Eyeliner, kirpik diplerine çizgi çekmek için kullanılan bir tür göz kalemidir. Gözleri vurgulamak, bakışlara anlam katmak için kullanılır.
1.Eyeliner Nedir? kirpik diplerine çizgi çekmek için kullanılan bir makyaj malzemesidir. Fakat bu öyle bir çizgidir ki hem makyajın etkisini oldukça artırır hem de gözleri vurgular.
Uygulamaya başlamadan önce tam olarak eyeliner nereye sürülür onu cevaplayalım. Eyeliner kirpik dibinden başlayarak ince bir şerit halinde kuyruk kısmı ile bitecek şekilde sürülür. Ancak arzu edersen gözün iç tarafından olduğu gibi kuyruğundan da başlayabilirsin.
9 - Göz altına eyeliner sürmek
Göz altınıza eyeliner sürerseniz gözleriniz daha küçük gözükecek ve bu gözaltı morluklarınıza daha çok dikkat çekecektir. Eyeliner'ı göz kapağınızın üstüne ve dış kenarlarına doğru kalınlaşan bir çizgi şeklinde uygulayın.
Eyeliner genellikle göz kalemi olarak da bilinir ve sıvı, jel veya kalem formunda bulunabilir. Dipliner ise daha kalın bir çizgi çizmek için fırça veya aplikatörle uygulanır.
İlgili 29 soru bulundu
Eyeliner, gözün daha estetik ve çekici görünmesini sağlar. Ancak güzel göründüğü kadar çoğu kadın için iki göze eşit çekilmesi hayli zor bir iştir. Özellikle makyaj yapmak için yeterli vakti olmayan kadınlar için eşit ve düzgün eyeliner çekmesi bir işkenceye dönüşebilir.
Kişinin göz yapısına ve yapılacak olan makyaj tonuna göre renk ve diğer seçimler yapılır. Eyeliner veya dipliner tercihide tamamen göz ve göz kapağı şekline göre olmalıdır. Hepimizin bildiği gibi eyeliner şekil itibariyle kalın hatlar çizer, dipliner ise ince çizimler için uygundur.
8- Eyeliner
Eyeliner uygulanırken göz yapısı dikkate alınmalıdır. Göz kapağının tamamına uygulanan bir eyeliner gözü olduğundan daha küçük gösterecektir. Bu çok yaygın yapılan bir hatadır.
Eyeliner Her Yüze Yakışır mı? Bunun cevabı elbette hayır. Her göz yapısına eyeliner uygulaması yapılmamalıdır. Eyeliner uygulamasında dikkat edilmesi gereken husulardan birtanesi kişinin göz yapısına uygunluğudur.
Makyaj öncesi cildin neme doyması, yumuşak bir baz yaratmanız makyajınızın daha iyi görünmesi, daha uzun süre dayanması ve varla yok arası bir etki bırakması için kaçınılmazdır. Işıltı dozajında kullanılmazsa yaşlı gösteren ve assolist havası yaratan başlıca makyaj hatalarından biridir.
1- Göz kapağı gözün renkli kısmının üzerine düşüyorsa bu küçük gözdür. 2- Gözün yükseklik ve uzunluğu birbirine eşit durumda ise bu yuvarlak gözdür. 3- Düz bir şekilde aynaya bakarken gözün renkli bölümünün hareketleri takip edilebiliyorsa bu büyük gözdür. 4- Dış açı iç açıya göre daha dar ise bu düşük gözdür.
Kalem eyelinerlar, en pratik ve kolay uygulanan eyeliner çeşitlerindendir. Genellikle ince, uzun ve sivri, keçe bir uca sahip olurlar ve bu sayede kirpik diplerine ulaşımları daha kolaydır. Genellikle eyeliner çekme konusunda acemi olanlar, kalem eyelinerları tercih ederler.
8. Maskara
Kirpikleri kıvırıp eyeliner çektikten sonra uygulayın. Kirpiklerinizi uzatmak için, uygularken fırçayı kökten uca doğru döndürün. Kirpiklerin en iyi şekilde ayrışması ve kalınlaşması için çubuğu oynatarak gidin. Eğer ekstra hacimli bir görünüm istiyorsanız, bir kat daha uygulayın.
Gözün iç kısmında dar, ortadan dışa doğru daha geniş olan badem gözlülere tüm eyeliner ve makyaj stilleri yakışıyor. Yakın gözler: İki gözün arasındaki mesafe az olduğunda, yakın göz şekline sahip olabilirsin. Uzak gözler: Aynı şekilde iki göz arasındaki mesafe eğer çoksa, gözlerin uzak göz tipindedir.
Göz Kalemi ile Eyeliner Çekilir mi? Göz kalemleri makyajseverler tarafından genellikle göz içine uygulansa da işlevsel yapıları gereği eyeliner yerine de kullanılabiliyor. Hatta kajal kalemler, kolay eyeliner sürme teknikleri söz konusu olduğunda özellikle de yeni başlayanların ilk tercihi oluyor.
Öncelikle göz kapağınıza pudra sürün. Bu, eyeliner için kuru ve mat bir zemin yaratacak ve kalıcılığını artıracak. Eyeliner sürmeden önce maskara uygulamaktan ya da kirpiklerinizi kıvırmaktan kaçının, işinizi zorlaştıracaktır.
Kadınlar tarafından en güzel olarak nitelendirilen ve popüler olan göz formu badem ya da çekik göz olarak nitelendirilmektedir. Badem gözler daha iri ve büyük bir yapıdadır. Gözün dış kenarı yukarı doğru çekilerek bireyin genç, sağlıklı ve alımlı bakışlara sahip olması sağlanır.
Kalıcı Makyaj Kimlere Uygulanır? Kozmetik amaçlı olarak, sürekli bakımlı görünmek isteyen kişilere, ufak tefek kusurları örtmek isteyen kişilere, seyrek kaş ve kirpiklere sahip olan kişilere uygulanır.
Bu göz rengini belirginleştirmek için kendi göz renginizden daha koyu bir eyeliner kullanabilirsiniz. Kendi tonunuzdan daha koyu bir kahve veya siyah eyeliner ve aynı tonlarda rimel gözlerinizi ortaya çıkartacaktır. Örneğin toprak tonları, bakır ve altın tonları kahverengi gözler için ideal tonlardır.
Bu ürün, gözlerinizin içine veya alt kirpik hattınıza uygulanabilir ve genellikle göz makyajının son adımında kullanılır. Beyaz göz kalemi, gözlerinizi daha büyük gösterirken aynı zamanda daha uyanık ve canlı bir görünüm sağlar.
ELA GÖZLER
Eğer gözlerin ela ise eyeliner seçerken sana metal etkisi barındıran altın ve bronzu öneriyoruz. Ancak bronz eyeliner seçerken de özellikle açık tonlar gözlerinin güzelliğini daha da güçlendirir.
Badem şeklindeki gözler için en uygun eyeliner çekme tekniği şu şekildedir: Gözün yapısı ortalarda geniş, kenarlara doğru ince olduğu için eyeliner tam tersi şeklinde uygulanmalıdır. İç, orta kısımlarda ince çizgilerle başlayıp dış kısımlara doğru kalınlaştırılan stiller gözlerinizi olduğundan daha çekici gösterir.
Kalıcı makyaj işlemleri bitkisel bazlı orijinal markalı boyalarla yapıldıkları taktirde abdest ve namaz için herhangi bir engel teşkil etmediklerinden dolayı dinen caizdir.
Babyliner, kirpik diplerini takip eden ince, kuyruklu bir çizgi şeklinde yapılan kalıcı bir makyaj işlemidir. Gözleri olduğundan daha çekici ve belirgin hale getirir. Kalıcılığı en az 2 yıl sürer.
Dipliner abdest tutar mı sorusu kadar sorulan diğer bir konu da caiz olup olmadığıdır. Yine ünlü din adamlarına yöneltilen bu soruların cevabı işlemin günah olmadığıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri