Saraçoğlu, soğan küründen sonra karabaş ve limon melisa otundan birer tutam karıştırıp 5 dakika kaynatıp suyunu 1 hafta sabah akşam 2 kez içilmesini sonraki 3 hafta akşam 1 kez içilmesini önermektedir.
Enfeksiyon tedavisi, enfeksiyon türüne göre uygulanır. Ancak genellikle ilaçla tedavi; antibiyotik, antiviral ilaç, antifungaller, antiparazitik ile uygulanır. Antibiyotik tedavisi; bakteriyel enfeksiyon durumunda bakteri üremesini engellemek adına kullanılır.
Ihlamur (Tilia plathyphyllos, T. rubra)
Ihlamurun, iltihap ve ağrı giderici etkisi vardır. İçeriğindeki flavonoidler ile iltihap giderici ve ağrı kesici etki gösterirken, müsilaj içeriği ile de boğazı yumuşatır ve tahrişi önler.
Zengin vitamin ve minerallere sahip olan dut kurusu, vücudu iltihap ve toksinlerden arındırdığı için doğal antibiyotik olarak değerlendirilir. Kalsiyum bakımından zengin olan dut kurusu, kemik gelişimini desteklediği bilinir.
Kandaki CRP (Chemical Reaktif Protein) yüksekse düşürülmesinde mükemmel bir destekleyicidir. Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atınız ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam ediniz.
İlgili 17 soru bulundu
10 ile 40 mg/L arasında: COVID-19 veya solunum yolu enfeksiyonu gibi daha şiddetli veya orta dereceli enfeksiyonları bildirebilir. 40 mg/L'den fazla: Genellikle bakteriyel enfeksiyonun varlığını işaret edebilir. 200 mg/L'den fazla: Kişiyi hayati tehlikeye sokan ciddi bir durum olan sepsisi gösterebilir.
Dut Kurusu Çayının Faydaları
Dut kurusu çayı faydaları, dutun faydalarından çok fazla değişkenlik göstermez. Dut kurusu çayı da tıpkı dut kurusu gibi antioksidan özellikte, vitamin ve mineralden zengindir. Kalp sağlığı ve sindirim sistemi üzerinde pek çok olumlu etkisi vardır.
B vitamini açısından zengin bir içeriğe sahip olan dut kurusu vücut fonksiyonlarının düzgün çalışmasını sağlar. Potasyum sayesinde kan basıncını düzenler ve kalp sağlığını korumada etkilidir. İçeriğindeki demir, anemi gibi kan bozukluklarını önler.
Dut kurusu hamileler tarafından tüketilebilir. Ancak dut kurusunun içeriğinde şeker vardır. Bu yüzden hamile olup şeker sorunu olan gebeler tarafından kullanılması önerilmez.
Vücutta inflamasyon oluştuğunda, ağrı, vücut ısısında artış, titreme, ödem, kızarıklık, hassasiyet ve işlev kaybı akut inflamasyon belirtileri olarak ortaya çıkar. Akut enflamasyonda yaranın olduğu bölgede kızarmış bir cilt, ağrı, sıcaklık ve şişlik görülür.
Aspirin dışında, eczanelerde satılan adları ile Voltaren, Naprosyn, Exen, Endol, Etol, Profenid, Rantudil gibi ilaçlar da bu gruptandır.
İltihap, vücudun bir doku veya organın enfeksiyon, yaralanma veya hastalık nedeniyle oluşan bir savunma mekanizmasıdır. Enfeksiyonlar bakteri, virüs, mantar veya diğer mikroorganizmaların vücutta çoğalmasıyla oluşur.
2020 verilerine göre alt solunum yolu enfeksiyonları dünyanın en ölümcül bulaşıcı hastalığıdır ve tüm dünyada ölümlerin 4. en sık nedenidir.
2. Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerden zengin, havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar, maydanoz gibi sebzelerin yanı sıra kış aylarında bolca bulunan portakal, mandalina, elma gibi meyvelerin tüketimi önemlidir.
Uzun yıllardır alternatif tıpta kullanılan dut yapraklarının yoğun bir şekilde yaşanan romatizma ağrılarını giderdiği de bilinir.
Yüksek lif içeriği nedeniyle kabızlık gibi sindirim sorunlarına iyi gelir. Yüksek potasyum içeriği nedeniyle kalp sağlığını destekleyebilir ve kan basıncını düşürebilir. Antioksidan özellikleri sayesinde kanserle mücadeleye yardımcı olabilir. Lutein ve zeaksantin gibi göz sağlığı için faydalı besinleri içerir.
Dut Kurusu Nasıl İçilmeli? Kuru dut, çay olarak tüketilebilir. Dutlarınızı 5-6 dakika kaynattıktan sonra çay olarak içebilirsiniz. İçeriğinde yoğun miktarda şeker olduğu için dut kurusu çayını günde iki fincandan fazla içmemeniz önerilir.
Dut Kurusu Zararları ve Yan Etkileri
Dut kurusu kandaki glikoz seviyesini düşürür. Kan şekeri açısından olumsuz etkilere yol açabilir. Bu sebeple aşırı miktarda tüketimi hipoglisemi olarak da bilinen rahatsızlığa sebebiyet verebilir. Bu da baş ağrısı, bulanık görme baş dönmesi ve titreme gibi sorunlara neden olur.
Beyaz dut, iyi bir idrar söktürücüdür. Beyaz dut tüketerek vücutta biriken fazla suyun kolayca atılmasına yardımcı olup ödem gibi rahatsız edici problemlerin önüne geçebilirsiniz. Beyaz dut, karaciğer ve böbrekleri zararlı toksinlerden arındırır ve daha az yorulmalarını sağlar.
Beyaz dut kan yapıcı desteği ile kan pıhtılaşmasını önlemeye yardımcı olur, kalp ve damar sağlığına destek sağlar. Hazımsızlık, şişkinlik, tembel bağırsak hareketlerini önlemek için beyaz dut desteğinden yararlanabilirsiniz. Beyaz dut sindirim sistemini çalıştırmak için yardımcı olur.
Crp yüksekliği nasıl düşürülür sorusuna İbrahim Saraçoğlu dut kurusu kürüyle yanıt vermiştir. Yaklaşık yarım litre içme suyunun içine 5 kaşık dut kurusu ekleyin ve kısık ateşte ısıtın. Dut kurusu içindeki özünü suya bırakacaktır. Kaynayan suyu soğutun ve sabah 1 bardak, akşam 1 bardak tüketin.
CRP değeri 1 – 2,9 mg/L olarak ölçülen kişilerde düşük risk, CRP değeri 3 mg/L üzerinde ölçülen kişilerde orta risk, CRP değeri 10 mg/L üzerinde seyreden kişilerde yüksek risk kalp damar hastalığı ortaya çıkma ihtimali vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri