Doğal ve bitkisel içerikli ürünler seçtikten sonra bir kova ılık suya iki ölçek oranında deterjan koymalısınız. Karıştırılan deterjanlı suyu, mikrofiber bir bez ile kapının tüm yüzeyine uygulayın ve kapının her yerini silin. Silme işleminden sonra kurulama bezi ile tüm kapınızı kurulayarak nemini alın.
Lake mobilya, çabuk zarar görebilen ve çizilebilen bir tür olduğu için hassas bir temizlik gerektirir. Lake kapınızı temizlemek için öncelikle bir kovaya ılık su doldurun. Ardından içine yarım kapak ahşap temizleyici veya tercihinize göre bir kaşık sirke ekleyin. Mikrofiber bez yardımıyla kapınızı silin.
SARARAN KAPILARI KAR BEYAZI YAPMAYA YARAYAN YÖNTEMLER
Karbonat ve sirke karışımı: Yarım çay bardağı karbonatı, sirkeli su karışımının içine ekleyin ve karıştırın. Bu karışımla kapıyı fırçalayın. Ardından nemli bir bezle kapıyı durulayın.
Lake kapıları temiz bir görünüme kavuşturmak için nemli bir bez ile silmek ve ardından kurulamak yeterli olabilir. Çıkarmakta zorlandığınız daha derin lekeler var ise temizlik suyunun içine bir miktar renksiz sirke eklemek sorununuza pratik bir çözüm getirebilir.
Boyalarını sökmeden ya da soldurmadan temizlemek içinse ahşap temizleyici ile temizlenmesi tavsiye edilir. Bir kova suyun içerisine 1-2 kapak ahşap temizleyicisi ekleyerek temizlenebilir. Bunun dışında sirkeli su ile de kapılardaki lekeler çabucak çıkarılmasına yardımcı olmaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
Lake mobilyaların boyasında sararmaya karşı dayanıklı ve insan sağlığına zarar vermeyen özel malzemeler kullanıldığı için bu mobilyalarda sararma olmaz, uzun zaman ilk günkü haliyle kullanılır.
Bir bardak suya birkaç damla limon suyu ekleyerek karıştırın. Limon suyu, lekeleri ve kirleri çözmeye yardımcı olabilirken, ferah bir koku bırakır. Sabunlu Su: Temizlik için yumuşak ve nötr bir sabunu hafifçe sulandırarak suya eklemek etkili bir temizlik sağlar.
Lake Kapıların Temizliği İçin Ürünler
Lake kapılarda kullanılan ürünlerden biri de arap sabunu ya da bulaşık deterjanıdır. Arap sabununu ya da bulaşık deterjanını ılık suda seyrelterek kapılarınızı temizleyebilir, mikroplardan arındırabilirsiniz.
Ahşap Mobilyaların Temizliği
Parlak yüzey yapısı nedeniyle de oldukça narindir ve çizilme riski vardır. Bu nedenle lake mobilyaların temizliğinde kullanacağınız bezlerin pürüzsüz ve pamuksu olması gerekir. Bu tür mobilyaların temizliğinde pürüzsüz mikrofiber bezlerin yerine daha yumuşak bezler kullanılmalıdır.
En az 4 kez boyama işlemi gerçekleştirilebilir. Tüm katlarda uygulama tekrarlanarak sonucunda pürüzsüz bir yapı elde edilir. Bozuk olan yüzeylerde ve MDF kaplamalı Polyester olan alanlarda polyester dolgu malzemeleri kullanılmalıdır.
- Karbonat ve limon karışımının beyazlatıcı etkisini herkes tarafından biliniyor. Pimapen oldukça sararmış, tozlanmış ise önce karbonat ve limon karışımı yaparak bir bezle üzerinden geçiniz. 5 dakika bekletip temiz bir su ile durulayınız. İhtiyaç durumuna göre işlemi bir kez daha tekrarlayabilirsiniz.
Arap sabunu bulunmuyorsa bulaşık deterjanı kullanın.
Beyaz kapı temizliği için tercih edilebilecek malzemelerden biri de bulaşık deterjanıdır. Evde arap sabununu olmadığı durumlarda aynı etkili temizlik sonucunu elde etmek için bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz.
Arap sabunu ahşap yüzeyleri temizlemenin yanı sıra bakımını da yapar, parlatır. Kapıları silerken kullanmayı ihmal etmeyin.
Lake kapılar, boyanırken diğer kapılarda olmayan özel bir çalışma gerektirmektedir. Buna göre lake özellikteki iç kapılar için boya seçimi selülozik özellikteki ahşap kapı boyası olmak zorundadır. Selülozik içerikteki bu boyalar lake kapıların yeni yüzeyinin daha estetik ve pürüzsüz olmasını sağlamaktadır.
- Beyaz kapılar sert sünger beziyle silinmemeli. Temizlik için kuru sünger, sabunlu sünger, cam bezi, nemli bez ya da kapı temizliği için özel üretilmiş bezleri kullanabilirsiniz. - Beyaz kapıların günlük temizliği için kuru toz bezini kullanabilirsiniz.
Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
Lake kapaklar yıllar sonra bile canlı ve parlak görünmektedir. Lake kapakların renklenmesi sırasında kullanılan boyalar sararmaya karşı dirençlidir. Lake kapakların boyaları insan ve çevreye zararlı maddeler içermez.
LAKE KAPAĞI İSTEDİĞİM RENKTE YAPTIRABİLİRMİYİM? Evet Lake Kapağı istediğiniz renkte yaptırabilirsiniz. Lake kapakta diğer kapak türlerinde olduğu gibi renk sınırlaması yoktur.
Lake mutfak dolabınızı temizlerken yalnızca ılık su kullanmanız yeterli oluyor. Lake mutfak dolaplarında derinlemesine temizlik istiyorsanız da, ılık su içerisine cam temizleyici ürün eklemeniz gerekiyor.
5.Ahşap Temizleyici Edinin
Beyaz kapınız aynı zamanda ahşap malzemeden yapılmışsa ahşap temizleyicileri yardımınıza koşabilir. Çamaşır suyu gibi yıpranmaya neden olacak ürünler yerine iyi bir ahşap temizleyicisi ile beyaz kapılarınızı güvenle temizleyebilirsiniz.
Bu nedenle Amerikan kapınızı temizlerken tuz ruhu, çamaşır suyu, cif gibi kimyasal maddelerden uzak durun. Bir kovaya su doldurun, içine az bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Sünger yardımıyla kapınızı narince silin. Ardından duru su hazırlayın ve mikrofiber bez yardımı ile sabun kalmayana dek silin.
Bu kapı türlerinin her birinin temizliği diğerlerine göre farklıdır. Kapı temizliği denildiği zaman çoğu kişinin aklına hemen deterjan, çamaşır suyu gibi yüksek kimyasal içeren ürünlerle temizlemek gelir. Fakat üzülerek belirtmeliyiz ki bu uygulama çoğu kapı türü için son derece yanlış bir uygulama olacaktır.
Diğer taraftan cam, halı, mutfak dolabı, kapı, pencere ve diğer yüzeyler için hazırladığımız temizlik suyuna bir miktar sirke ekleyerek sonuç elde edebiliriz. Daha pratik bir yol izlemek için ise boş bir sprey şişesi içine su ile sirke karışımını koyarak elde edeceğimiz temizlik daha zahmetsiz ve kolaydır.
Artık sadece camlarınız değil yüzeyleriniz de Camsil ile ışıl ışıl olacak Camsil Yer-Sil seramik, fayans, mermer, parke ve ahşap yüzeyleri kolaylıkla temizler. Yüzeylerde mükemmel parlaklık sağlarken, kalıcı hoş kokusu ile ortamı ferahlatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri