Kasedeki sütün içerisine salep ekleyelim ve topak kalmayacak şekilde karıştıralım. Daha sonra tenceredeki sütün içerisine kasedeki salepli sütü ekleyelim ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan sonra hazır olan saleplerimizi fincanlara alalım, üzerine tarçın serperek servis edelim.
"Salebin karbonhidrat ve şeker içeriğinden dolayı kalorisi yüksektir. Ara öğün olarak kullanılabilir. Her gün olmamak şartıyla ortalama bir fincan salep içmek yeterlidir. Kişiler günlük aktivitelerine yürüyüş ekleyip karbonhidratlı besinleri sınırlandırdıkları bir beslenme programıyla dengeyi sağlayabilirler.
arkasında yazdığı şekilde, ya 200ml su ya da 200ml süt olayı tamamen yalan. su kesinlikle süt ile aynı lezzeti vermiyor. keyif alınacaksa mutlaka süt ile denenmeli. su ile yapıldığında sahlep kokusunda, sıcak su içmekten farklı bir şey olmaz.
Salep hazmı kolaylaştıran, mideyi ve bağırsakları yumuşatan bir içecektir. Sıcak salep boğazları da yumuşatır. Kışın kuru öksürük ya da boğaz şişliği gibi durumlarda tercih edilebilir. Sindirim sistemi ve hazımsızlığın yanı sıra kabızlığa da iyi geldiği bilinmektedir.
Salep, şeker ve soğuk sütü derin bir tencereye aktarın. Bir çırpıcı yardımıyla orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alması için sütü kaynatın. Salep süte kıvamını verdiğinde ocaktan aldığınız salep karışımını bardaklara paylaştırın.
İlgili 22 soru bulundu
Ayrıca soğuk havalarla birlikte artış gösteren grip ve nezle gibi kış hastalıklarının tedavisinde de etkindir. Bu hastalıkların sık görülen şikayetlerinden öksürüğün azalmasına yardımcıdır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan salep, göğsü yumuşatır ve boğaz ağrısına iyi gelir.
- Salep bitkisi toz haline getirilip süt ile karıştırılarak tüketilebilir.
Soğuk havalarda içildiğinde vücut sıcaklığını arttırır. Boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelir. Özellikle kış aylarında içildiğinde grip ve nezleye karşı direnç sağlar.
Salep kıvamını aldıktan sonra bardaklara alıp biraz ılımasını beklemelisiniz. Ardından üzerini toz tarçınla süsleyerek lezzeti kadar hoş bir sunumla birlikte afiyetle içebilirsiniz. Salebi genellikle tek başına içecek olarak tüketmeye alışık olsak da, dilerseniz salepli birçok farklı tarif de deneyebilirsiniz.
Salep, kış aylarında tüketimi artan sıcak içecekler arasında ilk sırada gelmektedir. Burada vücut ısısını artırarak, soğuktan korumasının büyük rolü vardır. Ayrıca soğuk havalarla birlikte artış gösteren grip ve nezle gibi kış hastalıklarının tedavisinde de etkindir.
(1 litre) Toz şeker ve toz salep ayrı bir kapta karıştırınız. (1 litre süt için 6,7 gr salep ortalama 2 çay kaşığı olmakta.
"Salebin karbonhidrat ve şeker içeriğinden dolayı kalorisi yüksektir. Ara öğün olarak kullanılabilir. Her gün olmamak şartıyla ortalama bir fincan salep içmek yeterlidir.
Salep Tozu Bozulur Mu? Saf salep tozu uygun saklama koşulları sağlandığı sürece uzun yıllar bozulmaz. Fakat sıcakta, güneşte ya da yabancı maddelerin etkisi altında tutulursa bozulabilir. Birde salebin içine katkı maddesi katılmışsa bu maddeler daha kolay bozulabilir.
Gıda maddesi olarak bu şekilde kullanılmasının sebebi 1 gramının 200 ml suyu absorbe ettiği bir poliholozit olan glikomannan sayesindedir. Daha çok Kahramanmaraş dondurmasında ana bileşen olarak kullanılan salebin doğada yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasından dolayı kaçak yollarla toplanması yasaklanmıştır.
Özellikle mide rahatsızlıklarında etkili olan salep, hazmı kolaylaştırarak mideyi rahatlatıyor. Bunun yanı sıra tarçınla tüketiminde ise özellikle üst solunum yollarında etkili oluyor. Tarçın ile tüketilen salep ayrıca tarçının kan şekeri dengelenmesini sağladığı için tokluk hissi veriyor ve tatlı isteğini azaltıyor.
Salep, Orchidaceae (orkideler) ailesinin birçok türünün toprak altı yumrularından elde edilen tozla hazırlanır. Salepgiller familyasından; tel köklü otsu bir bitkidir. Kökünde 2 tane yumru vardır. Bu yumrular nişasta benzeri glucomannan ismi verilen bileşikler içerir.
Salebin bağırsakların çalışmasını düzenlediğine ve kabızlığı önleyip sindirimi kolaylaştırdığına değinen Kolukırık, “Salep gibi müsilaj (suyla şişen maddeler) gibi her gıda, kabızlığı engeller.
Salep içmek, sağlık durumunuzun çok iyi olduğuna işarettir. Uzakça yerden gelecek, bilinmeyen haberdir. Salep ikram etmek konuk ağırlamayı ve yuvada mutluluğu simgeler.
Kahve ve çay kadar geleneksel olan ve kış aylarında en sık tüketilen içeceklerimizden birisi de saleptir. Soğuk günlerde tüketilmesinin en önemli nedenleri ise faydaları arasında gizlidir. Vücutta yarattığı yumuşatıcı etkisinden dolayı daha çok soğuk kış aylarında tüketilir.
Türkler, İslâmiyet'i kabul ettikten sonra şarap gibi alkollü içeceklerin yerine boza, şıra ve salep gibi helâl içecekleri tercih etmişlerdir.
Otağ Doğal Salep olarak %100 saf salep satışı yapmaktayız ve toz salebin kilosu sitemizde 1649 TL'dir. Dilerseniz aynı fiyata sitemizden çekirdek salep'de temin edebilirsiniz.
Sıcacık bir kış içeceği olarak bildiğimiz salebi, alışılmışın dışında tüketeceğiz bu kış. Örneğin SEK kutularının üstünde tarifi verildiği gibi, soğuk olarak da içilebilir. Yapmanız gereken, soğuk salebi blendırda bol buzla karıştırmak.
Kan şekerini dengeler
Kan şekerinin daha yavaş yükselip düşmesini sağlayarak denge sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri