Salisilik asidi tüm cilt tiplerinin kullanımına uygundur. Salisilik asidin peeling etkisi vardır. Bu sebeple hassas ciltlere sahip olan kişiler diğer cilt tiplerine göre daha dikkatli bir şekilde kullanmalıdır. Hassas cilt yapısına sahip kişiler Salisilik asit yüzdesine bakarak tercih yapabilir.
Salisilik asiti hassas ciltler de dahil olmak üzere tüm cilt tipleri kullanabilir. Burada önemli olan içerikteki salisilik asit yüzdesidir. Hassas ciltler bu orana biraz daha dikkat ederek kullanabilirler.
İçerisinde salisilik asit içeren ürünler ile cildiniz ölü hücrelerden arınır ve cildinizin sebum üretimi dengelenir. Aşırı kuru ve hassas cilde sahip kişiler de bu bileşeni içeren ürünler kullanabilirler.
Glikolik asit + Salisilik asit
Birlikte işe yarayacak şekilde tasarlanmamış olan akne tedavileri veya peeling ürünleri birlikte kullanılmamalıdır; çünkü cildi çok kurutabilir, tahriş edebilir ve cildinizi soyabilir. Birlikte kullanmak yerine, ürünleri farklı günlerde kullanmayı tercih etmelisiniz.
Salisilik Asit Serumu Cilde Zarar Verir Mi? Ölçülü bir şekilde kullanım yapılması halinde, salisilik asit zararı olmayan bir cilt bakım içeriğidir.
İlgili 25 soru bulundu
En az dakika yüzünüzde beklettikten sonra durulamanız gereken bu jel, sahip olduğu kıvam sayesinde kullanım kolaylığı sunar. Salisilik asit içeren tonik, jelden sonra yüze sürülür ve durulaması gerekmez.
Bunun yanında salisilik asit kullandıktan sonra mutlaka güneş kremi sürmek önemlidir. Cilt hassasiyeti oluşturacağından doğrudan cilde gelen güneş ışınları lekelenme yaparak cildin zarar görmesine neden olabilir.
Salisilik asit tüm cilt tiplerinin kullanımına uygundur ve her gün kullanılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu salisilik asitin sahip olduğu asit yüzdesidir. Eğer normale oranla daha hassas bir cilt yapınız varsa salisilik asit içeren ürünleri uzman fikri alarak cilt bakım rutininize dahil etmelisiniz.
Kuru ve hassas cilt tipine sahip olanlar; bu asidi kullanırken, nemlendirici de kullanmaya özen göstermelidir. Ayrıca, salisilik asit içeren ürünleri kullanırken cildinizi güneşe karşı da korumanız gerekir.
C vitamininin, salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formları ile birlikte kullanılması C vitaminini etkisiz hale getirebileceğinden önerilmemektedir. Bu içerikler birlikte kullanıldığında tahrişe neden olabilme olasılığı barındırır.
Beta hidroksi asit olarak bilinen salisilik asit, cilt sağlığı ve güzelliğinde öne çıkan bir bileşiktir. Yağda çözünebilen yapısı sayesinde gözeneklere nüfuz eder ve tıkanıklıkları ortadan kaldırarak ciltteki pürüzlü görünümü azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda güçlü antibakteriyel özellikleriyle de ön plana çıkar.
3. PHA (Poli Hidroksi Asitler)
Hassas ciltlerin de kullanımına uygun olan kimyasal asitlerdir. Ayrıca antioksidan işlevi görerek cilt yüzeyinin iyileşmesine de yardımcı olurlar.
Salisilik Asit: Salisilik asit bir beta hidroksi asittir. Cilt yüzeyindeki ölü hücrelerin soyulmasını sağlayarak gözenekleri temizler, sebum salınımı kontrol eder ve aktif sivilceleri (akneleri) kurutucu özelliktedir.
Karma bir cilde sahipseniz ve yüzünüz çok fazla sivilce içermiyorsa sivilce izlerin olduğu bölgeleri günlük olarak yıkayabilirsiniz. Bunun yanında organik asit olan benzoil peroksit ve salisilik asit içeren ürünlerden yararlanmak cilt temizliğini sağlayarak sivilce izlerine iyi gelecektir.
Ayrıca salisilik asit ve azelaik asitler de komedon tedavinde başvurulan yöntemler arasında yer alır.
Salisilik asit aslında bir BHA'dır. Lekelerle savaşan glikolik asit, kuru cildi nemlendiren laktik asit ise çok bilinen AHA'lardır.
Cilt kusurlarını gidermek için en çok kullanılan asitlerden biri olan salisilik asit; geniş gözenekleri olan, siyah noktalı ve akneye meyilli yağlı ciltler tarafından tercih ediliyor. Kuru bir cildi olanların ise bu asitten kaçınması gerekiyor.
Özellikle ergenlik döneminde çok sık görülen sivilceler, kolay kolay geçmeyen cilt sorunları arasındadır. Salisilik asit siyah nokta etkili ürünler, bu problemlerin giderilmesi için oldukça pratik kullanımlara sahiptir. Bu seçenekler, gözeneklerin tıkanmasını önler ve zamanla siyah noktaların da oluşumuna engel olur.
Sivilce veya tıkalı gözeneklerle mücadele ediyorsanız, içinde salisilik asit bulunan cilt bakım ürünlerine yönelmek iyi bir seçim olabilir.
Yazın AHA, BHA ve PHA Kullanımı
Yaz mevsiminde cildini derinlemesine temizlemek için La Roche Posay Effaclar Micro Peeling Jel'i kullanabilirsin. Formülünde salisilik asit olan bu mikro peeling jel, ciltte oldukça hafif bir peeling etkisi yaratıyor ve yüzü hassaslaştırmıyor.
C vitamini ve Salisilik Asit içeren ürünleri hem gündüz hem de gece bakım rutinimizde kullanılabilir. Ancak her zaman söylediğimiz gibi, mutlaka gündüz rutininde güneş koruyucu kullanmalısın.
Salisilik asit, bir gıda koruyucu, bir bakteri öldürücü ve bir antiseptiktir.
Cilt lekelerinin tedavisinde en sık alfa hidroksi asit (AHA) peelingi olarak bilinen glikolik asit peelingi uygulanır. Uygulanan diğer kimyasal peeling yöntemleri ise salisilik asit, laktik asit ve trikloroasetik asit (TCA peeling) peelingleridir. Glikolik asit peelingi en etkili ve güvenilir peeling yöntemidir.
Böylece sivilce (akne) sonrası yaraların yol açtığı renk değişikliğini azaltmış olur. Laktik asit, ciltteki ölü derilerin yok edilmesi için en iyi bileşenlerden biridir. Sivilce (akne) sonrası yara izlerinin görünümünü azaltır ve cildin genel dokusunu düzeltmeye yardımcı olur.
Salisilik asit kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta cilde uyguladıktan sonra güneşten korumaktır. Aksi takdirde leke görünümünü azaltmak yerine arttırabilir. Bu sebeple Salisilik asit kullanırken mutlaka spf 50 içeren bir güneş kremi de kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri