Sararmış PVC yüzeyleri temizlemek için en etkili yöntem karbonat ve limon bileşenidir. Asidik çözeltilerden olan limon suyu sigara dumanı gibi etkenlerin oluşturduğu lekeleri kolaylıkla çıkaracaktır.
Beyaz sirke, sararan pimapen nasıl beyazlar diye merak edenlerin gözde malzemesi olacak, çünkü birçok inatçı lekeyi çıkardığı gibi sararmalarda da kullanılabilir. Pimapenin sararan kısımlarına bir miktar beyaz sirke sür, 5 dakika beklet, durula ve kurula, hepsi bu kadar.
Sararmış olan pimapenler öncelikle karbonat ve limon ile temizlenir. Bu malzemeleri bulması oldukça kolay olduğu gibi uygulaması da pratiktir. Ayrıca bu malzemeleri elde etmek de ekonomik açıdan zorlayıcı değildir. Karbonat ile limon suyu karıştırılıp sararmış olan pimapen bölgelerine uygulanarak beyazlatılabilir.
PVC neden sararır? PVC malzemeler, UV ışığına maruz kalınca zaman içinde sarabilir. UV ışığı, PVC malzemenin polimer bileşenlerinin bağlarını zayıflatır ve malzemenin yapısını değiştirir. Bu, PVC malzemenin renginin değişebilmesine ve solmasına neden olur.
Pencerelerin normal temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı , temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır.
İlgili 16 soru bulundu
- Karbonat ve limon karışımının beyazlatıcı etkisini herkes tarafından biliniyor. Pimapen oldukça sararmış, tozlanmış ise önce karbonat ve limon karışımı yaparak bir bezle üzerinden geçiniz. 5 dakika bekletip temiz bir su ile durulayınız. İhtiyaç durumuna göre işlemi bir kez daha tekrarlayabilirsiniz.
Büyüklerimizin ev temizliğinde sık sık kullandığı arap sabunu pimapen temizliğinde mükemmel sonuç veriyor. Bir bulaşık süngerinin yüzeyine bir miktar arap sabunu damlatarak köpürt ve pimapenlerini sünger yardımı ile dairesel hareketlerle sil. Ardından temiz ve ıslak bir bez ile pimapenlerini durulamayı unutma.
Az miktarda karbonatı yine az miktarda su ile karıştırıp macun kıvamında bir karışım elde edin. Bu karışımı diş fırçası ile sararan telefon kılıfınıza sürün ve ardından yıkayıp kurulayın. Sirke yönteminde ise kılıfınızı akşamdan sabaha sirke içinde bekletin. Limonun da doğal ağartıcı etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz.
SARARAN KAPILARI KAR BEYAZI YAPMAYA YARAYAN YÖNTEMLER
Karbonat ve sirke karışımı: Yarım çay bardağı karbonatı, sirkeli su karışımının içine ekleyin ve karıştırın. Bu karışımla kapıyı fırçalayın. Ardından nemli bir bezle kapıyı durulayın.
Su bazlı, lüks parlak bir görünüm sunan ve çok amaçlı bir boya olan AquaLux ise özellikleri itibariyle PVC boyası olarak mükemmel sonuç veriyor. PVC yüzeylere kolayca uygulanabilen AquaLux, yüksek örtücülüğü ve yüzey ile bütünleşen yapısı ile mükemmel sonuç almanıza destek oluyor.
Silme suyunun içine bir fincan beyaz sirke koymanız hem sarı lekeleri çıkaracak hem de pimapeni parlatacaktır. Beyaz sirke ile kurumuş olan lekeleri de çıkarmanız oldukça kolay olacaktır. Sararmış PVC yüzeyleri temizlemek için en etkili yöntem karbonat ve limon bileşenidir.
Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Aktif Üye. Limon ve sirkeyi karıştırın, bu karışımla biraz ıslatın daha sonra silin.
Normal Pimapen temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı, temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır.
Sıcak, sabunlu suyu deneyin!
İhtiyacınız olan tek şey ılık, köpüklü su. Ilık su bandı yumuşatır, böylece bir sünger veya bezle kurumuş bantları çıkarabilirsiniz.
Lekeli bölgelere kesilmiş limon dilimleri sürülebilir veya kaynatılmış sirke ile silinebilir. Camların buğulanmaması için gliserine batırılmış bez ile silinmelidir. Bir türlü çıkarılamayan lekeler için pencerenin marka firması aranıp yardım alınabilir.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Çelik kapı temizliği ile ilgili püf noktalar
Sıcak suyun içine bol miktarda sirke ilave edilir ve temiz bir bezle çelik kapının kenarı köşesi her yeri iyice temizlenir. Temizlik bittikten sonra 1-2 saat sirkeli olarak bırakılır ve ardından bol su ve temiz bez ile durulanır.
Her zaman kusursuz bir temizlik için kullandığınız cif, çamaşır suyu, tuz ruhu, Arap sabunu gibi akla ilk gelen temizlik ürünlerine maalesef ki beyaz kapı temizlerken veda etmeniz gerekiyor. Çünkü bu tip ürünler, beyaz kapıları temizlerken aynı zamanda aşırı bir şekilde yıpratıp çürütmeye neden oluyor.
Uzun süre kullanımdan dolayı renginde sararma olan beyaz eşyaları eski rengine döndürmek oldukça kolay... Hayatımızın hemen her yerine giren plastikler bir süre sonra renk bozulmalarına uğruyor. Petrol türevi olmasından dolayı sararmaya başlayan plastikler ilerleyen zamanlarda hoş olmayan görüntülere neden oluyor.
Evlerin demirbaş temizlik ürünü olan çamaşır suları, inatçı kir ve lekelere karşı çok etkilidir. Çamaşır suyu, şeffaf telefon kılıfını da temizlemek için etkili bir yöntemdir.
Plastiği sabun ve suyla yıkayın. Plastiği yıkamak için hafif bir bulaşık deterjanı kullanın. Plastiği bir havluyla kurulayın veya havada kurumaya bırakın. Bu, temiz olmasının yanı sıra, plastik kokunun üründen çıkarılmasına da yardımcı olmalıdır.
2 su bardağı su, Yarım su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı izopropil alkol veya bulaşık deterjanı.
Güçlü bir fön veya saç kurutma makinesi ile ısıya maruz bırakılırsa yüzeysel plastik kısmi olarak eriyecektir ve bütünlüğünü kazanacaktır. Sizin için söküm işlemi gözle görülür bir şekilde çok kolaylaşacak ve sökemediğinizden dolayı oluşan sinirli haliniz yerini rahatlamaya bırakacaktır.
Sadece camı biraz cam suyu yardımıyla ıslatıp ardından gazete kağıdıyla bir güzel silmeniz yeterli. İsteğe bağlı olarak cam suyu ile birlikte sirke de kullanabilirsiniz. Fanila her zaman en iyi bezdir diye düşünsek de bazı mikro fiber bezler gerçekten fanilaya göre fark yaratabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri