dibine gider. O nedenle salataya önce limon ve/veya sirke, ardından zeytinyağı konur.
SALATAYA, LİMON ZEYTİNYAĞINDAN ÖNCE KONUR! Şayet önce zeytinyağı koyarsanız, zeytinyağı salatanın üzerini saracağı için limon salataya nüfuz edemez. O nedenle önce limon ardından zeytinyağı konur.
'Salatayı masum sanmayın'
Yemeklerle birlikte tüketilen salatalara 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, limon/sirke güvenli olarak eklenebilirken tuz, nar ekşisi, çeşitli soslar ve fazla yağ tercih edilmemeli.
Lezzetli bir salata yemek istiyorsanız sosu, salatayı yemeden 10 dakika önce malzemelerle karıştırmanız gerekiyor. Önceden hazırladığınız salatayı, sosunu koymadan ağzı kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Salatanızın lezzetli olması için sosla çok iyi bütünleşmesi gerekir.
İlgili 27 soru bulundu
Salatanızın sosunun çok hafif olması sadece kalori açısından önemli değil salatadaki sebze ve meyvelerin tadını almak içinde sosu az kullanmakta fayda var. Her bir öğün için salatanıza 1 -2 tatlı kaşığı zeytinyağı eklemek yeterli olacaktır.
Domates, salatalık ve dereotunu doğrayın. Kalan malzemeleri dilediğiniz ölçülerde koyup zeytinyağı ilave edin. Limon, sirke ya da nar eskisine ihtiyaç olmuyor. Tavuk, haşlanmış yumurta ya da ton balığı ile daha da zenginleştirilebilir. Afiyet olsun.
Özellikle bakliyat türü yemeklerde, et yemeklerinde ve çorbalarda yemeğin tuzunu yemek piştikten sonra ilave etmek, en mantıklısıdır. Sebze yemeklerinde ise, yemeğin tuzu tam karar olarak verilir.
Sirke, içeriğinde bulunan asetik asit sayesinde besinlerin bozulmadan saklanmasına yardımcı oluyor. Çünkü zararlı bakteriler yüksek asitli ortamlarda yaşayamıyor.
SOS SON DAKİKADA EKLENİR
Tüm hazırlıklar bittikten sonra salatanın sosuna sıra gelir. Sos masaya getirilirken konmalı; daha önce değil.
Sadece salata yiyerek beslenmek tek çeşit yemek anlamına gelir. Bu durumda vücut protein ve karbonhidrat almadığı için kendini sindirmeye başlar ve yağ kaybı yerine kaslardan kilo kaybedilir. Kas kaybı metabolizma hızını yavaşlatır.
Cevap. Domates bulunan kaba veya domatesli salataya tuz doktugumuzde bir sure sonra kabin sulandigi görülür. Bunun sebebi ise normalde yogunlugu az olan dis tarafa tuz eklediginizde yogunluk artar. Domatesin icindeki su yogunlugundan , dis bolgede daha fazla yogunluk oluşur.
Bir rivayete göre, salatanın 'iştah açıcı' olduğuna inanan Fransızlar, bu nedenle salatayı yemeklerden önce tüketmeye başlamışlar. 11 Salatada dikkat edilmesi gereken belki de en önemli hususlardan biri temizlik.
Salatanızı yemeden önce en fazla beş gün saklayın. Birçok önceden pişirilmiş salata, buzdolabında saklansa bile yaklaşık beş gün sonra bozulan mayonez bazlı soslar veya ürünler içerir.
Derin bir kaba patatesleri, lahanayı, soğanı, bezelyeyi, mısırı ve maydanozları ekleyin. Biraz tuz atıp üzerine sosu dökün. Salatayı sosla güzelce harmanlayın servis edin. Afiyet olsun .
İnce ince doğranmış domates, yeşil biber, salatalık ve kuru soğandan oluşan çoban salatası her yemekle büyük uyum içindedir.
Süzülmezse ne olur ? İstemediğimiz bakterilerin artmasına ve kötü kokuya neden olabilir.
Özellikle de ılık su ile hazırlanan sirkeli ve limonlu su, sabahları aç karnına içildiğinde kabızlık gibi sindirim problemlerinin kısa sürede ortadan kalkmasına yardımcı olur. Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olan limonlu sirkeli su, metabolizmayı hızlandırarak kilo vücuttaki yağ yakımını destekler.
Posayı ayırdıktan sonra sirkeye 1 çay kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tuz daha eklenip karıştırılır. Kavanoz kapağı kapatılıp serin ve ışık almayan bir yerde saklanır. Bir süre sonra sirkenin üzerinde sirke anası denen jelimsi maya oluşur. Beyaz, şeffaf halka biçimli maya ve keskin koku sirkenin hazır olduğunu bildirir.
Yani deniz seviyesinde 100 santigrat derece kaynayan su, tuz eklendiği zaman 100 santigrat dereceden fazla sıcaklıklarda kaynar.
Günde 1 tatlı kaşığı tuz yeterli
Yani 1 gr tuzda yaklaşık 400 mg kadar sodyum vardır. Günlük sodyum ihtiyacının 1500-2400 mg olmasından hareketle günlük 6 gr yani; 1 tatlı kaşığı tuz, ihtiyacı karşılamaya yetecektir.
Ete tabii ki de tuz atılır :) Fizikte osmoz kuralı der ki; tuz, içine giren her şeyin suyunu çeker. Bu fizik kuralından dolayı ızgara ya da tava yapılacak et tuzlanarak ocağa koyulduğunda, tuz etin üzerinde bir set oluşturarak etin suyunun çıkmasını engeller.
Salatalıkları ince bir şekilde rendeleyip suyunu sıkalım. Üzerine peyniri ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştıralım. Zeytin yağını, tuz ve limon suyunu da ilave edip, son bir kez karıştırıp servis tabağına alalım. Üzerini fıstıklarla süsleyelim. Afiyet olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri