16.01.1960 tarihinde Samatya' da uzun yıllar kurulduğu semtin adı ile anılacak olan “İşçi Sigortaları Kurumu Hastanesi” 28.604 metrekare üzerine kurulu, 560 yatak kapasitesi ile inşa edilmiştir.
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplam 867 yatak kapasitesi ile hizmet veren hastanemiz 403 yataklı ek binasının açılması ile de Acil Servis, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ve 3. Seviye yoğun bakımları ile 1270 yatak kapasitesiyle Antalya ve çevre illere hizmet vermektedir.
Samatya Devlet Hastanesi'nin, SSK tarafından 1960 yılında hizmete açıldığında Ortadoğu ve Balkanların en büyük hastanesi unvanına sahip olduğu biliniyor. Sahil yolunda bulunan hastane, hem semt sakinlerine hem de Trakya Bölgesi'nden gelen hastalara hizmet veriyor.
İstanbul'un önemli kamu hastanelerinden Taksim İlkyardım Hastanesi, Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin taşınmasına yönelik tepkiler sürerken, Samatya Devlet Hastanesi'nin de Beylikdüzü'ne taşınacağı ortaya çıktı.
Yapımı yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zeytinburnu Polikliniği benzerlerinden farklı olarak akıllı bina sistemiyle inşa edildi. Merkezi anons sistemi, buhar ve su ile yangın söndürme sistemi bulunan poliklinik depreme dayanıklı olarak inşa edildi.
İlgili 19 soru bulundu
Sağlık Bakanlığı kararıyla Haseki ek binadaki birimlere yer açmak için yerleri değiştirilen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinin, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine (Samatya) taşınması başladı.
Sağlık Bakanlığı'na devredilen hastanenin adı “Sağlık Bakanlığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi” olarak değiştirilmiştir. 2004-2021 yılları arasında Prof.Dr. Özgür YİĞİT başhekimlik görevini yürütmüştür.
Samatya (Yunanca: Ψαμάθεια, Psamatya), İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı semtlerden biridir.
Samatya Hastanesi Başhekimliği görevine atanan Doç. Dr. Mehmet Toptaş'ı; Çam ve Sakura Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç.
Samatya Hastanesi olarak bilinen İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, günün şartlarına uygun ve modern bir bina olarak yeniden düzenlendi. Yaklaşık 8 yıldır devam eden deprem güçlendirme çalışmaları sona eren hastanede koğuş sisteminden 5 yıldızlı otel konforuna geçildi.
Fatih Sultan Mehmet zamanında, Bursa'dan gelen Ermeni ailelerin yaşadığı yer olarak da biliniyor Samatya.
Hastanemiz 20 Ağustos 2005 itibariyle 366 yataklı yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır.Bu sayı zaman içerisinde artırılmış ve şu anda 516 dır. Mevcut hastanemiz 11 bloktan oluşan kompleks bir binadır. Hasta odaları tek ve çift kişilik banyolu lavabolu odalardan oluşmaktadır.
Hastanemiz şuan kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi ile birlikte 836 yatak ile hizmet vermektedir. Hastanemizde 23 adet genel, lokal ameliyatların gerçekleştirildiği ameliyathanemiz bulunmaktadır.
Cerrahpaşa Yeşilköy'e taşınıyor. Ana binasında güçlendirme yapılan İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde de polikliniklerin taşınması gündemde. 1999 Depremi sonrasında hasar alan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde taşınma işlemleri başladı.
Zeytinburnu bölgesinde bulunan Istanbul Samatya Devlet Hastanesi konumundan ilk Minibüs / Dolmuş saat kaçta geçer? A-01, Zeytinburnu bölgesinde bulunan Istanbul Samatya Devlet Hastanesi konumundan geçen ilk Minibüs / Dolmuş aracıdır. 06:03 civarında geçer.
Zeytinburnu bölgesinde bulunan Samatya hastanesi konumuna en yakın metro durağı hangisidir? Zeytinburnu Samatya hastanesi konumuna en yakın metro durağı Merter. 15 dk yürüme mesafesindedir.
93T, Fatih bölgesinde bulunan samatya hastanesi konumuna giden son Otobüs aracıdır.
Cerrahpaşa Tıp Fakültemizin ise hemen bitişiğinde olan Samatya olarak bilinen İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi kullanımına açılacaktır. Cerrahpaşa'ya bağlı Haseki Kardiyoloji Enstitüsü, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet imkanı bulacak.”
Deprem İstanbul'un tüm ilçeleri için yüksek risk oluşturmakla birlikte; özellikle Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Maltepe, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburnu ve Sultanbeyli ilçeleri ve yakın mahalleler olası büyük depremden yoğun olarak etkilenecektir.
Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Sarıyer ve Başakşehir gibi ilçeler zeminleri sağlam. Ama bu zeminlerin üzerinde çok çürük kısımlar da olabilir.
İstanbul'da yüksek derecede deprem riski taşıyan bölgeler ise Zeytinburnu, Küçükçekmece, Florya, Esenkent, Ispartakule, Ambarlı, Avcılar ve Haramidere'dir. Şurada Paylaş! Deprem uzmanlarının yaptığı açıklamaya göre; İstanbul'da yapı bakımından en eski ilçelerin başında Beyoğlu ve Fatih ilçeleri geliyor.
Sağlık Bakanı Koca: "Kağıthane Devlet Hastanesi, Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanemize taşınarak hizmete devam edecektir."
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri