Santrifüj pompa dinamik eksenel simetrik iş-emici türbomakinelerin alt sınıfıdır. Sıvı, pompa çarkına dönme ekseni boyunca girer, pompa çarkı tarafından hızlandırılır, radyal olarak dışarıya çıktığı difüzöre akar. Santrifüj pompa, içme suyu, kanalizasyon, tarım, petrol ve petrokimyasal alanlarında yaygındır.
Santrifüj pompanın genel çalışma prensibi basınç oluşturma üzerine kuruludur. Pompanın içerisinde çark bulunur. Çarkın dönüşüyle vakum ortaya çıkar ve oluşan vakum sıvıları içerisine çeker. İçeri çekilmiş olan sıvı çarkın hızla dönmesini sağlar ve çark döndükçe içerideki su dışarıya atılır.
Pompalar, endüstrinin hemen her alanında kullanılan ve sıvıların transferini gerçekleştiren mekanik cihazlardır. Bu bağlamda, endüstriyel ısıtma ve soğutma sistemleri, petrol tesisleri, atık su tahliyesi ve buna benzer uygulamalarda pompaları görmem mümkündür.
Santrifüj pompalar normalde 6 metreden çekim yaparken Jet pompalar ise 9 metre derinliğinden su çekme kapasitesine sahiptirler.
Kişilerin kendi elleriyle kazıp açtıkları kuyulardan su çıkarmak için santrifüj pompası kullanılır. Maksimum 6 metre kadar derin olan kuyulardan su çıkarılır. Bu pompa genelde küçük tarla alanlarını kullanmak için kullanılır.
İlgili 17 soru bulundu
1 Beygir Dalgıç Pompa Saatte Kaç Ton Su Çeker? 1 beygir gücüne sahip olan dalgıç pompa ürünleri, ev elektriği veya jeneratör üniteleriyle birlikte çalışabilmektedir. 40 metreden ortalama 4,8 ton su çekebilen 1 hp dalgıç pompalar, kolay kullanımı ve zahmetsiz sökülüp takılmasıyla tercih sebebi olmaktadır.
ürün yüksek basınçlı su temininde kullanılan küçük hacimli alanlara yerleştirilebilen pompalardır. 6 metre derinlikten emiş yaparlar. Genel olarak küçük çaplı bahçe sulamalarında yazlık ve villalarda hidrofor pompası olarak kullanılır.
Bu grafik incelendiğinde Dalgıç pompaların hangi derinlikte saatte kaç ton su verebilecekleri bulunabilir. Örneğin: 2 Hp Dalgıç Pompa 100 metre derinliğe konulduğunda saatte 2,7 ton su kapasitesine sahip olduğunu görebilirsiniz. 2 Hp pompa 33 metre derinliğe konulduğunda ise saate 6 ton su kapasitesine çıkacaktır.
FARKLI GÜÇ VE TONAJ İÇİN SİZE ÖZEL SEÇİM YAPABİLİRİZ İLETİŞİME GEÇMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.
Hareketli parçalar pompa mili, çark ve çarka bağlı sızdırmazlık bileziklerinden meydana gelmektedir. Sabit parçalar ise emme ve basma ağızları, gövde, yataklar, sızdırmazlık elemanları (salmastra kutusu) ve çatı (şasi)'dan oluşmaktadır. Salmastralar, santrifüj pompa parçalarının en önemlilerinden birisidir.
1. EMME BORUSUNA HAVANIN SIZMASI NEDEN OLABİLİR. 2. MOTOR DEVRİ YETERSİZ OLABİLİR. 3. MOTOR TERS İSTİKAMETTE DÖNMEKTEDİR. 4. VİZKOZİTE ARTMIŞ OLABİLİR. 5. TESİSATIN BASMA YÜKSEKLİĞİ POMPA MANOMETRİK YÜKSEKLİĞİNDEN FAZLA OLABİLİR.
Çarklı yapıya sahip olan pompa elektrik, dizel motor veya türbin sürücüsünden mekanik enerji alır. Aldığı mekanik enerjiyi içerisinde bulunan çark veya difüzör sayesinde kinetik enerjiye çevirir. Pompada bulunan temel malzemeler difüzör, salyangoz ve çarktır.
Mekanik salmastranın birbirine çakışan iki salmastra yüzü vardır. Normal koşullarda, salmastranın yağlanmasını garanti eden salmastra yüzeyleri arasında her zaman bir sıvı filmi bulunur. Tabii ki, pompada sıvı yoksa veya pompa çok fazla hava emiyorsa, salmastra yüzeyleri kuru kalır ve ısınmaya başlar.
Tek kademeli santrifüj pompa akan bir gövde ve sıvı, ya da askıda parçacıklar ve gaz veya sıvı karışımıdır. Bıçak şaftının kökündeki giriş girer ve santrifüj kuvveti bıçağın döndürülmesi ile elde edilir ve daha sonra yüksek basınç oluşturulur. Basınç kabartma çıkışından orta taşınır ve kurulur.
Pompalar yer değiştirme yöntemlerine göre pozitif deplasmanlı pompalar, impulse pompaları, hız pompaları, yerçekimi pompaları, buhar pompaları ve valfsiz pompalar olarak tiplere ayrılır. Üç temel pompa türü vardır: pozitif deplasmanlı, santrifüj ve eksenel akış pompalar.
3 hp Dalgıç Pompa Kaç Metreden Su Çeker? 3 hp dalgıç pompa kaç metreden su çeker, 44 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
1 hp güçten başlayarak kademeli şekilde artış gösteren dalgıç pompalar en az 50 metre derinlikten su çekebilmektedir. 100, 150 ve 200 metreye kadar su çekebilme özelliğine sahip olan dalgıç pompaların hangisinin tercih edilmesi gerektiği gibi durumlar, bu alanda uzman firmalar tarafından belirlenmektedir.
7,5 Hp Dalgıç Pompa Kaç Ton Su Basar? 110 metre den daha derin olmayan kuyularda genel su temini için kullanılabilir.
2 Lik Honda Benzinli Su Motoru Honda model makinamız saatte 45 ton su basma özelliğine sahip benzinli su motorudur.
Neden Dalgıç Pompa Neden Su Çekmiyor, Niçin Su Basmıyor ? Dalgıç pompa su çekmiyor ise; susuz kalıp hava yapabilir, emiş filtresi tıkalı olabilir, pompaya enerji gelmiyor veya pompa borusu delik tıkalı olabilir tüm bu kontrollerin yapılması için deneyimli dalgıç pompa servisinden destek almalısınız.
2 hp dalgıç pompaların kaç amper harcadığı konusunda da bireyler detaylı bazı araştırmalar yapıyor. 2 hp olan dalgıç pompalar yaklaşık olarak 10 ile 12 metre seviyelerinde bir amper harcaması yapabiliyor.
Hidrofor pompa, bir tür santrifüj pompadır. Boru hattındaki su basıncını çeşitli uygulamalar için yükseltir. Bu yardımcı pompalar, doğrudan güneş enerjisi ile uyumlu değildir düzenli ve sağlıklı elektrik şebekesi akımına ihtiyaç duyarlar.
Basınç, atmosferden daha düşük olduğu için emme borusundaki tüm havayı pompaya iter. Kendinden emişli pompa, havayı muhafazadaki devridaim suyu ile karıştırır. Hava, sıvıdan ayrılır ve muhafazadan boşaltılır. Emme hattındaki tüm hava yer değiştirdiğinde pompa dinamiktir ve diğer santrifüj pompalar gibi akış sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri