Isının çok yüksek derecede olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Sarımsak: kulak enfeksiyonlarında analjezik ve antibiyotik özelliğinden dolayı sarımsak önerilmektedir. Sarımsak susam yağında pişirildikten sonra bu yağ soğuyunca kulağa damlatılabilir.
Alternatif tıpta kulağa sarımsak suyu damlatmak, dış kulak iltihabına karşı en yaygın uygulanan tedavi yöntemidir. Sarımsak suyu doğal antibiyotik olarak bilinir. Bu özelliği sayesinde dış kulakta oluşan iltihabı kurutur. Üstelik uygulaması da çok kolaydır.
Ağrılı kulağa 20 dakika boyunca ısı ve masaj uygulanması faydalı olacaktır. Ancak uygulanan ısının çok yüksek olmamasına dikkat etmelisiniz. Kulak enfeksiyonları için sarımsağın analjezik ve antibiyotik özellikleri nedeniyle önerildiği bilinmektedir.
Kulak tıkanıklığı zeytinyağı ve sarımsak ile giderilebilir. Bu yöntem özellikle iltihaptan kaynaklanan tıkanmalar için kullanılabilir.
Bir örnekle kulağa sarımsak, soğan sokmanın hiç bir değeri yoktur. Üstelik çınlamanın dışında birde bu uygulamalar dış kulak yolunu veya kulak zarında ciddi hasarlara neden olabilmektedir. Hacamat Sülük gibi uygulamaların açıklıkla çınlamada hiç bir etkisi yoktur.
İlgili 32 soru bulundu
Kulak kiri tıkanıklıklarının çoğu kulağa birkaç damla bebek yağı ya da gliserin damlatmakla yumuşatılabilir. Deterjan damlalar (hidrojen peroksid ve carbamide peroksid gibi) kirin alınmasını kolaylaştırabilir. Su ile yıkama sıklıkla kullanılan bir yöntem olup doktor tarafından uygulanabilir.
Sarımsak: Ağrıları hafifletme ve enfeksiyonun yayılmasını önleme işlevi bulunan sarımsak, doğal antibiyotik ve anti-iltihap olarak bilinmektedir. İltihabın mevcut olduğu diş ile taze sarımsağın çiğnenmesi gerekmektedir. Ardından sarımsağın çıkarılıp ağzın su ile temizlenmesi gerekmektedir.
Bunun için yutkunmak, su içmek, bir parça şeker emmek, esnemek veya sakız çiğnemek önerilebilir. Yapılan bu eylemlerin ardından duyulan pıt sesi ile birlikte kulak tıkanıklığı açılır.
Isının çok yüksek derecede olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Sarımsak: kulak enfeksiyonlarında analjezik ve antibiyotik özelliğinden dolayı sarımsak önerilmektedir. Sarımsak susam yağında pişirildikten sonra bu yağ soğuyunca kulağa damlatılabilir.
Kulak tıkanıklığını hafifletmek için bazı bitkisel yöntemler: Sarımsak: Sarımsak doğal antibiyotik ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Birkaç diş sarımsağı ezin ve suyunu çıkarın. Elde ettiğiniz suyu ılık hale getirin ve pipet yardımıyla kulak kanalınıza damlatın.
İyice dövülmüş sarımsak, çıbanlar, romatizmalı eklemler gibi ateşli şişliklere sarılır, 2-3 saat bekletilip değiştirilirse deriyi yarar ve iltihabı akıtır.
Evde kulak iltihabı ağrısı için sıcak-soğuk kompres uygulanabilir. Sıcak kompresler sıvının dışarı atılmasına yardımcı olurken, soğuk kompresler ağrıyı hafifletir. Sıcak su şişeleri, sıcak havlular, buz torbaları veya soğuk su gibi malzemeler kullanılabilir.
Sıcak bir kompres kulak ağrısını gidermeye yardımcı olmazsa, kulağa soğuk bir kompres veya soğuk suya batırılmış bir bez tutturulabilir. (Buz uygulanmamalıdır.) Kulakta akıntı varsa, dış kulak sabun ve yüz beziyle nazikçe yıkanmalı ve mutlaka doktora başvurulmalıdır.
İltihap giderici besinler arasında yer alan sarımsak, güçlü bir antibiyotik besin olarak bilinir.
Otitis media ya da orta kulak iltihabı kulak zarının arkasında sıvı birikimi, orta kulakta kızarıklık, şişme ve ağrı ile seyreden bir enfeksiyondur. Orta kulak iltihabına bağlı olarak görülen en önemli belirti kulakta ağrıdır. Diğer önemli semptomlar ise orta kulakta kızarıklık ve şişlik oluşumudur.
İçeriğinde bulunan A vitamini sayesinde kulağa esneklik kazandıran zeytinyağı, bünyesindeki D vitamini sayesinde de kulaktaki tüyleri daha güçlü bir hale getiriyor. Kulak enfeksiyonu da önlenen sorunlar arasında yer alırken, kulağın temizlenmesinde de yüksek rol oynar.
Kulağa su kaçması durumunda kulak kanalında çene kemiği ve boğaza kadar uzanan bir gıdıklama hissi görülebilir. Ayrıca duyma yetisi de etkilenir ve sesle yalnızca boğuk bir şekilde işitilir. Genellikle su kendi kendine akarak boşalır. Fakat boşalma olmazsa dış kulak yolunda biriken su, kulak iltihabına neden olabilir.
Ancak bir kulak burun boğaz uzmanı, kulak temizliği yapabilir. Acilde kulak temizleme gibi bir durum söz konusu değildir. Kulak burun boğaz uzmanınıza, otoskop adı verilen ışıklı bir alet yardımıyla kulağınıza bakıp buşonu gördükten sonra önerilerde bulunacaktır.
Acil Servis Hangi Hastalıklara Bakar? Acil servis, yukarıda belirtildiği üzere hafif hastalıklardan ağır hastalık ve yaralanmalara kadar geniş bir yelpazede hizmet vermektedir. Solunum sıkıntısından kulak ağrısına, kanamadan boğaz ağrısına kadar pek çok sağlık sorunu ile acil servis ilgilenmektedir.
Kulak tıkacı (buşon) nasıl tedavi edilir? Sertleşmemiş serumen tıkaçlarının gliserin veya bebek yağı damlatılarak kendiliğinden akması sağlanabilir. Bu şekilde açılmayan serumen tıkaçları ve sertleşmiş buşonlar hekim tarafından özel aletlerle veya vakumla çekilerek temizlenebilir.
Bir kulak sulama kiti kullanarak kulak kanalınıza ılık su veya tuzlu su solüsyonu akıtın ve kulak kiri yumuşayana ve dış kulaktan akabilene kadar birkaç dakika bekletin. Bunu yapmanın en basit yolu, duş alırken kulak kanalınıza biraz ılık su damlatmaktır.
Sarımsak yutmak, vücutta oluşan iltihaplara karşı antibiyotik etkisi oluşturur. Saç ve sakallardaki dökülmelere iyi gelen sarımsak, aynı zamanda saç ve sakalların daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Düzenli olarak tüketildiğinde, bağışıklığı güçlendirici etkiye sahiptir.
Bir hücre parçalanarak, çiğnenerek veya ezilerek zarar gördüğünde, hücre boşluklarında depolanan enzimler, hücre sıvılarında depolanan birkaç kükürt içeren bileşiğin parçalanmasını tetikler. Ortaya çıkan bileşikler, sarımsağın keskin veya acı tadından ve güçlü kokusundan sorumludurlar.
Halk arasında doğal antibiyotik olarak da adlandırılan sarımsağın sağlık üzerindeki olumlu etkileri saymakla bitmediği gibi her geçen gün yeni bir faydası daha keşfedilmeye devam etmektedir. Antibakteriyel özelliği sayesinde sarımsak, vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri