Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Sansür yasası hangi tarihte yürürlüğe girecek?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sansür yasası hangi tarihte yürürlüğe girecek?

Yasa, Resmi Gazete'nin bugünkü (18 Ekim) sayısında yayınlandı. Yasanın, yasaklar ve sınırlamalar getiren maddeleri bugün itibariyle yürürlüğe girerken, Basın İlan Kurumu ve ilanlarla ilgili düzenlemeler 1 Nisan 2023'te yürürlüğe girecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medyascope.tv

Sansür yasası ne zaman geçerli olacak?

MADDE 39- Bu Kanunun; a) 20 nci, 21 inci, 22 nci, 25 inci, 26 ncı ve 27 nci maddeleri ile 28 inci maddesinin (a) ve (b) bentleri hariç diğer bentleri 1/4/2023 tarihinde, b) Diğer hükümleri yayımı tarihinde, yürürlüğe girer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Sansür yasası yürürlükte mi?

Sansür Yasası Yürürlüğe Girdi Mi? Yasa, Resmi Gazete'de 18 Ekim 2022 sayısında yayınlandı. Yasanın, yasaklar ve sınırlamalar getiren maddeleri 18.10.2022 itibariyle yürürlüğe girerken, Basın İlan Kurumu ve ilanlarla ilgili düzenlemeler 1 Nisan 2023'te yürürlüğe girmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Dezenformasyon ne zaman yürürlüğe girecek?

Kamuoyunda "Sansür Yasası” olarak bilinen, internet medyası ve sosyal medya ile ilgili yeni yaptırımlar öngören"Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onaylaması sonrası Resmi Gazete'de yayımlanarak bugün yürürlüğe girdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dw.com

Sansür yasası kabul edildi mi?

AKP ve MHP'nin hazırladığı 'dezenformasyonla mücadele yasası' adı verilen, gazetecilik meslek örgütlerinin 'sansür yasası' olarak adlandırdığı kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diken.com.tr

Sansür yasalaştı! Hapis cezası hemen yürürlüğe girecek

İlgili 34 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Sansür yasası resmi gazetede yayınlandı mı?

AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edilen 'sansür yasası' Resmi Gazete'de de yayımlanarak yürürlüğe girdi. AKP-MHP'nin 'dezenformasyonla mücadele' amacıyla hazırladığı kanun teklifi, Meclis'ten geçerek yasalaşmasının ardından Resmi Gazete'de de yayımlandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Sosyal medya yasası onaylandı mı?

Sosyal medya yasası olarak da bilinen 40 maddelik kanun teklifinin kalan 12 maddesi de dün TBMM Genel Kurulu'nda AKP'li ve MHP'li milletvekillerin oylarıyla kabul edildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dw.com

Dezenformasyon yasasi gecti mi?

Muhalefetin, yasa metninden çıkarılması veya öngörülen cezanın indirilmesi, sanıkların tutuksuz yargılanması yönündeki uzlaşma çağrılarına karşın, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçunu” düzenleyen 29'uncu madde, değişiklik yapılmaksızın geçti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbc.com

Yeni dezenformasyon yasası nedir?

MADDE 217/A- (1) Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

7418 sayılı kanun nedir?

Bu Kanunun amacı, basın özgürlüğü ve bu özgürlüğün kullanımı ile basın kartına ilişkin usul ve esasları belirlemektir. (Ek fıkra:13/10/2022-7418/1 md.) Basın kartı düzenlenmesi bakımından basın kartı talep eden medya mensupları ve enformasyon görevlileri bu Kanun kapsamına dâhildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Yeni sansür yasasında neler var?

İlgili hüküm şu şekildedir: “Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Yasalar ne zaman yürürlüğe girer?

Anayasanın 89. Maddesindeki "Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen kanunları on beş gün içinde yayımlar." Biçimindeki düzenleme ile, anayasa koyucu tarafından, bir tasarı veya teklifin, kanun sıfatını TBMM tarafından kabul edildiği anda1 kazandığı saptanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Dezenformasyon yasasının 29 maddesi nedir?

Dezenformasyon Yasası olarak bilinen yasa teklifindeki 29. maddesine göre; Yalan haber yayma suçuna 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getiren maddede, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçu tanımlanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Sosyal medya yasası ne zaman yürürlüğe girecek?

Yasanın hükümlerine göre Sosyal Medya Yasası 2023 yılında yürürlüğe girecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Sansür olayı nedir?

Sansür, çeşitli kavramların çeşitli yollarla kontrol altına alınmasıdır. Genelde hükûmet tarafından uygulanır. En somut amacı toplumu korumak ve devletin üzerinde kontrol sağlayacağı şekilde geliştirmektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Yeni Basın kanunu Nedir?

Bu Kanunun amacı, basın özgürlüğü ve bu özgürlüğün kullanımı ile basın kartına ilişkin usul ve esasları belirlemektir. (Ek fıkra:13/10/2022-7418/1 md.) Basın kartı düzenlenmesi bakımından basın kartı talep eden medya mensupları ve enformasyon görevlileri bu Kanun kapsamına dâhildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Dezenformasyon yasası ne oldu?

Kamuoyunda "Dezenformasyon Yasası" olarak bilinen düzenlemeyle, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 217/A maddesine ekleme yapılarak, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçu ihdas edildi ve bu suçu işleyenlerin 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması öngörüldü.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbc.com

Dezenformasyon Yasası neler içeriyor?

Yalan haber yayma suçu tanımlanıyor

Kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Yasa ile Türkiye'de haber üreten ve yayın yapan internet medyası, sosyal ağ şirketleri, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan kuruluşlar ve kişiler faaliyetlerinden sorumlu tutulacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Dezenformasyona uğramak ne demek?

Dezenformasyon, yanlış veya doğruluğu bulunmayan ve kasıtlı olarak yayılan bilgi; bilgi çarpıtma anlamına gelir. Hasmı rencide etmeyi, aşağılayıp küçük düşürmeyi amaçlayan karşı propaganda ile benzerlik taşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Meclisten geçen 29 madde nedir?

MADDE 29- (1) Genel Sekreter, Genel Sekreter yardımcıları, TBMM Başkan başmüşavirleri, TBMM Başkan müşavirleri ve Özel Kalem Müdürü doğrudan, diğer personel ise Genel Sekreterin teklifi üzerine TBMM Başkanı tarafından atanır. TBMM Başkanı, atama yetkisini Genel Sekretere devredebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Dezenformasyon suç mu?

Bunun önüne geçebilmek adına TBMM'ye dezenformasyon yasası olarak bilinen bir yasa teklifi sunulmuş ve BASIN KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 18.10.2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Dezenformasyon yasası, dezenformasyonu yeni bir suç olarak tanımlıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Dezenformasyon ile mücadele yasası nedir?

Sosyal medyada yalanlarla algı yönetimi yapılmasının önüne geçecek düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçuna 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. İnternetten yayın yapan kuruluşlar, basın kanunu kapsamına alınarak yeni haklara kavuştu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Sosyal medyada paylaşım yapmak suç mu?

Müstehcen görüntü, yazı veya sözleri basın ve yayın yolu ile yayınlayan veya yayınlanmasına aracılık eden kişi altı aydan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.” Müstehcenlik suçu suç tipinin unsurları itibari ile de sosyal medya üzerinden işlenmeye müsaittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Sosyal medya cezası ne kadar?

Reklam yapılırken sosyal medya kanalları, radyo, TV gibi araçlar kullanılabilir. Bu durumda basın yoluyla müstehcenlik suçu işlenmiş olur. Basın yoluyla müstehcenlik suçu işleyen kişi 6 ay-3 yıl aralığında hapis cezasına çarptırılabileceği gibi 5000 güne kadar da adli para cezası verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Sosyal medya bizi yalnızlaştırıyor mu?

Taşkın, bilinçsiz sosyal medya kullanımının yalnızlaşmanın yanı sıra depresyon, bağımlılık ve yeme bozukluğu gibi sorunlara yol açabileceğini söyledi. Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, sosyal medyanın yalnızlaşma üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT