Karbonat ile birlikte oksijenli su yatak üstünde var olan sarı lekelerin düşmanı olduğu her zaman açıklanıyor. Sarı lekelerin üzerine konan karbonat ve oksijenli su iyice köpürdükten sonra karbonatın kuruması beklenmelidir. Ardından kuruyan karbonat yatak üzerinden süpürülür ve lekeler çıkana kadar tekrarlanır.
Bir kap içine 1 yemek kaşığı lavanta yağı ve karbonat ekleyin. Bu malzemelerin üzerine 2 su bardağı ılık su ilave edin ve karıştırın. Şimdi, sünger yardımıyla bu suyu süngere alın ve yatağın her yerini bu süngerle silin. Karbonat yatağı temizlerken; lavanta yağı da yataktaki kötü kokuları gidermeye yardım edecektir.
Yatakta oluşan sararmalar çıkarmada etkili bir doğal yöntem ise leke üzerine karbonat dökmektir. Karbonatı lekeli bölgeye dökerek yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra elektrik süpürgesi ile süpürebilirsiniz.Karbonat sararmalar için oldukça etkili bir yöntemdir.
Karbonat ve oksijenli su, sarı lekeleri çok kısa süre içerisinde ortadan kaldıran mucizevi bir karışımdır. Karbonat ve oksijenli su bir kabın içerisine konur ve karıştırıldıktan sonra sarı lekenin üzerine dökülür. Bu işlem genelde 1 defa uygulandığında sarı leke ortadan kalkar.
Yatak kokusunu ortadan kaldırmak için yatağın üzerine yeterli düzeyde karbonat serpiştirip 30 dakika beklemek gerekiyor. Karbonat yatakta yer alan kötü kokuları anında hapsedecektir. Yatakta yer alan kokuları ortadan kaldırmak için naftalin de kullanılabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Karbonat ile birlikte oksijenli su yatak üstünde var olan sarı lekelerin düşmanı olduğu her zaman açıklanıyor. Sarı lekelerin üzerine konan karbonat ve oksijenli su iyice köpürdükten sonra karbonatın kuruması beklenmelidir. Ardından kuruyan karbonat yatak üzerinden süpürülür ve lekeler çıkana kadar tekrarlanır.
Karbonatlar doğal koku giderici olarak kullanılabilir ve yataktaki her türlü kokuyu hızlıca giderir. Yatağa karbonat serpmeden önce sevdiğiniz kokuları birkaç damla karbonata damlatabilirsiniz. Sonrasında birkaç gece yattığınız zaman o temiz kokuyu sürekli soluyabilirsiniz.
Yataklarda oluşan sararmaları geçirme konusunda karbonatla birlikte oksijenli su kullanımı etkili bir yöntemdir. Bu iki malzemeden oluşan karışım lekeye döküldüğünde köpürme meydana gelir. İyice köpüren karışım kuruduktan sonra yatak yüzeyinde kalan karbonat kuru bir şekilde temizlenir.
SİRKE VE KARBONAT MUCİZESİ
Duş teknesine, küvete ve duşa kabine bu karışımdan bolca sıkın. Ardından bölgeyi iyice fırçalayın ve en az 1 saat boyunca bekletin. Beklettikten sonra tekrar fırçalayın ve sıcak su ile lekelerin olduğu bölgeyi durulayın. Bir süre sonra sarı lekelerin artık tamamen çıktığını göreceksiniz.
Yatağınızı toplamadan önce 15-20 dakika havalandırın. Mutlaka alez (yatak koruyucusu) kullanın. Aksi taktirde yatak lekeleri ve yatakta sararmaların olması kaçınılmazdır. İdrar veya başka bir sıvı dökülmesi sonucu oluşan sarı lekeler tazeyken, yatağın derinlerine işlemeden müdahale etmelisiniz.
Bunun için ilk olarak temizlikte kullandığımız kovaya ılık su koyun. Ardından ılık suyun içerisine 2 yemek kaşığı beyaz sirke ekleyin. Mikrofiber bezi sirkeli suya batırıp çıkardıktan sonra bu bezle yatağınızdaki sararmış yerleri silin. Sarartı lekelerinin temizlendiğini göreceksiniz.
Sararan yataklarımızı evde kendimiz temizlemek için ilk olarak bir kovaya ılık su hazırlamalıyız. Daha sonra hazırladığımız suya 2 yemek kaşığı beyaz sirke eklemelisiniz. Microfiber bez yardımı ile sararmış yerleri silin. Sildikçe sararmaların geçtiğini göreceksiniz.
Ter ve Vücut Yağı: Yatağınızda uyurken terleriz ve cilt üzerinde biriken yağlar yatağa yayılır. Bu ter ve yağlar zamanla yatağın kumaşına nüfuz eder ve sararmaya yol açar. Leke Oluşturan Maddeler: Kahvaltıda yatağınızda kahve içmek veya yatakta bir şeyler atıştırmak, yatağınıza lekeler bırakabilir.
İyi bir yatak temizliği için kullandığınız malzemelerin doğru olması önemlidir. Leke çıkarıcı, elektrikli süpürge, temizlik bezi, soğuk su, çamaşır suyu, esansiyel yağ gibi ürünleri kullanarak doğru bir hijyen yakalayabilirsiniz.
Bu nedenle bazı durumlarda yatak temizliği için çamaşır suyu tercih edilmekte. Ancak ölçülü ve kontrollü şekilde. Çünkü aşırı miktarda kullanılan çamaşır suyu, uyku anında sizi rahatsız edebilir. Bu bilgiyi dikkate alarak 1 litre su içinde yarım kapak çamaşır suyu kullanabilirsiniz.
Beyazlardaki sarı lekeleri çıkarmanın bir püf noktası daha var! Elde yıkamada kullanılan sıvı bulaşık deterjanı ve karbonatı sarı lekelerin üzerine sürün ve elinizle o bölgeyi biraz ovalayın. Beyazlarınızı bir gece bu şekilde beklettikten sonra çamaşır makinesine atın. Lekelerin kaybolduğunu hemen fark edeceksiniz.
1) Karbonatlı Temizlik
Kıyafetteki sararmış bölgeyi kapatacak kadar karbonat dökün. Karbonatın üzerine biraz limon sıkın ve 10 dakika kadar bekleyin. Bölgede köpürme meydana gelecektir. Bu aşamada sarı lekeler aşınarak kumaştan çıkar.
Çamaşırlarınızı sirkeli suda yaklaşık yarım saat bekletin. Bir yemek kaşığı oksijenli su ile bir yemek kaşığı tuzu ve yarım bardak karbonatı karıştırın. Sirkeli suda beklemiş çamaşırların üzerindeki lekelere bu karışımı uygulayın. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın.
Önceden kalan idrar lekesi ise ve yeni oluşan ve fazlalığını aldığınız idrar lekesinin üzerine lekeyi kapatacak şekilde karbonat döküp bir gece bekletin. Bir gün sonra karbonatlı kısmı süpürgeniz ile alın ve yine karbonat ve oksijenli suyu karıştırıp bu karışımla nemli hale getirdiğiniz bez ile yatağınızı silin.
Bir fincan beyaz sirkeyi yarım fincan su ile karıştırın ve yastık lekesine uygulayın. 30 dakika bekletin ve sonra yıkama makinesinde yıkayın. Bir fincan karbonatı yarım fincan su ile karıştırın ve yastık lekesine uygulayın. 30 dakika bekletin ve sonra yıkama makinesinde yıkayın.
Yastık kılıfınızı yıkamadan önce, üzerine bir miktar karbonat ve sirke serpin. Birkaç saat bekledikten sonra yastık kılıfınızı yıkayın. Bu yöntem, sararmış yastık kılıflarını temizlemek için etkili bir doğal çözümdür.
Karbonat ile yatak temizliği, yatağınızın çarşaflarını kaldırdıktan sonra her bölgesine denk gelecek şekilde karbonat dökün. Döktüğünüz karbonatların üzerinden yatağınızı dairesel hareketler ile ovalayın. Yatağınızın bu şekilde 2-3 saat kalması tavsiye ediliyor.
Geceniz tatsız geçtiyse çözümü kabartma tozunda.
Leke olan yere sıkın ve bezle kurulayın. Kurulamadan sonra bölgeye kabartma tozu dökün ve bir saat bekleyin. Ardından süpürge ile kabartma tozunu temizleyebilir ve yatağınızı kullanabilirsiniz.
Yatağın idrar bulaşan kısmına bolca karbonat serpip birkaç saat bekledikten sonra elektrik süpürgesiyle çekebilirsiniz. Daha sonra da sabunlu bir bezle yatağın yüzeyini iyice silmeniz yeterli olur. Islak yerler tamamen kuruyunca yatağınız kullanıma hazır demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri