Yalıtım sorunu birçok soruna yol açabildiği gibi nem ve rutubet gibi durumları da beraber getiren ciddi bir eksikliktir. Bu sebeple doğru bir ısı ve su yalıtımı yapılması nem ve rutubet için en etkili çözümlerdendir.
Dış cephe mantolama binalara ses ve ısı yalıtımı için yararlar sunar. Bunun yanında rutubetin yani nemin de önlenmesinde yardımcı olabilir. Başarılı bir şekilde uygulanmış mantolama uzun yıllar boyunca binanızı olumsuz etmenlere karşı korur.
Rutubetin önlenmesi
Isı yalıtımı ise yoğuşmayı önler; duvarlarda nem, bakteri ve küf oluşumunun önüne geçer.
İç cephe mantolama dış yüzeyde su sızıntısı yoksa sadece duvardaki rutubeti engelleyebilir, fakat tavan ve döşemelerde rutubeti artırmış olur. Dış cephe mantolama binadaki tüm rutubeti engeller ve binayı tüm dış etkenlerden korur.
Mantolama, en basit tabiriyle, binaların ısı kaybının minimize edilmesi amacıyla dış cephelere yapılan kaplama işlemidir. Enerji tüketiminin azalmasıyla kış aylarında ısıtma, yaz aylarında da soğutma giderlerinde tasarruf sağlarken, bina içindeki rutubeti önler, sağlıklı ve konforlu bir ortam oluşturur.
İlgili 40 soru bulundu
Doğru bir mantolama uygulaması sayesinde yapının iç ve dış ortam arasındaki ısı transferi azaltılarak yoğuşma riski önlenir. Yoğuşma riskinin azalmasıylayapı nemin zararlı etkilerinden korunur ve binadaki korozyon etkileri azaltılmış olur. Böylece yapı elemanlarının uzun ömürlü olması ve binanın dayanıklılığı sağlanır.
Daha etkin bir uygulama için; Sitemizden temin edebileceğiniz sprey şişede bulunan RUTUBET SOLÜSYONU ile duvar spreylenmelidir En az 12 sa beklenerek, üzerine RUTUBET ÖNLEYİCİ DUVAR SIVASI uygulanıp, üzerinede KÜF & RUTUBET BOYASI uygulaması yapılabilir.
Isı yalıtımı yaptırmak, ısıtma ve soğutma amacıyla harcanan yakıt, elektrik ve enerji masraflarını en az yüzde 50 oranda azaltıyor. Nemden kaynaklanan küf, rutubet, mantar ile kötü koku oluşumunu önler ve sağlıklı, konforlu, daha uzun ömürlü binalarda yaşam alanları sunar.
-Isı ve ses yalıtımı sağlar. -Nem ve rutubeti önler. -Darbe emicidir-Darbelere karşı dayanıklıdır. -İzolasyon özelliği zamanla kaybolmaz.
Rutubete Kesin Çözüm Yolları
Özellikle banyo ve mutfak gibi nemin yoğun olduğu alanlarda pencere açılarak veya havalandırma fanları kullanılarak havanın dolaşımı sağlanmalıdır. Bazı durumlarda profesyonel yardım almak ve uzman bir tesisatçı veya nem uzmanıyla çalışmak etkili sonuçlar sağlayabilir.
Yapısı gereği, su ve nemden etkilenmeyen bir materyal olması nedeniyle son derece dayanıklıdır.
Aynı zamanda nem tutmaz yapıya sahiptir ve rutubet oluşumunu önler. Isı ve ses geçirmez özelliği bulunan ve bu sebeple inşaat sektöründe sıklıkla kullanılan yalıtım malzemelerinden olan cam yününü sizler de rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
Tavan kaplama malzemesi hem ekonomik hemde yalıtım amaçlı olarak üretilmektedir ve günümüz şartlarında en sağlıklı ve en verimli bir üründür. Tavan kaplama malzemesi üretim amacı nem rutubet yalıtımı sağlamaktır. Bu nedenle stropiyer tavan kaplama malzemesi %100 nem rutubet yalıtımlıdır.
Rutubet için en net çözümlerden birisi sprey köpüklerdir. Strafor köpüğe oranla daha etkili olan sprey poliüretan köpük, bina yapım aşamasında şap altına uygulandığında nem ve rutubet yalıtımı sorununa kökten çözüm olacaktır. Sprey poliüretan köpük, püskürtülerek uygulanır ve çok kısa bir süre içinde kurur.
Elastomerik Reçine Esaslı, UV Dayanımlı Likit Membran
Güneş ışınlarını %75 oranında yansıtarak yaz aylarında aşırı ısınmaya engel olur, buhar geçirgen bir yapıya sahiptir ve yapı malzemesinde rutubet oluşumunu engeller.
Nem kontrolü, iyi havalandırma, su sızıntılarının düzeltilmesi, düzenli temizlik ve rutin denetimler küf oluşumunu engellemek için etkili adımlardır.
Doğru malzeme ile doğru ısı yalıtım uygulaması, kışın evinizi sıcak tutar, yazın ise yapı elemanları üzerinden dışarıdaki sıcak havanın- ısının içeri girmesini engeller. Ayrıca bir binanın soğutulması, ısıtılmasından daha fazla enerji gerektirdiği için sıcak iklim bölgelerinde de mutlaka ısı yalıtımı yapılmalıdır.
Uygun olmayan ısı izolasyonu birçok zararlı sonuca yol açabilir. Yüzeylerdeki yoğuşma, küf ve nem gibi sorunları beraberinde getirir. Ayrıca, su sızıntılarına da yol açarak yapıların hasar görmesine sebep olabilir. Yanlış ısı izolasyonu kullanmanın bir diğer zararı da enerji verimliliğinin düşmesidir.
Islak, nemli ve sıcak ortamlar küf oluşumuna müsaittir. Bu nedenle banyoyu kullandıktan sonra havalandırma kesinlikle açık olmalı. Nemli veya ıslak kalan yerler de temizlenmeli ve içerideki nem de giderilmeli. Ayrıca banyo perdeleri de küf barındırabileceği için düzenli olarak temizlenmeli.
Duvarınızdaki rutubeti ne kadar çabuk fark eder ve hızlı davranıp önlem alırsanız o kadar yararlı çıkarsınız. Alçı rutubeti önler mi? Sorunun cevabı ise evettir. Alçı sıvası delikli yapısı ile nem oranını koruyarak rutubet oluşumu durdurur ve engeller.
BARS Rutubet önleyici sıva uygulaması. ÜRÜN TANIMI: Rutubetten zarar görmüş , nemlenme, çiçeklenme, boya kabarması veya yoğuşma görülen duvarlarını yalıtımı için özel olarak geliştirilmiş çimento esaslı sıvadır. ÖZELLİKLER : Ekonomiktir. Betonun nefes almasına engel olmaz.
Doğalgazın yanma işlemi sırasında ortaya çıkan su buharı, mevcut havadaki nem miktarına katkıda bulunabilir. Özellikle kapalı bir alanda doğalgaz yanıyorsa, su buharı ortamda yoğunlaşabilir ve rutubet oluşumuna neden olabilir. Özellikle banyo veya mutfak gibi nemin yoğun olduğu alanlarda daha belirgin olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri