Nereden Başlamalı: Pratik Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Hangi odayı temizlerseniz temizleyin, temizliği her zaman yukarıdan aşağı doğru yapmalısınız. Önce tavan, duvarlar, camlar, mobilyalar ve en son yerler şeklinde ilerleyebilirsiniz. Böylelikle tozların dağılmasını önleyerek daha etkili temizlik sağlayabilirsiniz.
Ev temizliği yaparken programlı ve düzenli olmak, hem zamandan tasarruf etmenizi hem de daha az yorulmanızı sağlıyor. Ev temizliği yaparken önce çöplerden başlanıyor. Daha sonra evin havalandırılması gerekiyor.
Temizlik sıralamanız; toz alma, süpürme ve paspaslama şeklinde olmalıdır. Bu sayede temizliği belirli bir düzen içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Temizlik sıralamasını ise mutfak, banyo, yatak odası ve diğer odalar şeklinde gerçekleştirebilirsiniz.
Bu açıdan temizliğe başlamak için odayı seçebilirsiniz. Bu durumda, genelde yatak odasında başlanır ve sonra çocuk odası ve misafir odasına geçilir. Bundan sonra oturma odasını, ardından hol, koridor ve mutfağı ve son olarak banyo ve tuvalet temizlenir.
Bunun için ilk olarak mobilyaların köşe ve kenar kısımlarındaki aralıkları temizlemekle başla. Bu bölgelerde bir sürü toz ve kırıntıyla karşılaşman muhtemel. Detaylı bir mobilya temizliği için koltuk gibi eşyaların dış kısımlarını da ihmal etme.
İlgili 32 soru bulundu
Önce Islak Alanları Temizleyin
Banyo ve mutfak, genellikle evimizin ıslak alanları olarak geçiyor. Bu alanları temizlemek, hijyenik olmasını sağlamamız gerektiği için diğer yerlerden daha fazla zaman alıyor. Bu nedenle evinizi temizlerken ilk bu alanlardan başlamak gerekiyor.
Eğer evinizi düzenli olarak, günaşırı silip süpürüyorsanız dip bucak temizlik için acele etmenize çok da gerek yok. Eviniz zaten bir gün ara ile kendine geliyor ve etrafta ciddi oranda bir toz görüntüsü yok ise dip bucak temizliğinizi 15 günde ya da 3 haftada bir yapmanızda hiçbir sıkıntı olmayacaktır.
Günlük / Gündelik ev temizliğinde tamgün çalışma süresi maksimum 8 saattir. Toplam 1 saatlik çay ve yemek molaları içerisindedir. Temizlik göründüğü kadar kolay olmayan zahmetli bir iştir. Bu nedenle her meslekte olduğu gibi bir çalışma sınırı vardır.
Özellikle ev ziyaretlerinin yoğun olduğu bu özel günler öncesinde geleneksel bayram temizliği yapılır. Dip bucak temizlik için birkaç gün ayrılır; halılar yıkanır, camlar silinir, koltuklar temizlenir, evin tüm noktaları derin temizlik için hazırlanır.
3. Önce dağınıklığı gider. Toz almadan, silmeden ve fırçalamadan önce yapman gereken ilk şeylerden biri yerde toplanan her şeyi toplayıp kaldırmaktır. Sonra, tüm yüzeyler için aynısını yapmalısın.
KİŞİSEL TEMİZLİK KURALLARI
En az haftada bir defa banyo yapma, çamaşır ve giyecekleri sık değiştirme. Haftada bir defa el ve ayak tırnaklarını kesme. Yemeklerden önce ve sonra elleri su ve sabun ile yıkayıp kurulama. Tuvaletten sonra elleri bol su ve sabun ile yıkayıp kurulamak.
Ev temizliğini yukarıdan aşağıya doğru yapmalısınız. İlk olarak tavandan başlayıp, sırasıyla duvarlar, camlar, ev eşyaları, mobilyalar ve son olarak da yerleri temizlemelisiniz. Bu şekilde tozların dağılmasını önlemiş ve aynı zamanda hem verimli hem de hızlı bir temizlik yapmış olacaksınız.
Mutfak nasıl temizlenir, sorusuna istinaden tezgahlardan başlayarak temizlik yapabilirsin. Tezgahı düzenli olarak temizlemek mutfak hijyeninin önemli bir parçasıdır. Genel bir mutfak temizliği yapmayı planlıyorsan tezgah ve dolapları temizlemeye başlayabilirsin.
Akşam saatleri, günün stresinden uzaklaşıp ev temizliği yapmak için uygun bir zamandır. Ancak, geç saatlere kadar temizlik yapmak, uyku düzeninizi etkileyebilir, bu nedenle erken saatlerde başlamak daha iyidir.
Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz.
Kış Temizliği Nasıl Yapılır? Kış temizliğine düzenlenmesi gereken şeyler düzenlenerek başlamak en doğrusudur. Kiler, gardrop ve mutfak dolapları bunun başında gelir. Buralarda düzen ve temizlik sağlandıktan sonra yıkama ve silme işlemlerine geçebilirsiniz.
Yarım Gün Ev Temizliği hizmetimizi sadece 3 saat olarak sunuyoruz.
Örneğin, ortalama 120m² olan 3+1 ev temizliği için 1.495 TL ödeme yapmayı bekleyebilirsiniz. Standart ev temizlik hizmeti; toz almak, paspas yapmak, süpürmek, çöpleri boşaltmak, lavaboları, muslukları, aynaları, eşyaları silmek, tuvaletleri temizlemek, yatağı toplamak ve evin genel temizliğini içerir.
Haftanın belirli günlerinde gelerek evin tüm odalarını temizler ve toz alır. Parkeleri silmek, nevresim takımlarını yıkamak, evi süpürmek gibi görevler de ev hizmet elemanı sorumlulukları ve görevleri arasında yer alır.
Klozet temizliği, nefret ettiğimiz ve sürekli başımızdan atmaya çalıştığımız sıkıcı bir ev işi olarak görülür. Aslında düzenli rutinler halinde doğru malzemelerle klozeti temizlemek çocuk oyuncağıdır. Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
Normal şartlar altında camlar 2 ayda bir silinmelidir. Eğer pırıl pırıl camlara kavuşmak istiyorsanız cam temizliğinin püf noktaları yazımızdan yardım alabilirsiniz.
Bunun için 3 - 6 ayda bir duvarların tozunu alarak temizlemek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri