Sanat Tarihi bölümü, öğrencilere sanatın tarihi, stil ve teknikleri hakkında bilgi verir.Sanat Tarihi mezunları, müzeler, sanat galerileri, müzayede evleri, sanat yayınevleri, sanat dergileri, kültür merkezleri, üniversiteler ve diğer sanat kurumları gibi birçok alanda çalışabilirler.
Sanat Tarihi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir? Sanat Tarihi Bölüm mezunları ilgili bakanlıklara bağlı müzelerde ve koruma kurullarında, valiliklerde, belediyelerde, devletin kültür ve tarih kurumlarında, kütüphanelerde, arşivlerde, sanat merkezlerinde istihdam edebilirler.
Sanat Tarihi Bölümü'nün dört yıllık lisans eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, devlet müzeleri veya özel müzelerde, arşivlerde uzman ve araştırmacı olarak görev alabildikleri gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı kurumlarda, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde, Milli Saraylar Dairesi'nde iş imkânı bulabilmektedir.
Bakan Selçuk, 2018 yılı atama döneminde 5 bin ek ders ücreti karşılığı görev yapanların sözleşmeli öğretmenliğe atanması döneminde ise Sanat Tarihi alanına 1 kontenjan ayrıldığını ve 1 atama yapıldığını açıkladı.
Sanat tarihi bölümü sanat objelerinin tarihsel açıdan gelişimlerini, inceleyen tasarım, tür, biçim ve şekil olarak farklılıkları ayıran bir bölümdür. Sanat tarihi çalışmalar içerisinde yer alan; heykel, seramik, mimari, mobilya ve dekoratif eşyalar sanat tarihi materyalleri olarak karşımıza çıkar.
İlgili 25 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Sanat Tarihçisi 2023 yılında ortalama 18.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Sanat Tarihçisi , Ocak 2023 yılında ortalama 14.300 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.800 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Sanat tarihi bölümü ilk kez 1983 yılında Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü adıyla açılmıştır. Günümüzde, edebiyat fakültelerinde yer alan sanat tarihi bölümü 4 yıllıktır. Formasyon dersi alanlar sanat tarihi öğretmenliği yapabilir.
Bölüm mezunlarımız Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve koruma kurullarında; valilikler, belediyeler, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Millî Eğitim Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi devlet kurumlarında, kütüphane ve arşivlerde iş olanağı bulabilirler.
Sanat Tarihi Bölümü – Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi.
Staj Koşulları ve Kapsamı (Yükümlülük)
MADDE 3 Sanat Tarihi Bölümü Lisans programına kayıtlı öğrenciler, mezuniyete hak kazanabilmek için gerekli teorik ve pratik ders yüklerini tamamlamanın yanı sıra staj yapmak zorundadır.
Sanat Tarihi (SÖZ) - KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) | Mezun Başarı Atlası
Sanat Tarihi Neden Önemlidir? Bir sanat yapıtının ve bir kültürün gelişim çizgisi ya da sanatçının belirli bir meslek hayatı içinde hangi aşamada gerçekleştiğini belirlemektir. Sanat geleneklerinin şekilsel ve üslupsal gelişimleri bakımından tarihsel bir perspektif içinde değerlendirmeye yarar.
Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Okumak için Ne Gereklidir? Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü okumak isteyen kişilerin TYT, YKS ve AYT sınavlarına girerek yeterli puanı alması gerekir.
Bölüm mezunlarımız Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve koruma kurullarında; valilikler, belediyeler, Milli Eğitim Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi devlet kurumlarında, kütüphane ve arşivlerde iş olanağı bulabilirler.
Sanat Tarihi Bölümü için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanı 368,18037 ve başarı sıralaması 37347'dir. Bu bölüm için diğer en iyi iki seçenek arasında İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi bulunur.
Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü, üniversitelerde İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Sözel puan türüne göre tercih edilebilir.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tercih Puanları
TYT olarak bilinen temel yeterlilik testi ilk aşamadır. Ardından alan yeterlilik testleri ile yabancı dil testi gelir.
"Sanat Tarihi"nin tarih, coğrafya, arkeoloji, arkeometri, antropoloji, paleografya, epigrafi, nümizmatik, kronoloji, etnografya, filoloji bilim dallarıyla ilişkisi vardır ve onlardan bilimsel olarak faydalanır.
Arkeoloji bilimi; eski eserler bilimi olarak da tanımlanır ve geçmişte insan elinden çıkmış her türlü nesneyi araştıran, bulan, tarif ve tasnif eden ayrıca anlamlandıran bir bilim dalı olarak tanımlanır. Sanat tarihi ise görsel sanatların tarihsel evrimini inceleyen bir alandır.
Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü, insanlık tarihindeki sanatsal ifadeleri ve arkeolojik kalıntıları inceleyen bir bölümdür. Bu bölümde eğitim alan kişiler, antik yerleşim yerlerini, yapıları, sanat eserlerini, eski yazıtları, araçları ve diğer arkeolojik kalıntıları inceleyerek, geçmiş hakkında bilgi edinirler.
'Tasarım ve Sanat Tarihi' dersi, Bilimsel Lise'de, birinci sınıflarda haftada 1 saat, ikinci sınıflarda 3 saat, üçüncü ve dördüncü sınıflarda 2 saat olarak düzenlenmiştir. 'Sanat Tarihi' dersi 'Klasik' bir lisede, birinci ve ikinci sınıfta 1, üçüncü sınıfta 2 saat işlenmekte dördüncü sınıfta ise yer almamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri