Yumurta: Anne sütüne en yakın kaliteli protein kaynağı olan yumurta, düzenli olarak tüketildiğinde kasların güçlenmesini sağlar. B12, biyotin, kalsiyum içeriği ile dikkat çeken besin uzun süre tokluk hissi sağlar ve bazal metabolizma hızını artırarak basen bölgesindeki yağların eritilmesine yardımcı olur.
Hindistancevizi yağı, arıtılmış tereyağı (ghee), badem, macadamia fıstığı, ceviz, ayçiçeği tohumu, keten tohumu, zeytin yağı, avocado gibi yağları tüketmenizde fayda vardır. Eğer ki basen bölgesindeki yağları eritmek istiyorsanız her gün düzenli olarak 15-20 dakika squat hareketini yapın.
Başka hiçbir şey yapmadan sadece günde 2 kase yoğurt tüketimini alışkanlık haline getirerek 2-3 hafta içinde basen bölgenizdeki sıkılaşmayı gözle görebilirsiniz. Bu yoğurda ek olarak bir de her gün düzenli olarak yürür ve beslenme rutininize dikkat ederseniz çok daha kısa süre içinde istediğiniz sonucu alırsınız.
İlgili 18 soru bulundu
Özellikle basen bölgesinde biriken yağlar kilo verme sırasında yavaş hareket eden yağ dokusu hücreleri sebebiyle zor erimektedir. Bu nedenle basen sorunu olan her bireyin düzenli ağır egzersiz ve uzun süren tempolu yürüyüş ile beslenmede toplam yağ miktarını kısıtlaması gerekir.
Besin tercihlerimizin kötü olması bölgesel yağlanma sorunu yaşamamızın en büyük nedenlerinden biridir. Özellikle kötü karbonhidratlar, cips, kola, bol şekerli pastalar, kekler, börekler vb. besinlerin çok sık tüketilmesi karın, kalça, basen ve simitler olarak adlandırılan yan kısımlarda bölgesel yağlanmaya yol açar.
Kruvasan, Kurabiye, poğaça, makarna, pilav gibi yiyecekler vücudunuzu yağlandırdığı gibi basen bölgenizde de yağlanmaya sebebiyet verebilir. - Basen hareketleri yaparken aynı zamanda su tüketin.
Günde 100 gramın üzerinde olmayacak şekilde yağsız tavuk, et ve balık; 3 su bardağı yarım yağlı süt ya da yoğurt ve 1 yumurta tüketiminin basen yağlarının erimesine yardımcı olduğunu savunmaktadır.
Yeşil Elma
Elma içeriğindeki zengin C vitamini, flavonoidler ve beta karoten sayesinde yağları eritmek için çok faydalıdır. Kilo vermek için günde iki üç adet elma yemeyi unutmamalıyız. Bu yüzden kahvaltıda yemenin yanı sıra suyunu sıkarak içmek de bir alternatif olabilir.
Sirkenin faydası; göbek eritme veyağları yakma üzerindeki etkisi oldukça fazladır. Göbek ve basen eriten sirkeli yoğurt kürü, düzenli spor ile kullanıldığında daha fazla etki gösterecektir. Aynı zamanda bu kürü uygularken yediklerinize de dikkat etmeniz gerekmektedir.
Basenlerinizi inceltmek istiyorsanız, tüm alt bedeninizi çalıştırmalısınız. Bacak kaslarınızı uzatacak egzersizlere odaklanın. Yoğa hareketleri ve squat bu konuda yardımcınız olacaktır. Denge egzersizleri, kalçaları inceltmek ve simit bölgenizi zayıflatmak için iyi bit yoldur.
Ama kadınlar özellikle göbek eritme ve basen sıkılaştırma üzerine düştükleri için çoğunlukla “ip atlamak göbek eritir mi?” ya da “ip atlayarak basenlerimi eritebilir miyim?” sorularını sormaktadır. Bu soruların cevabı evet!
Sadece basen yağlarını eriten bir tedavi var mı? Basen bölgesindeki yağ dokusunu azaltmada en etkili tedavi CoolSculpting teknolojisidir. Yağ hücrelerini dondurarak etki eden CoolSculpting tek bir seansta yağ dokusunun ortalama % 30'unu kalıcı olarak yok eder.
1.) Yürümek, jogging yapmak: Yürüyüş ve jogging kalça, basen, popo ve baldır yağlarını eritmede en etkili ve kesin sonuç alıcı yoldur. Uzun süreli ama normal tempoda günde yapacağınız 1-2 saatlik yürüyüsler sizlere 1-2 ayda olumlu olarak yansıyacaktır. Yürüyüş için en uygun zamanlar sabahın erken saatleridir.
Bölgesel fazlalıklardan kurtulmak için en etkili yöntem CoolSculpting teknolojisidir. Sistem, yağ hücrelerini dondurarak parçalar ve tek bir seansta yağ dokusunun %30 kadarı kalıcı olarak yok olur. Tabii işlem sonrasında kilo kontrolüne dikkat etmeniz, fazla kilo almamaya özen göstermeniz gerekiyor.
Yüksek tempolu yürüyüşler, kalori açığı oluşturmanız konusunda da en etkili egzersizlerin başında gelir. Özellikle yokuş tırmanma, merdiven çıkma gibi aktiviteler direkt olarak kalça bölgesini çalıştırır. Aynı şekilde bisiklete binme de kalça ve basen bölgesini çalıştırır ve kalori açığı oluşturmanıza katkıda bulunur.
1 haftada basen inceltmek için öncelikle diyetinizi değiştirmeniz gerek. Dolayısıyla günlük 500-750 kalori arasında kalori açığı yaratmalısınız. Yağ yakımına yardımcı besinleri tüketmek bu süreçte çok önemli. Örneğin; pul biber, sumak ve nane gibi baharatlar, yeşil çay, limonlu su bu konuda çok etkilidir.
Ekmek, pirinç ve diğer yüksek karbonhidrat içeriğine sahip besinleri gereğinden fazla bir şekilde tüketmek basenlerinizin daha da büyümesine sebep olacaktır.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta kilo aldırır mı sorusuna yumurtanın kalori değerleriyle yanıt verelim. 1 adet haşlanmış yumurta ortalama 155 kaloridir. Bu değer ise kahvaltıdaki diğer ürünleri düşündüğünüzde yeterli olacaktır. Ölçülü miktarda tüketilen haşlanmış yumurta kilo alımına neden olmaz.
Patatesi haşlayarak tüketirseniz, faydalarını daha çok görürsünüz. Ayrıca haşlanmış patatesi kurallarına uygun tüketirseniz hem kilo alabilir hem de kilo verebilirsiniz. 100 gram bir adet haşlanmış patatesin içinde 93 kcal bulunur.
Özellikle basen bölgesinde biriken yağlar kilo verme sırasında yavaş hareket eden yağ dokusu hücreleri sebebiyle zor erimektedir. Bu nedenle basen sorunu olan her bireyin düzenli ağır egzersiz ve bu uzun süren tempolu yürüyüş ile beslenmede toplam yağ miktarını kısıtlaması gerekmektedir.
Bacak yağlarını eritmek için haftada iki ve ya üç kere koşmak gerekir. Belli aralıklar ile günde 30 dakika yürümek bacak yağlarının da hızla erimesini sağlar. Özellikle yokuş yukarı koşmak çok faydalı olacaktır. Yokuş yukarı koşmak bacakların arkasını güçlendirerek şekillenmesini sağlar.
Vücut içerisindeki yağ yakımını destekleyecek olan besinler; elma, kuru baklagiller, armut, esmer pirinç, brokoli gibi besinlerdir. Bunların yanı sıra; badem, kinoa, yulaf, greyfurt, enginar, ahududu, bezelye, böğürtlen ve çilek gibi besinler bacak inceltme diyetinde yer alması gereken besinlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri