Konut sigortası poliçesinin TV kırılmasını karşılayıp karşılamadığı, poliçede elektronik eşya teminatının bulunup bulunmamasına bağlıdır. Konut sigortası poliçelerine ilave edilebilen bir ek teminat olan elektronik eşya sigortası ile kırılan televizyon ekranının maliyeti sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır.
Televizyon, müzik seti, bilgisayar, fotoğraf makinesi, kamera gibi elektronik eşyaların güvence altına alınması için poliçede, kazayla kırılma teminatının olması gerekir. Bu ek teminatla çoğu sigorta şirketi elektronik eşya hasarlarını da karşılar.
Belirtilen süre dâhilinde televizyonunuzu deprem, yangın, yıldırım endirekt etkileri, sel, heyelan gibi doğal afetlerin yol açtığı olumsuz nedenlerin yanı sıra düşüp kırılma, terör, akım – voltaj sorunları, hırsızlık gibi beşeri kaynaklı risklere karşı ev sigortası televizyon poliçeniz korumaktadır.
Aşağıdaki durumlar teminat kapsamı dışındadır; Ülke içerisinde meydana gelen istila, düşman hareketleri, çarpışma, iç savaş, isyan, ayaklanma ve bunların gerektirdiği askeri hareketler, ülkeler arasında meydana gelen savaşlar nedeniyle meydana gelen tüm zararlar.
Eğer o ev içerisinde oturuyor ve konut sigortası poliçesinde eşya teminatı da varsa; eşyalardaki maddi hasarlar da poliçe kapsamındadır. Ancak, konut sigortası poliçesinde söz konusu ev kiralanmış ise ev sahibinin yaptırmış olduğu konut sigortası evdeki kiracısının eşyalarını kapsamaz.
İlgili 27 soru bulundu
Konut Sigortası ise; bina ve eşyaları deprem, yangın, hırsızlık, sel, su baskını, dâhili su ve poliçede belirtilen diğer risklere karşı güvence altına alır. Ayrıca Konut Sigortası'nı sadece tapu sahibi değil, eşyaları da teminat altına aldığından kiracı da yaptırılabilir.
Elektronik Cihaz Sigortası Hangi Cihazları Kapsar? Ticari amaçlarla kullandığın bilgisayar, bilgi işlem sistemleri, grafik ve basın yayın endüstri ekipmanları, ofis ekipmanları, alarm, otomasyon gibi tüm elektronik cihazları sigortalatabilirsin.
Zorunlu bir poliçedir. Poliçe teminatlarında yukarıda belirtilen konutun belirli kısımları hasar görmesi durumunda oluşan zarar karşılanır. Konuta ait eşya, değerli mal, manevi tazminat istekleri veya zarar görmüş her türlü mal ve eşya DASK poliçesi için kapsam dışıdır.
Konut sigortası evinizi ve evinizin içindeki eşyaları; deprem, yangın, hırsızlık ve su baskını gibi çeşitli doğal ve yapay afetler karşısında belli bir ücret karşılığında garanti altına alan bir sigorta türüdür. Konut sigortasının hiçbir zorunluluğu bulunmamakta ve isteğe bağlı olarak yapılan bir sigorta türüdür.
Su sızıntısı gibi durumlar konut sigortası teminatları kapsamındayken, üst kattan su akması konut sigortasının karşılamadığı durumlar arasındadır.
Tv Paneli Garanti Kapsamında mı? Herkesin merak ettiği malum soru “tv ekranı garantiye giriyor mu?” cevap maalesef değil tv panel kırılması/çatlaması/çizilmesi vb. durumlar servis garantisi altında değil.
Ekran Kırılması Sigortası Nedir? Ekran Kırılması Sigortası, telefonunuzda meydana gelebilecek ekran kırılma zararlarına karşı güvence sağlayan kapsamlı bir üründür. Cep telefonunuza güvence sağlayan Ekran Kırılması Sigortası, yılda iki kez anlaşmalı servislerde tamir için devreye girer.
İster kiracı olun, ister ev sahibi ev ve eşya sigortası yaptırabilirsiniz. Ev sahibi iseniz, hem eşyalarınızı hem evinizi güvence altına alırken, kiracı iseniz sadece eşyalarınızı yangın, hırsızlık, su baskını, deprem gibi pek çok riske karşı sigortalatabilirsiniz.
DASK binada deprem ve depreme bağlı oluşan yangın, tsunami ve yer kayması nedeniyle ortaya çıkan zararların tazminini amaçlıyor. Konut sigortası ise yalnızca evde değil, evin içinde yer alan eşyaları da teminat altına alıyor. Ayrıca konut sigortasında güvence altına alınan risk yalnızca depremle sınırlı kalmıyor.
Özel Konut Sigortası ile mesken olarak kullanılan bina ve ev eşyaları yangın, yıldırım, infilak veya yangın ve infilak sonucu duman, buhar ve hararetin sigortalı mallarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar sigorta bedeline kadar teminat altına alınır.
DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar. Binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altındadır.
Avans Ödeme Dönemi Başlıyor
Bu kapsamda yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı binalar için sigorta bedelinin %20'si, orta hasarlı binalar için ise sigorta bedelinin %10'u sigortalılarımıza avans olarak ödenecek.
Online sorgulama işlemi ile trafik sigortaları, konut sigortaları, sağlık sigortaları gibi tüm sigorta poliçeleri görüntülenebilmekte, poliçelere ait detaylar öğrenilebilmektedir. Söz konusu işlem için e-devlet sistemine giriş yapılmaktadır. Arama kısmına “Sigorta Sorgulama” yazılmaktadır.
Depremde zarar gören tüm eşyaların parası ödenecek.
Depremin neden olduğu bina hasarlarını DASK öder. Konut sigortası deprem, sel, yangın gibi durumlardan hasar gören eşyaların zararlarını da karşılar. DASK sigortası zorunlu bir sigorta olduğu için iptal edilemez. Konut sigortası isteğe bağlı bir poliçe olduğu için her an iptal edilebilir.
Hayır, ödemez. DASK, konutun yeniden inşa bedelini öder. Bunun için de her yıl tespit edilen birim metrekare maliyeti (2023 için bu tutar 3 bin 16 TL) ve konutun metrekaresine göre belirlenen ve poliçede yazan tutar ödenir. Deprem sonucunda arsa değeri değişmeyeceğinden sigorta yapılırken arsa değeri hesaba katılmaz.
Televizyon, insan hayatına girdiği günden beri her şeyi değiştiren temel elektronik cihaz olmuştur. Günümüzde ise akıllı televizyon modelleri sayesinde birçok işlemi yapabilen teknolojik cihazlara dönüştü.
Herhangi bir kaza sonucu elektronik cihazınızın fiziki olarak hasar görmesi halinde bu teminat kapsamında güvence altına alınır. Elektronik cihazların ekranlarının kaza sonucu kırılması durumunda teminat kapsamında sigorta limitlerince karşılanır.
Günlük hayatta kullandığımız televizyon, radyo, bilgisayar, yazıcı, çamaşır makinesi, buzdolabı vs gibi elektronik eşyalar, kullanım ömrü bittiğinde elektronik atık sınıfına girmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri