Şardonlu kumaş yapısı, kalın yapıya yani ipliğe sahip kumaş türlerinin üzerinde tüylendirme yapıldığı zaman ortaya çıkmaktadır. Bu yapının ortaya çıkabilmesi içinde kumaş içinde liflerin çekilmesi gerekmektedir. Bu şekilde kumaş türleri daha tüylü yani şardonlu bir yapıya sahip olmaktadır.
Şardonlu Üç İplik Penye Kumaş: Şardonlu Üç İplik Penye Kumaş'ın iç kısmı şardonlanmış yani tüylendirme işlemi yapılarak pamuklu ve yumuşaksı bir yüzey oluşturulmuştur. Bu tarz penyeler puf yani oldukça kalın sıcak tutma özelliği olan özellikle kış aylarının vazgeçilmez unisex spor modasına uygun kumaş çeşididir.
"Hazır giyim ürünlerinde şardonlu swet, şardonlu eşofman gibi tabirleri sıkça duyabilirsiniz. Şardon aslında bir kumaş çeşidi değildir. Aslında iki iplik, üç iplik ve ribana gibi kumaşlar üzerinde yapılan tüylendirme işlemine verilen isimdir.
Şardonsuz Üç İplik Kumaş: İç kısmında tüylendirme işlemi yapılmadan düz olarak üretilen kumaş çeşididir. Kalın ve sıcak tutma özelliklerinden ötürü kış aylarında tercih edilmektedir. Kadın, erkek, çocuk spor modası için uygun kumaş çeşididir.
Üç iplik kumaşlar, kalın olma özellikleri ile ön plana çıkan, iki iplik kumaşlara oranla daha kalındır. Three ply fleece yani üç iplik kumaşlar, iki iplik kumaşlardan farklı olarak astar ve zemin ipliğinin yanı sıra ekstra üçüncü bir ipliğin eklenmesi ile elde edilir.
İlgili 35 soru bulundu
3 iplik kumaş nedir sorusunu örme kumaş gruplarını inceleyenler sık sık sorabilirler. 3 iplik kumaşlar oldukça kalın yapılı ve sıcak tutan kumaş çeşitleri arasında yer almaktadır. Bu özelliği soğuk havalarda tercih edilmesine neden olur.
3 iplik penye kumaş, diğer kumaş çeşitlerine göre daha kalın ve daha sıcak tutan bir yapıya sahiptir. Bu kumaşlar ile harika kışlık kıyafetler dikebilirsiniz. Her yaş grubunun rahatça kullanabileceği bir kumaştır. Kaliteli üç iplik kumaşlar yıkandığı zaman çekme yapmaz.
Kalın yapıya sahip kumaş türleri için bu işlem uygulanır. 3 iplik şardonlu kumaş nedir sorusu buna bağlı olarak sorulabilir. 3 iplik kumaş türü kalın yapılı kışlık kumaşlar arasında yer alır ve şardonlu çeşitleri de bulunabilmektedir.
Şardonlu iki iplik kumaşlarda farklı bir işlem uygulanıyor. Bu işlemde ince uçlu metal teller kullanılarak kumaşın yüzeyindeki lifler çekilir. Bu işlemin yapılma amacı kumaşın çok daha yumuşak ve esnek olmasını sağlamaktır.
Üç İplik Nedir? Yine iki iplik gibi bu sefer de üç ipliğin örülmesiyle elde edilen kumaş türüdür. Çok kalın kumaşlardır. Üç iplik kumaş özellikle kapşonlu sweatshirtlerde kullanılır. 3 İplik kumaşların çekme oranı çok düşüktür. 3 iplik kumaşlar şardonlu veya şardonsuz olarak ayrılırlar.
Ribana kumaş, iki sıra düz ve iki sıra ters olmak üzere örülen kumaşa verilen isimdir. Bu örgü şekli çok esnek bir yapıya sahip olmasını sağlamaktadır. Bunun dışında yine örülme şekli tasarımının kolaylıkla yapılabilmesinde de etkilidir.
Kumaşın dışı pamuk içi polyesterdir. İçi polyester olduğundan diz izi yapmaz. Kumaşlar arasinda renkte ton farki vardir.
Dalgıç kumaşların dokuma ayarlarının sıkı olmasından dolayı su geçirmez bir yapıya sahip olmaları kumaşın dayanıklılığını daha da artmaktadır. Dayanıklı yapıya sahip olmaları ceket, tayt, pantolon, sweatshirt ya da özel gün elbiseleri gibi pek çok ürünün yapımında rahatlıkla kullanılır.
Üç iplik şardonlu kumaş ile, eşofman, pijama ve sweatshirt dikebilirsiniz. Sıcak tutar, iç göstermez. Kalın yapıda kumaşlar olduğu için genellikle sonbahar ve kış aylarında giyilir. Sweatshirt, kapişonlu eşofman vb kıyafetlerde yaygın olarak kullanılır.
Abiye elbiselerde, tayt, ceket ve yüksek bel ispanyol paça pantolonlarda, ayrıca ince ipliklerle tesetttür mayolarında kullanılanilir. Genellikle günlük kıyafetlerde kullanılan bir kumaştır. Kolay şekil alabilen bir kumaştır. Vücudu sarar ama esnek yapısı ile rahatsız etmez.
İki İplik Kumaşların Özellikleri
Kalın kumaşlardır ve bahar mevsiminde kullanılırlar, Yazlık kumaş olarak tercih edilmezler, Leke tutma özellikleri yüksek olduğu için dikkatli kullanılması gerekir, Likra ile örüldüğünde esnekliği oldukça iyi olur.
İki İplik Kumaş Kullanım Alanları
soruları ile sıklıkla karşılaşılmaktadır. Bu kalın kumaşlar genellikle kış ve mevsim geçişi olan dönemlerde giyilecek konforlu kıyafetlerin üretimde tercih edilir.
Viskon kumaşlarının içeriğinde viskon maddesi yer almaktadır. Viskon ham maddesi ise kayın ağaçlarından elde edilmektedir. Yapı aşamasında sıvı halde bulunan viskonun şekillendirilmesi oldukça kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Bunun nedeni ise içeriğinde selüloz oranının oldukça yüksek olmasından kaynaklanmaktadır.
Sonbahar ve kış koleksiyonlarında yer alan sweatshirt için üç iplik şardonsuz ve iki iplik kullanılabilir. Genelde dokusu sık ve yoğun olan üç ip şardonsuz kumaş daha tercih edilebilir.
Genellikle sağlık açısından pamuk ağırlıklı olması tercih edilen eşofman altlarında giyilecek yere göre polyester veya polyamid de tercih edilebilir. Yaz aylarında tercih edeceğiniz eşofman altının pamuklu kumaş olması, sizi sıkmayacak ve rahat etmenizi sağlayacak bir ortam hazırlar.
Üç iplik penye kumaş, iki ipliğe ve normal penye kumaşlara göre daha kalın, esnek, yumuşak, dayanıklı ve sıcak tutma özelliğine sahiptir. Genel olarak sweat, kapüşonlu, eşofman takımı olarak rahatlıkla kullanılabilir. Bu alanlar dışında iç giyim, çorap, ev tekstili ve pijamalarda da değerlendirilebilir.
PENYE RİNG PAMUK İPLİĞİ
Kaliteli ve pahalı olan bu iplik çeşidinin üretilmesi için geniş bir bütçe gerekir. Düzgün ve yumuşak tutumludur. Karde ipliğine göre daha temiz ve homojendir. Penye ipliklerle yapılan kumaşlar, karde ipliklerle yapılan kumaşlara nazaran daha iyi ve kalitelidir.
Kapşonlu Sweatshirt 3 İplik - 330gr.
Polyester Giysilerin Avantajı
Çabuk kurumasından dolayı dış kıyafetlerde tercih edilir. Ayrıca kullanımdan dolayı iz yapmaz. (Pantolonlar, pijamalarda diz izi yapmaz.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri