Şamua kağıt, özellikle suya dayanıklı olan bir ürün olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Uzunca yıllar bozulmadan kalabilen bu kağıt türü; kaliteli kağıt kategorileri arasında yer almaktadır.
Şamua Kağıt Özellikleri
Şamua kağıt kullanım alanları şimdiki haline gelmeden önce kuşe kağıt olarak üretimine geçilmiş ve işlem görerek şimdiki halini almıştır. Kahverengi selülozdan yapılan ve tamamen selüloz içerikli olan şamua kağıtlar, pürüzsüz ve düz bir yapıya sahiptir.
Mat, parlak ve yarı mat olarak çeşitlendirilen bu kağıtlar en kaliteli baskı kağıtlarıdır. Kitap, dergi, afiş ve el ilanı gibi direkt olarak kişilere hitap eden çalışmaların yapılabildiği bu kağıtlar matbaada en kaliteli kağıtlar arasında yer alır.
Şamua kraft kağıt kahverengi selülozlardan üretilmekte olup, % 100 selüloz içeriklidir. Şamua kraft kağıtlar, pürüzsüz ve düz bir görünüme sahiptir. Sıklıkla endüstriyel işlemler için tasarlanmış bir kağıttır. Paslanmaz çelik, cam işlemleri gibi alanlarda genellikle kullanılır.
Saman Kağıt, geri dönüştürülmüş kağıt ve saman lifleri kullanılarak üretilen çevre dostu bir kağıt türüdür.
İlgili 41 soru bulundu
Şamua kâğıt, Kahverengi selülozdan üretilen, %100 selüloz içerikli olan bir kağıttır. Bu kağıtların ayrıca düz bir görünümü olup pürüzsüz bir yapısı bulunmaktadır. Genellikle endüstriyel işlemler için tasarlanmış olup cam işlemeleri ve paslanmaz çelik gibi alanlarda kullanılmaktadır.
Örneğin a4 saman kağıdı baskı ve çoğaltma amacıyla kullanılabilen bir kağıt çeşidi. Kraft saman kağıdı olarak da nitelendirilebilen bu kağıtlar el işi için kullanılıyor. Bunun dışında hediye paketi veya resim yapmak içinde a5 saman kağıdı gibi kağıt türleri kullanılabilir.
Şamua kağıdının temel özelliği sağlamlığı ve dayanıklılığıdır. Üstelik bu kağıt; şeklini kaybetmeden, bozulmadan yıllarca katlanıp saklanabilir. Bu özelliği onu, Kuran'ı Kerim için ideal bir seçim haline getirir. Çünkü Kuran'ı Kerim; okurken genellikle katlanırlar ve yüzlerce yıl bozulmadan dayanmaları gerekir.
Genel olarak ambalajlamada kullanılan şamua kraft kağıt, kese kağıdı, gıda paketlemeleri, servis altlığı gibi pek çok alanda kullanılmaktadır. Çizgili şamua ve düz şamua olarak iki çeşidi bulunmaktadır.
Kağıt çeşitleri içerisinde Akağıt tarafından üretimi yapılan kraft kağıt çok sert ve ağır malzemeleri taşımak üzere tasarlanmış olan kağıt çeşidi olarak bilinmektedir. Kraft kağıt dayanıklı olmasının yanında çok da sağlıklı bir malzemedir.
Şamua Kağıt 34x49 250 adet paket halinde hazırlanmış sarıya dönük krem renginde Ebru yapımında kullanılmaya uygun olan kağıt çeşidimizdir.Tabaka ölçüsü 68*100 standart olduğundan 34*49 ölçülerindedir. Diğer Ebru kağıtlarına göre en ölçüsü 1.cm küçüktür.Siparişinizde gözönünde bulundurunuz.
Japon Bristol Kağıt görünüm olarak Amerikan Bristol Kağıda benzer. Aralarındaki en önemli fark ise Japon Bristol Kağıdın iki yüzünün de beyaz ve baskıya uygun olmasıdır. Yine bu kağıt türünde de parlak ve mat selefon kullanılabilir. Bu 4 kağıt türü kartvizit basımında en çok tercih edilen türlerdir.
Birinci Hamur Kâğıt Nedir?:
1.hamur kâğıt, selülozu çok, odunu az olan, beyaz renkli kağıttır. Kitap baskısında, antetli kağıt basımında, defterler, ders kitapları, test kitaplarının basımında ve benzeri matbaa baskı işlerinde tercih edilir. Değişik gramajlarda bulunmaktadır. En çok tercih edilen kağıt türlerindendir.
Bu nedenle sertifika basımında genellikle fantazi kağıtlar kullanılmaktadır.
Çoğu gazete sayfalarını A4 boyutunda yazdırırken, dergiler genellikle A5 veya A6 boyutunda yazdırır. Gazete kağıdı, gazete endüstrisine satılan düşük maliyetli, kaplanmamış bir kağıttır. Gazete ve diğer yayınları basmak için kullanılır.
Normal kağıtlardan farklı olarak fantezi kağıt diye adlandırılan kağıtlardan seçilir. Sedef kağıtlar, Amerikan bristrol ve brinci hamur, kraft bunlardan bazılarıdır. Kalın dokulu kağıtlar davetiyenin kalitesini bir üst seviyeye taşıyacaktır.
Kalem kullanımında en unsurlardan biri de hangi kalemlere nereye yazdığınızdır. Mesela saman kağıda en iyi tükenmez kalemle yazılırken 90 gr kaliteli bir beyaz kağıda kurşun kalem ya da dolmakalem (ve her türlü jel tabi ki) daha iyi gider.
Farklı Boyutlarda Teksir Kağıdı Çeşitleri Trendyol'da!
İçerdiği malzeme yüzdesine göre değişkenlik gösteren türler arasında teksir kağıdı veya saman kağıdı olarak bilinen çeşitleri yumuşak ve dayanıklı yapısıyla öne çıkar.
Fil derisi görünümlü bu kağıtlar, stil ve zarafetin hakim olduğu her ortamda sınırsız kullanım imkanları sunar. Özel üretim defterlerden kartvizitlere, sertifikalardan el işi sanat çalışmalarına, klişe baskılandan cilt işlerine kadar her şey için kullanılabilir.
Sülfit kağıt; odun hamurundan yapılan bir kağıt türüdür. Sülfit kağıt yapma işlemi, odunun sülfürik asitle karıştırılmasını içerir. Bu da macun benzeri bir madde oluşturan kimyasal bir reaksiyonla sonuçlanır. Bu madde daha sonra kağıt yapmak için kullanılır.
Çoğu yazıcı normal A4 ve A5 kağıt standartlarına uygun olsa da, bazı yazıcılar en çok A1, A0 daha büyük kağıt boyutlarına uygundur. Yazıcınızın hangi kağıt türünün en kullanışlı olduğu konusunda iyi bir fikre sahip olmanız için yazıcı kağıdını 4 farklı makine türüne ayırabiliriz.
3. Hamur Kağıt: Bileşimindeki odun miktarı selüloz miktarından fazladır. Saman kağıdı olarak bilinen 3. Hamur kağıtlar düşük fiyatlıdır ancak kaliteli baskı yapılmadığından tercih edilmez.
Bristol: Diğer adıyla Amerikan Bristol olarak da bilinen bu kağıt türü, bir yüzeyi işlenmiş, parlak ve tam beyaz; diğer yüzeyi mat ve pürüzlü olan kaliteli bir kartondur. Genellikle kitap, defter, broşür kapaklarında kullanılan bu karton türünün arka yüzü renkli baskı için uygun değildir.
Kağıdın gramajı, kağıdın ağırlığını gösterir ve kalitesini etkiler. Daha yüksek gramajlı kağıtlar daha kalın ve daha dayanıklıdır. Parlaklık: Kağıdın parlaklığı, kağıdın üzerindeki baskının renklerinin canlılığını ve netliğini etkiler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri