1 yumurta karışmadan değerini ilave etmeyin. Kremayı ilave edip çırpın, ardından unu da ilave edin ve homojen bir karışım elde edene kadar el çırpıcısı ile karıştırın. Fırın kağıdı ile kapladığınız 28 cm kelepçeli kalıba karışımı dökün. Kalıbı önceden ısıttığınız fırının orta katına yerleştirip 27 dakika pişirin.
Tariflerde ölçüler genellikle 20 ya da 23 santimetre çapındaki kalıplara uygun olacak şekilde verilir, bunu da aklınızın bir kenarına yazabilirsiniz. Cheesecake yaparken kullanacağınız malzemelerin tamamının oda sıcaklığında olması gerekir.
İster kelepçeli, ister çember kalıp kullanın yağlı kağıt kesinlikle kullanılmalı çünkü cheesecake de hem bisküvi taban yok hem de çok sıvı. Düşük devir diye özellikle vurguluyorum, peynir ve şeker çok kabarırsa karışım ortasından çatlayabilir ya da çökebilir.
Biliyorum biraz geç kaldım San Sebastian cheesecake yapımına ama size harika bir haberim var; artık herkes evinde borcam kullanarak nefis bir cheesecake yapabilecek. Herkes kalkıp özel San Sebastian Cheesecake kalıpları tavaları, kapları, tencereleri önerip duyurdu.
1-Cheesecake harcını kesinlikle haddinden fazla çırpmamanız gerekiyor. Özellikle yumurtaların ilavesinden itibaren -sadece karışana dek- çırpmanız önemli, aksi halde çatlama kaçınılmaz.
İlgili 32 soru bulundu
Hazırladığınız tatlının her yerinin eşit oranda ısıya maruz kalması için fırınınızı mutlaka önceden ısıtmalısınız. San Sebastian cheesecake'in pişip pişmediğini anlamak için ise kenarlarının rengine bakabilirsiniz. Eğer sararmaya başladıysa tatlınızı fırından çıkartabilirsiniz.
Cheesecake yapımında en önemli noktalardan biri, iyi bir kelepçeli kalıp kullanmaktır. Bu nedenle eğer ki ev yapımı cheesecake hayranıysanız evinizde mutlaka bir kelepçeli kalıp bulundurmakta fayda olacaktır. Kelepçeli kalıp sayesinde cheesecake'i dağılmadan hazırlayabilir.
San sebastian cheesecake, yanık cheesecake olarak da biliniyor. Lezzetiyle olduğu kadar görünümüyle de dikkat çeken bu nefis tatlının sırrı içindeki peynirinin yumuşaklığı. Diğer cheesecake'lerden farkı da tabanının olmaması. Birkaç malzemele ile basit bir şekilde hazırlayarak sofranıza renk katabilirsiniz.
San Sebastian'ın vatanı İspanya.
İspanya'nın San Sebastian şehrinde ilk olarak La Vina adlı restorandan çıkan bu tatlı, günümüzde çok yaygın ve severek tüketiliyor. San Sebastian cheesecake, ilk olarak 1990 yılında satışa sunulmuş. Bask cheesecake ya da La Vina San Sebastian yanık cheesecake olarak da bilinir.
Söylenilenlere ve de uygulanan tariflere göre aslında San Sebastian da bir cheesecake olduğu iddia edilir. Bu doğrudur, çünkü San Sebastian'ın içine de krem peyniri koyulur, bulunabilirse tabii ki mascarpone'da. Bazı cheesecakeler sossuz servis edilir aynı San Sebastian'da olduğu gibi.
Fırının kapağı kapalı kalsın ve 20 dakika içinde bekletin. Sonra fırın kapağını yarım açın ve 20 dakika bekletin. En son çıkartın ve oda sıcaklığında soğuyana dek bekleyip buzdolabına koyun. Tercihen bir gün sonra kalıptan ve yağlı kağıttan çıkartarak tadına varabilirsiniz.
Fırınınız çok güçlüyse daha hızlı pişecektir. İlk denemeden sonra, gücüne göre 190 C ile de pişirebilirsiniz. Piştikten sonra 2 saat oda sıcaklığında, en az 4-6 saat buzdolabında beklemelidir. En iyi sonuç için 24 saat bekleyin.
210 derece önceden ısıtılmış fırında üstü karamelize oluncaya dek 30 dk civarı pişirin. Dilerseniz ilk sıcağı geçtikten sonra ya da bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Ürün Ölçüleri : 1. Kek Kalıbı Çapı : 24 cm 2.
Şeklinin muhafaza edilebilmesi ve kolay çıkabilmesi için mutlaka kelepçeli kalıp kullanın.
Çünkü soğumakta olan ürünün hacmi daralacağı ve orta kısma doğru bir büzülme meydana geleceği için ortası çatlayacaktır. Bunu önlemek için, fırından çıktıktan sonra cheesecakein kenarlarını kalıbın temas yüzeyinden bıçağın ucuyla keserek kurtarmak gerekir. Böylece çatlamayı önleyebiliriz.
Sağlam ve muhkem yer.
San Sebastian Cheesecake (Orijinal Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır? Krem ve labne peynire şeker eklenir harmanlaşana kadar çırpılır. Ardından un, vanilya, kabartma tozu eklenip tekrar çırpılır. En son krema eklenip çırpılır.
San Sebastián (Baskça: Donostia), İspanya'da özerk Bask Bölgesi'nde Guipúzcoa ili'nde bir kenttir. Guipúzcoa ilinin başkentidir. Konuşulan diller Baskça ve İspanyolcadır.
San Sebastian Cheesecake Tarifi Püf Noktası
Peynir alternatifleriniz arasında suyu süzülmüş labne peyniri ya da sürülebilir beyaz peynir yer alır. Sürülebilir beyaz peynire benzeyen krem peynirleri de kolay cheesecake tarifi içerisinde rahat bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
Bir Dilimi 35 Türk Lirası Olan Abonelere Özel San Sebastian Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı 4 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
Bu tatlı normal cheesecake çeşitlerinden farklı olarak, tabanının olmayışı dışında fırındaki pişme derecesinin yüksekliği ile beraber oldukça çabuk hazırlanıyor. Üzerinde koyu ve parlak renk bir kabuk oluşan tatlı, hafif bir yanık tadına sahip oldukça lezzetli bir tatlı türü.
Cheesecake harcı içeriğindeki yumurta sayesinde ısı ile buluştuğunda kabarır. Pişme işleminden sonra yavaşça soğurken çöker ve çökerken çatlama meydana gelir. Bu sebeple küçük bir bıçak yardımı ile fırından çıkardığınız tatlınızın kenarlarındaki yağlı kağıttan biraz kurtararak çatlamayı minimuma düşürebilirsiniz.
Püf noktalar ve dikkat edilmesi gerekenler: -Fırını mutlaka turbo (fanlı) ayara getirin. Böylece dışı daha yanık, içi daha akışkan ve yumuşak olacaktır. -Pişirme süresi tamamen fırınınıza ve nasıl sevdiğinize bağlı. Eğer akışkan seviyorsanız 20 dakika, orta akışkanlıkta seviyorsanız 30 dakika yeterli olacaktır.
Kekinizi fırından alırken ortası hafifçe sallandığı için pişmemiş gibi gelebilir ama soğudukça aynı yanları gibi ortası da yoğunlaşıyor. Kek tabanı bol miktarda yağ içerdiği için fırından çıktığında yumuşak oluyor, cheesecake soğuduğunda o da sertleşmiş oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri