Getir, dünyadaki unicorn şirketlerinin listelendiği CB Insights'ın yayınladığı verilere göre dünyadaki 1.052 unicorn şirket arasında son değerleme ile 36. sıraya yükseliyor.
Bu üç şirketten ilki 11,8 milyar dolar değerleme ile listede 37. sırada bulunan Getir markası. Dream Games ise 2,8 milyar dolar değerleme ile 333. Sırada.
Böylece, geçen yıl Mart ayında değerini milyar dolara taşıyarak 'unicorn' unvanını alan Getir, bir yıl içinde ulaştığı değerleme oranı ile 10 milyar dolar barajını aşarak Türkiye'nin ikinci 'decacorn'u oldu.
Türkiye'de de 2015 yılından beri faaliyet gösteren ve hızlı sipariş hizmeti sağlayan yerli girişim Getir, Mart 2021'de ulaştığı 2,6 milyar dolarlık piyasa değeriyle 1,8 milyar dolara Zynga'ya satılan yerli oyun şirketi Peak'in ardından Türkiye'nin ikinci unicorn şirketi olmuştu.
2015 yılının Temmuz ayında hayatımıza giren Getir, dünyada bir ilki Türkiye'de başlattı ve birkaç dakika içinde market ürünlerini tüketicilerle buluşturdu. Aslında ilk online market servisi Peapod adlı firmaya aitti fakat onlar kamyonla dağıtıyordu. Getir gibi, motorlu kuryelerle hızlı teslimat hizmetleri yoktu.
İlgili 37 soru bulundu
Türkiye'nin 81 ilinde, Amerika'da ve Avrupa'da kullanıcılarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyoruz. Kullanıcılarımız anlık ihtiyaçlarına Getir ile dakikalar içinde ulaşabilirken, haftalık market alışverişlerini GetirBüyük'ten yapıyor.
Şirket 9 Temmuz 2015 yılında Türk girişimci Nazım Salur tarafından kurulmuştur. 2019'un ikinci yarısında Getir, siparişlerini ikiye katlayarak o yılın Aralık ayında neredeyse 1,5 milyon siparişe ulaştı. Şirket 2019 yılında satışlardan 120 milyon dolar gelir elde etti.
Getir, rakibi Gorillas'ı 1,2 milyar dolara satın aldı; değerlemesi 10 milyar dolara yükseldi. İnternet üzerinden alışveriş ve hızlı teslimat şirketi Getir, Alman rakibi Gorillas'ı 1,2 milyar dolara satın aldı. Böylece Getir grubunun toplam değerlemesinin 10 milyar dolara yükseldiği bildiriliyor.
Getir'in kurucu Nazım Salur, e-ticaret platformu n11'in hisselerini tamamını satın aldıklarını duyurdu. n11'in yüzde 33 hissesini elinde bulunduran Getir, diğer hisselerini de satın aldı. Getir'in kurucusu Nazım Salur, gelişmeyi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.
Zirvenin lideri Tüpraş da 39 milyar 876 milyon TL'lik kârıyla listenin ikinci en kârlı şirketi oldu.2021'de reelde yüzde 23'lük büyüme yaşayan Capital500 cirosu, geçtiğimiz yıl yüzde 10,7 büyüdü.
Gıda dağıtım girişimi Getir dün yaptığı açıklamada İtalya, İspanya ve Portekiz'den çekileceğini duyurdu.
Getir son olarak 2.5 milyar dolarlık değerlemeyle 500 milyon dolar yatırım alıyor. Yatırımın değeri, şirketin 11.8 milyar dolar değerinde olduğu 2022'deki baş döndürücü günlerine kıyasla önemli ölçüde az. Çok hızlı büyüyen Getir, 2022'deki 11.8 milyar dolardan 2023'te 2.5 milyar dolara düşmüş oldu.
Trendyol'un ardından, 2022 yılında 10 milyar dolar değerlemeyi aşarak Türkiye'nin ikinci decacorn'u olmaya hak kazanan Getir'in, yerli e-ticaret şirketi n11'in tamamını satın aldığı bildirildi.
Hizmet ağını 3 kıtada toplam 9 ülkeye çıkaran Getir'in ABD'deki ilk durağı Şikago oldu. Getir Kurucusu Nazım Salur, "ABD'de Şikago operasyonumuzun hemen ardından New York ve Boston'da da hizmet vermeye başlayacağız.
Vehbi Koç, 1984'te yönetim kurulu başkanlığını oğlu Rahmi Koç'a, Rahmi Koç da aynı görevi 2003 yılında oğlu Mustafa Koç'a bırakmıştır. Mustafa Koç'un vefatı sonrasında ise Koç Holding Yönetim Kurulu tarafından Ömer M. Koç Yönetim Kurulu Başkanı, Ali Y. Koç Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atanmıştır.
Şimdi ise tüm bunların üstüne Getir'in kesin olarak İtalya, İspanya ve Portekiz'den çekileceği duyuruldu. Yapılan açıklamalara göre Getir bundan sonra sadece İngiltere, ABD, Almanya, Hollanda ve Türkiye'de faaliyet göstermeye devam edecek.
GetirÇarşı ile Türkiye'nin 35 şehrinde hizmet vermekteyiz.
2019 yılının ikinci yarısından geçtiğimiz aya kadar 1.5 milyon siparişle gelen talepleri iki katına çıkardı. 2015 yılı da ilk olarak İstanbul'da başlatılan uygulama daha sonrasında Ankara, İzmir, Bursa ve en son Kocaeli gibi şehirlerde de kullanılmaya başlandı.
Getir Kurucu Ortağı
ODTÜ'de lisans, Bilkent Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Tuncay Tütek, Procter & Gamble ve PepsiCo'da uzun yıllar yöneticilik görevlerinde bulundu. 2014 yılından bu yana Kurucu Ortağı olduğu Getir'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Şu anda Türkiye'de 81 ilde, 760'tan fazla Getir, GetirBüyük ve GetirSu deposu ile hizmet veren şirket, yurt dışına ilk adımı 2021'in başında Londra ile attı. Şirket, bir taraftan İngiltere'de şehir sayısını artırırken diğer taraftan Kıta Avrupası'nda büyümesini sürdürdü.
Hemen aklımıza komisyon oranları gelecek elbette. Kendi kuryesi ile çalışanlar için KDV dahil yüzde 12, Getir Kuryesi ile çalışanlar için ise KDV dahil yüzde 35 yüzde 38 arası bir komisyona denk geliyor. Ödemeler ertesi gün hesabınıza yatıyor.
Sene başında İngiltere, Hollanda, Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya operasyonlarını başlatan Getir, Portekiz'de de hizmete başladı. Böylece Getir'in hizmet verdiği ülke sayısı Türkiye ile birlikte 8'e ulaştı.
2020 yılında global pazara açılan firma şu anda İngiltere, Almanya, İtalya, Avusturya, Hollanda, Belçika, Polonya, Romanya, Yunanistan, Kıbrıs ve Azerbaycan'da faaliyet gösteriyor.
ucuza çok ürün satarak kazanıyorlar. BİM ve A101 ile aynı kafadalar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri