Lavanta Yağının Saç Bakımında Kullanımı Lavanta yağı, sağlıklı ve temiz bir cilt görünümüne yardımcı olmanın yanı sıra evde saç bakım rutinlerinde bu mucizevi yağı dahil edilebilir. Kullandığınız şampuanın içine 2 ya da 3 damla lavanta yağı damlatarak saçınıza dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz.
Argan yağı, biberiye yağı, limon yağı, lavanta yağı, çörekotu yağı, hindistan cevizi yağı ve çay ağacı yağı şampuanın içine ekleyebileceğiniz yağlardır. Yağları doğrudan şampuan şişesine eklemek yerine her kullanımdan önce yeterli miktarda almanız daha iyi olur.
Cilde doğrudan temas ettirilmemesi önerilen lavanta yağını kullanmadan önce avokado, badem ya da Hindistan cevizi yağı gibi ürünlerle karıştırmak doğru bir tercih olacaktır. Lavanta yağının en yaygın olarak kullanılan şekli ise uyku kalitesini artırmak için yastığa ya da yatağa damlatılmasıdır.
Bu yöntem, antimikrobiyal özellikleri sayesinde saç derisini temiz tutmaya yardımcı olur. Saç Uçlarını Nemlendirmek İçin Kullanım: Kuru ve yıpranmış saç uçları için, birkaç damla lavanta yağını avucunuza alıp saç uçlarınıza sürün. Böylece hem saç uçlarınızı nemlendirir hem de ve kırıkları önüne geçebilirsiniz.
Banyo: Lavanta uçucu yağını banyo yaparken kullanmak da mümkün. Sıcak banyo suyuna birkaç damla lavanta uçucu yağı eklemek sakinleştirici ve rahatlatıcı bir banyo deneyimi yaşamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca bu şekilde vücudunuzun uzun süre hoş bir şekilde kokmasını da sağlayabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Banyo: Lavanta yağı, banyo suyuna eklenerek kullanılabilir. Birkaç damla lavanta yağı, sıcak banyoda stresi azaltır, kas ağrılarını hafifletir ve uyku kalitesini arttırır. Saç bakımı: Lavanta yağı, saç bakımında kullanılabilir.
Parlaklık ve Canlılık Kazandırır: Saçlara doğal bir parlaklık ve canlılık kazandırır, mat ve cansız saçları yenide canlandırır. Doğal Nemlendirici: Lavanta yağı, saçları ve saç derisini nemlendirir, kuruluğu önler ve yumuşak bir dokunuş sağlar.
Masaj: Lavanta yağının faydalarından yararlanmak için, birkaç damla lavanta yağını jojoba yağı ile seyreltin. Banyodan sonra saç derinize masaj yaparak karışımı uygulayın. 5-10 dakika beklettikten sonra saçınızı durulayın. Haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.
Yağ hâlindeki lavantanın saça faydaları arasında kökleri beslemek ve saç uzamasını hızlandırmak bulunur. Lavanta yağı ile saç bakımı yapıldıktan sonra kökler iyice beslenir ve uzama hızlanır. Kökleri beslenen saçta dökülme de azalır. Güçlü kökler, saç dökülmesine karşı bir numaralı önlemdir.
Lavanta kürü saç için yapıldığında hem saç dökülmesi sorunuyla savaşır hem de saç tellerinin güçlenmesine katkı sağlar. 1 tatlı kaşığı lavantayı, 2 bardak sıcak suyun içinde 5 dakika demleyin ve sonrasında bu suyu süzün. Süzülen suyu banyo öncesinde saçlarınıza sürün ve 30 dakika kadar bekleyin.
Lavantanın çiçek , yaprak ve gövdesinden damıtılarak alınan lavanta yağı tıpta halen kullanılır. Cinsel gücü arttırır ve cinsel isteği kamçılar. Uykusuzluğa iyi gelir. Sinirleri yatıştırır.
Lavanta yağı: Lavanta yağı, antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olabilir. Bazı lavanta yağını bir taşıyıcı yağla karıştırarak vajinaya uygulayabilirsiniz. Doğal Tedavi Yöntemi Nasıl Uygulanır? Yoğurt Pamuklu çubuk yardımıyla doğal yoğurdu vajinaya uygulayabilirsiniz.
Şampuanınıza ekleyerek kullanabileceğiniz lavanta suyunu masaj ile saç diplerine yedirebilirsiniz. Duş sonrası da uygulanabilen doğal su, saçınızı havlu ile kuruttuktan sonra uygulanabilir. Lavanta suyunu farklı saç bakım ürünleri ile beraber de kullanabilirsiniz.
Çam terebentin yağını bir şişe şampuanın içerisine 25 damla kadar ekleyerek kullanabilirsiniz. Çam terebentin yağı saç köklerini besleyerek dökülmesini engeller ve yeni saç oluşumunu hızlandırır. Ayrıca saç köklerinin uyarılması sonucu saç uzaması da hızlanır.
Paraben, sülfat, silikon gibi zararlı maddeler içeren şampuanlardan kaçınmak gerekir. Doğal ve organik içerikli şampuanlar tercih edilmelidir. Saç derisi hassasiyeti: Bazı kişilerin saç derisi hassas olabilir.
Hızlı saç uzatan yağlar serisinde Çam Terebentin yağı da fazlasıyla önemli… Saçların hızlı uzamasını destekleyen bu yağ ayrıca onarım ve besleyicilik açısından da çok faydalı. Herhangi bir deri hassasiyetin yoksa bir şişe şampuanın içerisinde 1 çorba kaşığı Çam Terebentin yağı ekleyerek saçlarını besleyebilirsin.
Lavanta yağı saça haftada en fazla 2 kez uygulanmalıdır. Daha sık kullanıldığında saç derisinde tahrişe ve yağlanmaya yol açabilmektedir.
Soğuk sıkım sabit yağlarla seyreltilerek kullanılır. Uçucu Yağlar Sabit Yağ ile Nasıl Seyreltilir? 50 ml. sabit yagˆ içerisine 10 damla lavanta uçucu yağı damlatıp karıştırarak seyreltiniz.
Mevsimsel saç dökülmelerinin dışında kalan saç dökülmelerinin önlenmesine yardımcı olur. Saçların daha fala çıkmasına dolayısıyla da gürleşmesine yardımcı olur. Saçların daha canlı görünmesini sağlar. Düzenli olarak saçlara uygulanana lavanta suyu saçlara ipeksi bir yumuşaklık vermektedir.
Lavanta yağı saç derinizi nemlendirip besleyerek saçın hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayabilmektedir. Saç sağlığını koruyan lavanta yağı ile daha gür ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz. Lavanta yağı sağlık açısından destekleyici bir bitkisel yağ olup tek başına tedavi amaçlı kullanılmamalıdır.
Böylece saç renginizin açılmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz bu suya birkaç damla lavanta yağı da damlatabilirsiniz. Böylece sirkenin keskin kokusunu önleyerek daha keyifli bir deneyim elde edebilirsiniz. Düzenli olarak yaptığınız bu işlemle güçlü, sağlıklı ve hacimli saçlara kavuşabilirsiniz.
Lavanta Yağı Saça Faydaları
Saç dökülmesini azaltır ve saçın daha kalın görünmesini sağlar. Aynı zamanda saç derisindeki kuruluğu giderir, kepek oluşumunu önler ve saçın parlaklığını artırır. Lavanta yağı, saçın doğal büyümesini teşvik edebilir ve saçın daha sağlıklı uzamasına yardımcı olabilir.
Lavantada bulunan linaool maddesi, sinir impulslerini yavaşlatma özelliğine sahiptir. Bu mekanizma, kaslardaki gerginliğin alınmasını (antispasm), ağrının algılanmasındaki yavaşlamayı ve sakinleşmeyi, rahatlamayı ve sakin bir uykunun gelmesini sağlar.
Sivilce olan bölgeye pamuğa bir damla lavanta yağı damlatarak sürebilirsiniz ya da lavanta yağı ile Hindistan cevizi yağını bir arada kullanarak sivilce oluşumunu önleyebilirsiniz. Kuru bir cilde sahipseniz lavanta yağı cildinizin nem bariyerini dengelemek için kullanılabilir.
Spreyli bir cam şişeye (50ml) 1,5 çay kaşığı elma sirkesi ve 5 damla kadar lavanta ya da ylang ylang yağı ekleyin. İyice çalkaladıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar malzemelerin birbirine karışmasını bekleyin. Karışımın üstüne şişeyi dolduracak kadar temiz su ekleyin ve tekrar çalkalayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri