Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Kıyafetlerde dikkat çeken sararmış bölgeyi kurtarmak için öncelikle bölgenin üzerine tuz serpin. Tuzun üzerine beyaz sirke dökün ve 30 dakika kadar dinlendirin. Sonrasında makinede uygun programda kıyafeti yıkayın. Beyaz sirke sararmış bölgeyi açarak kıyafetin canlanmasına yardım edecektir.
Bunun için yıkama işlemini, çamaşır makinesinin içerisine yarım bardak sirke ekledikten sonra gerçekleştirebilirsiniz. Makinenin içerisine koyulan sirke, beyaz çamaşırların rengini açarak çok daha parlak görünmelerini sağlar.
Suya 1 yemek kaşığı tuz ve 1 bardak limon suyu ekleyin. Daha sonra 1 kaşık çamaşır deterjanı ilave edin ve sararan kıyafetleri suyun içine atın. 1 saat suda beklettikten sonra, beyaz yıkama programında yıkayın.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Karbonatla Beyazlık
Doğal bir malzeme olduğu için insan sağlığına zararı yoktur. Zor kirler için birkaç saat karbonatlı suda bekleyen beyazların eski parlaklığına kavuştuğunu göreceksiniz.
Öncelikle renk alan çamaşırın rengini düzeltmek için mümkün olduğunca erken müdahale etmek gerekir. Rengi değişen çamaşırı kurutmamalısınız. Kuruduktan sonra rengini normal hale getirmek çok daha zor olacaktır. Islak ve boyanmış olan çamaşırı, iyi bir çamaşır deterjanı ile mümkünse uzun bir programda hemen yıkayın.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Çamaşır makinenizde deterjan gözüne bir tatlı kaşığı kadar karbonat koyun. Eğer kıyafetinizin üzerinde çıkmayan inatçı bir leke bulunuyorsa; karbonat ve limonu karıştırıp çamaşırın üzerine sürün ve makinede yıkayın.
Beyazlarda oluşan kirleri, lekeleri söküp alır ve bunun yanı sıra beyazların ilk günkü kadar yeni, tazelenmiş şekilde görünmesini sağlar. Etkisi yalnızca beyazlarda sınırlı değildir ve renkliler için çamaşır sodası kullanıldığında da kıyafetlerin renklerinde solma yapmadan derinlemesine çıkarır.
Çamaşırlarda sirke kullanmak , sert kimyasallar olmadan çamaşırları beyazlatır, parlatır, kokuları azaltır ve yumuşatır.
Beyazların yıkanma derecesi, kumaş türüne göre değişiklik gösterse de ideal sıcaklık 60 derece olarak kabul edilir. Bu sayede arzu edilen kar beyazı rengini elde etmek mümkün hâle gelir.
Eğer beyaz giysinizin kumaşı hassas yapıdaysa doğal yöntemleri deneyebilirsiniz. Bunun için giysinizi sıcak suda ıslatın ve suya limon suyu ekleyin. Bir saat kadar bekletip güzelce yıkayın. Daha sonra temizlendiğini görebilirsiniz.
Renginin daha beyaz olmasını istediğiniz çamaşırınızı sıcak suyun içine atın ve suya yarım limonun suyunu sıkarak ekleyin. Bu şekilde bir saat bekleyen iç çamaşırı rengi açılacaktır. Makinenin içine yarım bardak sirke ekleyerek de benzer sonuçları alabilirsiniz.
“Beyazlar kaç derecede yıkanırsa kirleri en iyi şekilde çıkarır?” diye merak ediyorsanız kirler fazlaca gösteren bu çamaşırları 60 derecede yıkamanız gerektiğini bilmelisiniz.
Beyaz çamaşırları yıkarken mümkün olduğunca soğuk su kullanın. Soğuk su kumaşın rengini korumasına destek olur. Kıyafetlerin yıkama talimatlarına dikkat edin. Deterjanların beyaz çamaşırlar üzerinde bıraktığı lekelerin önüne geçmek için kimyasal deterjan yerine boraks kullanın.
Açık renkli ve beyaz kıyafetler katlanırsa daha çabuk sararma meydana gelebilir. Düşük derecede yıkanan beyaz ve açık tonlardaki kıyafetler, bir süre sonra kolayca sararır. Kıyafetlerin çantaya ve monta temas etmesi, sararmasını hızlandırır.
Beyazlar ve açık renkliler için geliştirilmiş özel formülü ve yoğun kıvamı sayesinde çamaşırlarınızda hijyen sağlar. İnatçı ve zorlu lekelerden ilk yıkamada Domestos Leke Çıkarıcı ile kolayca kurtulabilirsiniz.
Boyanan beyaz renkli çamaşırları ıslak şekilde makineye atın. Fakat sadece boyanmış çamaşırları atmalısınız. Beyaz renkliler için üretilmiş deterjanı ve bir miktar çamaşır suyu deterjan gözüne koyun ve makineyi çalıştırın. Çamaşırlar yoğun şekilde renk değiştirdiyse leke çıkarıcı kullanabilirsiniz.
Giysilerin kurumasına izin verme, çamaşır makinesinin kapağını açar açmaz felakete yol açan çamaşırı çıkart, diğer tüm zarar görmüş beyaz çamaşırlar için, içi su dolu (10 litre) geniş bir leğen içine koy ve 1 bardak (150 ml) ACE 2si1 arada yoğun çamaşır suyu dök. Sonra, en az 1 saatliğine suda beklet.
Çamaşır suyu, çok güçlü bir oksitleyici şeklinde davranan hipoklorik asit içerir. Bu asit, lekelerdeki boyar maddeleri oksitleyerek onları renksiz hale getirir. Tercihen boyalara saldırır çünkü renkli (veya kokulu) organik kimyasallar genellikle çift bağlı karbon molekülleri içerir.
Ernet Çamaşır Sodası, suyun sertliğini yok eder, çamaşırların daha beyaz olmasını sağlar. Kullanım Şekli; Otomatik makinelerde; Makinenizin deterjan gözüne deterjandan sonra Ernet Çamaşır sodası ilave ediniz. Elde yıkamada; Deterjanınızı koyduktan sonra Ernet Çamaşır sodası ilave ediniz.
Pamuklu beyaz çamaşırlar en az 50 en fazla 70 derecede, pamuklu programda yıkanmalıdır. Beyaz iç çamaşırları ise yine en az 50 derece olmak üzere 90 dereceye kadar yüksek ısılarda yıkanabilir. Yünlü ve ipek kumaşlar beyaz dahi olsa yüksek ısıda yıkanmamalıdır, çünkü küçülüp çekebilirler.
TürkMatik toz çamaşır deterjanının beyaz çamaşırlar için üretmiş olduğu deterjanı kullanarak, renk değişimine uğrayan çamaşırları uzun programda yıkayın. Eğer çamaşırların kumaşı buna uygunsa, çamaşır deterjanı dışında az miktarda çamaşır suyu kullanarak de renk karışıklığına müdahale edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri