Kasedeki sütün içerisine salep ekleyelim ve topak kalmayacak şekilde karıştıralım. Daha sonra tenceredeki sütün içerisine kasedeki salepli sütü ekleyelim ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan sonra hazır olan saleplerimizi fincanlara alalım, üzerine tarçın serperek servis edelim.
Kışın tarçınla birlikte tüketilen salep, enerji verir, göğsü yumuşatır, kalbi kuvvetlendirir. Vücut ısısını arttırmada da etki oynayan salep bu nedenle soğuk günlerde sıkça tercih edilir.
İlgili 28 soru bulundu
Salep Fiyatları
Ortalama olarak 2021 yılı yaş salep fiyatı 50 TL ile 350 TL arasında alıcı bulmaktadır. 2021 yılı kuru salep fiyatı 200 lira ile 1000 lira arasında değişmektedir.
arkasında yazdığı şekilde, ya 200ml su ya da 200ml süt olayı tamamen yalan. su kesinlikle süt ile aynı lezzeti vermiyor. keyif alınacaksa mutlaka süt ile denenmeli. su ile yapıldığında sahlep kokusunda, sıcak su içmekten farklı bir şey olmaz.
Salep hazmı kolaylaştıran, mideyi ve bağırsakları yumuşatan bir içecektir. Sıcak salep boğazları da yumuşatır. Kışın kuru öksürük ya da boğaz şişliği gibi durumlarda tercih edilebilir. Sindirim sistemi ve hazımsızlığın yanı sıra kabızlığa da iyi geldiği bilinmektedir.
Salebi, aktarlardan alacağınız saf tozu ile kendi damak zevkinize göre hazırlayıp tüketebilirsiniz.
Sıcacık bir kış içeceği olarak bildiğimiz salebi, alışılmışın dışında tüketeceğiz bu kış. Örneğin SEK kutularının üstünde tarifi verildiği gibi, soğuk olarak da içilebilir. Yapmanız gereken, soğuk salebi blendırda bol buzla karıştırmak.
Ayrıca soğuk havalarla birlikte artış gösteren grip ve nezle gibi kış hastalıklarının tedavisinde de etkindir. Bu hastalıkların sık görülen şikayetlerinden öksürüğün azalmasına yardımcıdır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan salep, göğsü yumuşatır ve boğaz ağrısına iyi gelir.
Sütlü bir tatlı olarak değerlendirilebilecek salebin, akşam yemekleri sonrası yerine gün içi saatlerde ve ara öğünlerde içilmesi tavsiye edilir. Öğlen ve akşam arasındaki ara öğün olabilir.
Soğuk havalarda içildiğinde vücut sıcaklığını arttırır. Boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelir. Özellikle kış aylarında içildiğinde grip ve nezleye karşı direnç sağlar.
Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan ve geleneksel damak tadına hitap eden salep, vücut sıcaklığını artırması, hoş kokusu ve hastalıklara şifa olma özelliğiyle soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Havaların soğumasıyla birlikte, sıcak içecekler daha fazla tüketilmeye başlanıyor.
Salep kıvamını aldıktan sonra bardaklara alıp biraz ılımasını beklemelisiniz. Ardından üzerini toz tarçınla süsleyerek lezzeti kadar hoş bir sunumla birlikte afiyetle içebilirsiniz. Salebi genellikle tek başına içecek olarak tüketmeye alışık olsak da, dilerseniz salepli birçok farklı tarif de deneyebilirsiniz.
İçecek olarak salep yapımı için, bu tozun dışında süt de kullanılmaktadır.
OLMAZ.Topak topak hamur olur 1 kere. Sütle Yaparsan Tadı Dahada Güzel Oluyor.
Özellikle mide rahatsızlıklarında etkili olan salep, hazmı kolaylaştırarak mideyi rahatlatıyor. Bunun yanı sıra tarçınla tüketiminde ise özellikle üst solunum yollarında etkili oluyor. Tarçın ile tüketilen salep ayrıca tarçının kan şekeri dengelenmesini sağladığı için tokluk hissi veriyor ve tatlı isteğini azaltıyor.
Salep ile hazırlayabileceğiniz bir diğer lezzet ise pamuk kıvamında kek. Kakaolu, limonlu, sade, mozaik gibi klasik kek çeşitlerinden sıkıldıysanız, salepli/tarçınlı kek tarifimiz tam size göre! Yanında çay, kahve ya da benzeri içeceklerle gününüzü şenlendirmeye birebir!
Nestle salebi tarçın ile farklı bir aroma ve rayiha katarak tüketebileceğiniz gibi sade olarak da tüketebilirsiniz. Nestle salebi kuru, serin ve doğrudan güneş ışığına maruz bırakmadan, uzun süre taze bir şekilde muhafaza ederek gönül rahatlığı ile sağlıklı olarak tüketebilirsiniz.
Gıda maddesi olarak bu şekilde kullanılmasının sebebi 1 gramının 200 ml suyu absorbe ettiği bir poliholozit olan glikomannan sayesindedir. Daha çok Kahramanmaraş dondurmasında ana bileşen olarak kullanılan salebin doğada yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasından dolayı kaçak yollarla toplanması yasaklanmıştır.
Yaş olarak toplanan yumrular genelde iplere dizilerek kurutulur ve kuru salep yumruları elde edilir. Salep çekirdekleri de denilmektedir. Tabi kuruyan yumrular hacim olarak daha küçülmektedir. Bu sebep ile 1 kg kuru salep fiyatı yaş salebe göre çok pahalıdır.
Salebin bileşiminde nişasta, şeker, yapışkan özelliği olan musilaj ve bazı azotlu maddeler bulunuyor. Aslolan salep ise işte içinde hiç bir katkı maddesi bulunmayan bu toz saleptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri