Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
Sararan mutfak dolaplarınızı karbonat ve sirke yardımıyla temizleyebilirsiniz. Ancak sararmaya en kesin çözüm boyamaktır. Bir bardak beyaz sirkeye, 1-2 yemek kaşığı karbonat atın ve karıştırın. Bir bez yardımıyla, bu karışımla mutfak dolaplarınızı silin.
Geniş bir kap içinde bir miktar bulaşık deterjanı ile bir çay bardağı sirkeyi karıştırın. Kullanacağınız alana göre üzerine su ekleyin ve yeniden karıştırın. Hazırladığınız bu temizlik suyunu bir sünger ile alın ve kirlenmiş dolap kapaklarını ya da raflarını ovalayarak temizleyin.
Sararan lake dolapları karbonat ve sirkeli su ile düzenli aralıklarla temizlendiğinde zamanla renginin beyaza döndüğü görünür, ancak çok fazla sararma olması durumunda kaliteli bir lake boya ile yeniden boyanması daha sağlıklı olacaktır.
İlgili 36 soru bulundu
Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
Ancak az katlı veya daha az kaliteli laka ile kaplanan lake mutfak dolaplarında zaman zaman sararma meydana gelebiliyor. Bu sararmaların ana nedeni güneş ışığı. Lake mutfak dolapları doğrudan ultraviyole ışınlarına maruz kalan lake yüzeylerde sararma oluşur.
Lake mutfak dolaplarında zamanla renk solması, sararma ya da canlılığını kaybetme gibi bir problem söz konusu olmaz. Lake mutfak dolapları parlak olduğu için ışığı yansıtma özelliği vardır. Bu sayede mutfağınız son derece ferah ve aydınlık bir görünüme kavuşur.
Lake mutfak dolabınızı temizlerken yalnızca ılık su kullanmanız yeterli oluyor. Lake mutfak dolaplarında derinlemesine temizlik istiyorsanız da, ılık su içerisine cam temizleyici ürün eklemeniz gerekiyor.
Beyaz lake mutfak dolabı temizliği için yapacağımız en sağlıklı temizleme yöntemi iki yumuşak bez (tercihen mikro fiber) ve ılık su yardımıyla olmalıdır. Eğer lekeler nemli bir bezle çıkmayacak kadar inatçı ise o zaman cam silmek için kullandığımız spreylerden biraz temizleme suyuna ilave edebiliriz.
Eşit miktarda su ve beyaz sirkeyi derince bir kovaya alın. Temizleyeceğiniz alanla ilintili olarak oranı belirlemek size kalmış. Ayrıca suyun içerisine 1-2 yemek kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışıma bir bez daldırın ve bu bezle mobilyalarınızı silin.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Eğer parlak dolapların varsa temizliğe başlamadan önce seçeceğin temizlik malzemelerinin bu yüzeyi çizmeyeceklerine emin olmalısın. Cif gibi bazı kimyasal temizleyiciler bu tarz yüzeylerde çizilme yapabiliyor. Onlar yerine bulaşık deterjanı, cam suyu ya da soda, sirke gibi doğal malzemeler kullanmanda fayda var.
Lake Kapıların Temizliği İçin Ürünler
Lake kapılarda kullanılan ürünlerden biri de arap sabunu ya da bulaşık deterjanıdır. Arap sabununu ya da bulaşık deterjanını ılık suda seyrelterek kapılarınızı temizleyebilir, mikroplardan arındırabilirsiniz.
Lake kapınızı temizlemek için öncelikle bir kovaya ılık su doldurun. Ardından içine yarım kapak ahşap temizleyici veya tercihinize göre bir kaşık sirke ekleyin. Mikrofiber bez yardımıyla kapınızı silin. Ardından kurulama beziyle kurulayın.
LAKE MOBİLYA LEKELERİ NASIL ÇIKAR? Su lekesi veya parmak izi gibi lekeleri bulaşık deterjanı ve su solüsyonuyla temizleyebiliriz. Beyaz lake üzerindeki çizikler için mobilya cilası uygulamanız gerekecektir. Yanık izleri için mucize bir yöntem fön makinesidir.
Çamaşır suyunu sürekli kullanmak dolaplara zarar verebilir bu açıdan temizlik yaparken dikkat etmeliyiz. Bu yöntemlerin dışında kalan ve birçok kişinin kullandığı sirkeli su da denenebilir. Bu karışım için sirke suyu ile karbonat gerekli, macun kıvamına gelecek şekilde hazırlanması ile birlikte dolaplara sürülür.
Doğal bir temizleme yöntemi arayanlar için ılık temizleme suyuna bulaşık deterjanı koyarak dolap temizliği yapılır. Yağdan arındırma işlemi ardından bol su ile durulama ve en son hiç su kalmayacak şekilde kurulama ile temizlik sonlandırılır.
Kapı silme suyuna ne konur? Ilık su dolu kovaya bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Diğer ahşap kapılara göre daha hassas olduklarından sirke ya da temizlik malzemeleri kullanılmaması kapının kullanım ömrünü uzatacaktır.
Lake Kapı Sararır Mı? Lake Kapı yüzeyinde bulunan Lake boya sayesinde sararma yapmaz.
Ancak yaygın olarak sprey boya kullanılır. Çünkü sprey boya her yere eşit püskürtme yapar ve kullanımı daha kolay, az zahmetlidir. Lake boya kullananlar genellikle sprey boyayı tercih edeler, kullanım kolaylığından dolayı.
Sadece Handy Lake boya ve fırça ile yüzeylere kolayca uygulama yapabilirsiniz. Boyaların kapaklarını açtıktan sonra uzun bir çubuk yardımıyla boyayı karıştırınız. Hangi yüzeye uygularsanız uygulayın mutlaka işleme başlamadan önce boyayı karıştırın. Fırçayı boyaya daldırdıktan sonra istediğiniz yüzeyi boyayabilirsiniz.
1 litre suyun içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi koyarak buzdolabı içindeki kirlerin kabası alınır. Ardından temiz su ile durulanır ve kuruması beklenir. Sirkeli su ile temizlemek yeterli gelmiyorsa yine de çamaşır duyu gibi ağır kimyasallar içeren deterjanların kullanılmaması tavsiye edilir.
Genel olarak evinize çok ferah bir hava katacağından dolayı en çok tercih edilen mobilya türüdür. Beyaz mobilyanızı güneş ışığı ile direkt temas ettirmemelisiniz. Sigara dumanıda mobilyanızın çabuk sararmasına sebep olacaktır.
Öncelikle 1 fincan sirke, 2 fincan ılık su ve 1 yemek kaşığı karbonat karıştırılmalıdır. Bu karışım ile sararmış olan mutfak dolapları silinmelidir. Ayda bir kez mutfak dolapları ılık su ve yağ çözücü karışımı ile birlikte silinmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri