Eğitim Fakültelerinin lisans programlarında Araştırma Teknikleri, Mezuniyet Tezi ve Öğretmenlik Uygulaması yer almaktadır. Ancak bu söz konusu dersleri Güzel Sanatlar Fakültesi mezunları lisans sonrası Pedagojik Formasyon Programlarında almamaktadırlar.
Günümüzde, edebiyat fakültelerinde yer alan sanat tarihi bölümü 4 yıllıktır. Formasyon dersi alanlar sanat tarihi öğretmenliği yapabilir.
Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabilmektedir. Ayrıca eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve bölümü olup da yeterli öğretim üyesi olmayan üniversitelerde ve alanlarda da program açılmamaktadır.
Sanat Tarihi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir? Sanat Tarihi Bölüm mezunları ilgili bakanlıklara bağlı müzelerde ve koruma kurullarında, valiliklerde, belediyelerde, devletin kültür ve tarih kurumlarında, kütüphanelerde, arşivlerde, sanat merkezlerinde istihdam edebilirler.
Lisans mezunuysanız, mezuniyet ortalamanızın en az 2,5/4 olması gerekmektedir. Yurt dışındaki üniversitelerde eğitim görenlerin YÖK tarafından tanınan bir denklik belgesi almaları gerekir. Bunun ardından formasyon programına başvurabilirler. AÖF mezunları da bu şartları karşılıyorsa formasyon programına başvurabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Pedagojik Formasyon dersleri, lisans eğitimi almakta olanlara 5. yarıyıldan başlayarak dört yarıyıl (2 yıl), lisans eğitimini tamamlayanlara iki yarıyıl (1 yıl) olacak şekilde bir bütün olarak uygulanır. Güz ve Bahar dönemlerine ek olarak yaz öğretimi de yapılabilir.
Bilindiği üzere, 23 Ekim 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde; "Sertifikaya dayalı Pedagojik Formasyon uygulaması kaldırılacak ve yerine yurt sathında kolay erişilebilir lisansüstü düzeyde Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı açılacaktır.
Mezun olanlar bayındırlık projelerinde, özel müzelerde, akademisyen olarak üniversitelerimizde de görev alabilirler. Aynı zamanda formasyon eğitimi alarak öğretmenlik mesleğinde çalışma imkânı bulabilirler. Turizm alanında rehberlik yapabilirler.
Bölüm mezunlarımız Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve koruma kurullarında; valilikler, belediyeler, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Millî Eğitim Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi devlet kurumlarında, kütüphane ve arşivlerde iş olanağı bulabilirler.
eleman.net verilerine göre, Sanat Tarihçisi 2023 yılında ortalama 18.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Sanat Tarihçisi , Ocak 2023 yılında ortalama 14.300 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.800 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
*Kesin kayıt işlemleri şahsen veya noter onaylı vekâletname ile yapılacaktır. * Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı harç ücreti (8200 TL) iki eşit taksitte (4100 TL + 4100 TL) dönem başlarında bankaya yatırılacaktır.
Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları"nın ekinde yer alan öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlardaki fakültelerdeki öğrenciler pedagojik formasyon eğitimi alabilecektir.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın, "Pedagojik Formasyon Eğitimi" konusundaki 02.01.2023 tarihli ve 167623 sayılı yazısı çerçevesinde, Üniversitemizde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında lisans programlarında eğitimine devam eden öğrencilere Pedagojik Formasyon Eğitimi verilecektir.
Sanat Tarihi (SÖZ) - KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) | Mezun Başarı Atlası
Geçen yıl 1363, son beş yılda ise 6 binden fazla mezun veren sanat tarihi bölümünden, 2018 yılında sadece bir kişi öğretmen olarak atandı.
Sanat tarihi bölümü sanat objelerinin tarihsel açıdan gelişimlerini, inceleyen tasarım, tür, biçim ve şekil olarak farklılıkları ayıran bir bölümdür. Sanat tarihi çalışmalar içerisinde yer alan; heykel, seramik, mimari, mobilya ve dekoratif eşyalar sanat tarihi materyalleri olarak karşımıza çıkar.
Bakan Selçuk, 2018 yılı atama döneminde 5 bin ek ders ücreti karşılığı görev yapanların sözleşmeli öğretmenliğe atanması döneminde ise Sanat Tarihi alanına 1 kontenjan ayrıldığını ve 1 atama yapıldığını açıkladı.
Bölüm mezunlarımız Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve koruma kurullarında; valilikler, belediyeler, Milli Eğitim Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi devlet kurumlarında, kütüphane ve arşivlerde iş olanağı bulabilirler.
alanda Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)'den en az 70 (yetmiş) puan almış olmak. ALES sonuçları açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerlidir, • Puan türü değişen programlardan mezun olanların, lisans eğitimine başladıkları puan türünden en az 70 puan almaları gerekmektedir, 5.
YÖK tarafından, doktor öğretim üyesi unvanı için, adayın akademik çalışmalarının, doçent veya profesör unvanına sahip 3 jüri tarafından değerlendirilmesi ve adayın başvurduğu alan ile ilgili fakülte, enstitü veya yüksek okul tarafından düzenlenen yabancı dil sınavından başarılı olması beklenmektedir.
Madde 7 - Öğretmen olarak atanacakların gerekli ve yeterli düzeyde genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon almaları esastır. Bu eğitim süreçlerinden birini tamamlamamış ya da yeterli kredi almamış olanların öğretmen olarak ataması yapılmaz.
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına sadece mezun öğrenciler (örgün, açık ve uzaktan öğretim lisans mezunları) başvurabilecektir (Bkz.
Bu öğrenciler, bahar döneminde, yaz öğretiminde veya öğretmenlik uygulaması da dahil derslerini, 2023-2024 eğitim ve öğretim dönemi güz yarıyılında alabilecek. Mezun öğrenciler için Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı uygulaması devam edecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri