San Sebastian ya da Yanık Cheesecake diye bilinen bu tatlı ise, İspanya'nın Bask bölgesindeki San Sebastian şehrinde, La Vina adlı tapas barında ortaya çıkmıştır. Hatta La Vina'nın menüsünde “La Tarta De Queso” olarak adlandırılıyordur.
San Sebastián (Baskça: Donostia), İspanya'da özerk Bask Bölgesi'nde Guipúzcoa ili'nde bir kenttir.
Türkiye'ye döndükten sonra tatlıyı kendi mutfağında deneyip tarifi geliştiren kişi ise şef Ali Açıkgül oluyor. Ali Bey bununla da kalmıyor ve tatlının adını kendi adına tescilliyor. Öğrendiğimize göre bundan sonra Ali Açıkgül dışında hiçbir mekân 'San Sebastian Cheesecake' ismiyle bu tatlıyı satamayacak.
Kısaca şöyle anlatayım, cheesecake Yunanistan'ın Samos adasından çıkmıştır. “Yok artık,” demeyin, aynen öyle… Cheesecake'in 4 bin sene önce bile yendiğine inanılır, hatta ilk cheesecake tarifi 236 yılında yapılmıştır.
San Sebastian Cheesecake(Bask Cheesecake)(La Vina San Sebastian Yanık Cheesecake) olarak da bilinir. Bu Fırında cheesecake tarifi,San Sebastián şehrinin eski mahallesindeki 31 de Agosto Caddesi'nde bulunan La Vina adlı küçük bir pastanede 1990'larda ilk yapılmaya başlandı.
İlgili 44 soru bulundu
Sebastian ismi Latincede "Sebastia şehrinden olan" anlamına gelmektedir. O dönemin Sebastia adlı şehri ise günümüzde Sivas olarak bilinir.
Sağlam ve muhkem yer.
İspanya'nın özerk bölgesinde bulunan San Sebastian, birkaç günlük tatil planları için tercih edilen tarihî şehirlerden birisidir. Havaların ısınmasıyla beraber deniz sezonunu açan şehir, hem yerli halkın hem de turistlerin gün içerisinde doldurduğu plajları ile meşhurdur.
Tüm dünyaya yayılan bu lezzetin çıkış noktası, meşhur cheesecake pastanelerinden dolayı Amerika olarak bilinse de aslında tam olarak öyle değil. Yunanistan'ın Samos adasından çıkmış olan bu tatlı o zamandan beri serüvenine devam ediyor.
İngilizce cheese-cake "bir tür peynir tatlısı" sözcüğünden alıntıdır.
Bir Dilimi 35 Türk Lirası Olan Abonelere Özel San Sebastian Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı 4.7 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
San Sebastián pahalı bir şehir mi? San Sebastián ortalama fiyatlar Türkiye daha yüksektir. Alışverişinizi San Sebastián Türkiye 'dan 2.37 kat daha fazla ödemeniz gerekir.
Chef Ali, birkaç denemeden sonra Sirha 2016 İstanbul Fuarı'nda bu özel cheesecake'i lezzet sevenler ile "San Sebastian Cheesecake" adı altında buluşturur. Denemekten ve üretmekten asla vazgeçmeyen Chef Ali, bir yıl boyunca tarifini her gün denemeye ve geliştirmeye devam ediyor.
Bu tatlı normal cheesecake çeşitlerinden farklı olarak, tabanının olmayışı dışında fırındaki pişme derecesinin yüksekliği ile beraber oldukça çabuk hazırlanıyor. Üzerinde koyu ve parlak renk bir kabuk oluşan tatlı, hafif bir yanık tadına sahip oldukça lezzetli bir tatlı türü.
Şerit halinde kestiğiniz yağlı kağıdı duvar kısmına yerleştirin. Hazırladığınız harcı elekten geçirerek kalıba dökün. 210 derece önceden ısıtılmış fırında üstü karamelize oluncaya dek 30 dk civarı pişirin. Dilerseniz ilk sıcağı geçtikten sonra ya da bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin.
İspanyol mutfağına özgü bir lezzet olan san sebastian cheesecake, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. Yapımında krem peynir, krema, yumurta, şeker ve un kullanılır. İsteğe göre üzeri meyve dilimleri ile süslenebilir.
San Sebastian Cheesecake Tarifi Püf Noktası
Peynir alternatifleriniz arasında suyu süzülmüş labne peyniri ya da sürülebilir beyaz peynir yer alır. Sürülebilir beyaz peynire benzeyen krem peynirleri de kolay cheesecake tarifi içerisinde rahat bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
İlk Hristiyan aziz ve şehitlerinden biri olan Sebastian, Roma İmparatorluğu'nda “Praetorian” Muhafızlar olarak adlandırılan ve imparatorun Roma'da ve savaş alanında güvenliğini sağlayan birliklerden birinin komutanıdır.
İspanya'da doğan ve San Sebastian şehrinde La Vina adlı bir restorandan çıkmış olan bu cheesecake "yanık cheesecake" olarak da anılıp biliniyor.
Taze kaz ciğeri, tuzlu morina brandası, morina börekleri ve omletleri de San Sebastian'da mutlaka tadılması gereken lezzetlerindendir. İspanya'da Bask Bölgesi, etleri ile ünlüdür. Bu nedenle de San Sebastian'da muhteşem et restoranları bulunmaktadır.
210 derecede 24 – 25 dakika üstü kızarıp içi salladığınızda hareket edecek kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. San Sebastian Cheesecake 'i oda sıcaklığına gelinceye kadar mutfak tezgahında dinlendirin. Soğuduğunda buzdolabına kaldırın. Minimum 4-5 saat, mümkünse 1 gece dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
San Sebastian'ın vatanı İspanya.
İspanya'nın San Sebastian şehrinde ilk olarak La Vina adlı restorandan çıkan bu tatlı, günümüzde çok yaygın ve severek tüketiliyor. San Sebastian cheesecake, ilk olarak 1990 yılında satışa sunulmuş.
Hazırsanız misafirlerinizin kalbini çalacak özel bir tatlı için San Sebastian cheesecake tarifine geçebiliriz! Malzemeler: 4 adet yumurta. 2 su bardağı krema.
Sivas, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir ilidir. Sivas ili, ticaret yolları üzerinde olduğu için, Selçuklu Hanedanı döneminde tüccarların ziyaret ettiği bir merkez haline gelmiştir. Türkiye'de Konya'dan sonra en çok Selçuklu eserinin bulunduğu il Sivas'tır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri