Kişiyi şehitlerin makamına yaklaştırır. Zor yaşantıdan ve fakirliğin sıkıntılarından kurtarır. Rızkı bollaştırıp bereketlendirir. Duanın önünde salat ve selam getirilir sonra dua yapılırsa, bu işlem duanın kabulüne sebep olur.
Rasûlullâh (SAV) "Kim bana bir defa salât getirirse, Allâh o kimseye on defâ salât eder, on hatâsı silinir ve on derece yükseltilir." Kişi dua ederken Efendimiz'i (SAV) anarak isteklerini dile getirmesi hatta sadece salavat getirerek dahi duasını tamamlamasının yetebileceği belirtilir.
Salavat getirmek, kişinin affına vesile olur. Bolca salat-ü selam eden Müslüman ahirette Peygamber Efendimizin yakınlığına nail olur. Kişi, Kuran'da bildirilen ve Allah'u Teala'nın ve meleklerin salatına Allah'ın izniyle iştirak etmiş olur.
*SALAVAT GETİRMEK; Efendimizin (a.v.s) şefaatini ve şahitliğini celbeder. *SALAVAT GETİRMEK; Allah teala'nın rızasını ve rahmetini celbeder. *SALAVAT GETİRMEK; Allah'ın (c.c) gazabından emin kılar. *SALAVAT GETİRMEK; Eli dar olanlar için sadaka yerine geçer.
Ama daha fazla zaman ayırırsan senin için iyi olur"buyurdular. "-Öyleyse duamın yarısını salevat-ı şerifeye ayırayım!"dedim. "-Dilediğin kadar yap. Ama daha fazla zaman ayırırsan senin için hayırlı olur"buyurdular.
İlgili 34 soru bulundu
Muhammed (SAV); "Bana salat ve selam getiriniz. Zira bu yolla günahlarınız bağışlanır" buyuruyor. Başka bir hadis-i şerifte ise "Kim bana bir defa salât getirirse, Allah da ona on salât getirir ve on günahını affeder; on derece yükseltir." (Nesei, Sehv, 55) buyuruyor.
Peygamber Efendimiz (asm) şöyle buyurmuşlardır: Bana Rabbimin katından bir melek geldi ve şöyle dedi: Ümmetinden kim sana bir salavat getirirse Allah bundan dolayı ona 10 sevap yazar, 10 günahını siler, derecesini 10 kat yükseltir ve getirdiği salavatın aynısıyla karşılık verir.
Abdullah İbni Amr İbni Âs radıyallahu anhümâ Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'i şöyle buyururken dinlediğini söylemiştir: “Kim bana bir defa salâtü selâm getirirse, bu sebeple Allah Teâlâ da ona on misli merhamet eder.”
Allahümme ebliğ ruha seyyidina muhammedin minni tehıyyeten selaten ve selema. En kuvvetli salavatı şerif arayanlar yukarıdaki salevatları zikredebilirler. Gün içerisinde ezberleyip her fırsatta tekrarlamak oldukça tesirli olacaktır.
Bir Arap şairinin ifade ettiği gibi, "Her dua, kabulü için kanat nevinden salât ü selâma muhtaçtır. // Sana, salâte (duaya) gelince o, kanada ihtiyacı olmadan makbuldür." Bu mantıktan hareketle ulema: 'Duanın başında ve sonunda getirilen salavat, iki makbul dua olması itibariyle orada yapılacak duanın kabul olması için ...
Salavat getiremeyene ise, “Allah da senin makamını yükseltmesin!” diye tepki göstermekte, öteki melekler de bu tepkiye amin diyerek iştirak etmekteler. Demek ki, Efendimizin (asm) adını duyunca salavat getirenler meleklerin hayır duasını alır, getirmeyenler ise bedduasına maruz kalırlar.
Salavat şu şekilde getirilir; "Allahümme salli alâ Muhammed'in ve alâ âli Muhammedin, kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim, inneke hamîdun mecîd." şeklindedir. Salavatın en kısa şekilde çekilebilecek hali ise; "Allahümme salli alâ Muhammed ve alâ âli Muhammed." şeklinde söylenir.
Salavat en kısa şekli ile "Âllâhümme salli alâ Muhammed." cümlesi ile getirilir. Salavat Anlamı: "Allâh'ım, Efendimiz, büyüğümüz Muhammed'e, salatu selam eyle." demektir.
Salavat : Fakirlikten, nifaktan ve münafıktan korur. Salavat : Namazın süsüdür. En etkili manevi ilaçlardan bir tanesidir. Günahları yok eder.
Sual: Namaz bittikten sonra neler yapılır? Yalnız kılmış olan veya imamla kılan kimse, selamın akabinde, (Allahümme entesselamü ve minkes-selamü tebarekte ya zel-celali vel-ikram) der. Bundan sonra, 3 kere (Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüv elhayyelkayyume ve etübü ileyh) der. Buna istigfar duası denir.
Malik'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Kıyamet günü, her yerde bana en yakınınız, dünyada bana en çok salavat getireninizdir. Allah, Cuma günü ve gecesi bana yüz defa salavat getirenin yüz ihtiyacını giderir.
Peki, Peygamber Efendimize salâvat çekerken bu rakam kaç olmalı? Değerli kardeşimiz, - Sahih kaynaklarda Hz. Peygambere (asm) salavat getirmenin belli bir sayısı yoktur.
Bir Müslüman dilediği kadar salavat getirebilir. Ancak kişi ne kadar çok salavat getirirse bu onun için o kadar çok hayırlı bir durum teşkil eder. Salavat pek çok şekilde okunabilir. Bu bakımdan çok farklı şekillerde dile getirilebilen salavatın en kısa söyleniş şekli ise; "Âllâhümme salli alâ Muhammed." şeklindedir.
Konuyla ilgili bir hadis rivayeti şöyledir: “Her kim sabah namazını kıldığında (dünya kelamı, konuşmadan) 100 kere bana salavat okursa, Allah Teala onun otuzu peşinen, 70'şi de gecikmeli olmak üzere yüz ihtiyacını yerine getirir.
- " Sabah-akşam on salavat getiren, kıyamet günü benim şefaatime nail olur." - " Cuma günleri bana 80 defa salavat okuyanın 80 yıllık günahı bağışlanır. - "Günde bin salavat çeken, Cennetteki yerini görmeden önce ölmez. - "Günde yüz defa salavat okuyan, kıyamet gününde şehidlerle birlikte olur.
Salavatın en kısa şekilde çekilebilecek hali ise; ''Allahümme salli alâ Muhammed ve alâ âli Muhammed." şeklinde söylenir. Anlamı: Allâh'ım, Efendimiz, büyüğümüz Muhammed'e, salatu selam eyle.
Özellikle Cuma günü salavat getirmek çok faziletlidir. Peki Cuma günleri salavat getirmenin faziletleri nelerdir ? Peygamber (s.a.v.) Efendimize Cuma günü salavat getirmenin birçok fazileti vardır.
Üç şey ise yapılan kabahatlere, işlenen günahlara kefaret, diğer üç şey ise kulun derecesini yükselten, kemale ve rızaya yaklaştıran şeylerdir.
Nitekim Ebu'd-Derdâ (Radıyallâhu Anh) şöyle anlatmıştır: “Nebî (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) bir gün şöyle buyurdu: 'Cuma günü bana çok salâvât getirin! Zira o gün, meleklerin hazır ve şâhid olduğu bir gündür. O gün bir kişi bana salât ettiğinde onun salâtı mutlaka bana arz edilir.
Yedi büyük günah şunlardır: 1- Allah'a şirk koşmak. 2- Büyücülük, 3- Katillik, 4- Harpten kaçmak, 5- Yetim malı yemek, 6- Faizcilik, 7- Namuslu kadına iftira etmek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri