Şebekeden gelen 220 voltu düşüren ise şarj aletlerinde bulunan transformatördür. Bu aparat yeni nesil televizyonların içerisine, bilgisayarların kasasının girişine gibi cihazların farklı bölümlerinde de bulunabiliyor.
Gerilim dönüştürücü (transformatör veya güç kaynağı), doğrultucu, voltaj regülatörü ve gerekirse şarj sürecini izlemek için cihaz, gösterge araçları (kadran veya LED ampermetre / voltmetre) içerir.
Adaptör ve Şarj Cihazı Arasındaki Farklar
Adaptör şarj işlemini yaparken cihaza güç de sağlar. Yani cihaz şarj olurken hem de kullanılıyorsa adaptör tarafından bu kullanım için gereken güç de sağlanır. Sonucunda cihaz hem şarj olur hem de kullanılabilir. Şarj aletinde ise durum böyle değildir.
Tüm bu sebepler küçük ölçeklerde dahi olsa şarj aletinin elektrik tüketmesine sebep oluyor. Çünkü hem sınırlayıcılar hem de voltaj ve akımölçerler elektrik sayesinde çalışır. Prizler kapalıysa elektrik enerjisi kullanmazlar. Bundan dolayı boş prizlerde enerji harcama gibi bir durum asla söz konusu değildir.
Evet, prizde şarj aleti bırakmak elektrik tüketir. Ancak bu durum her cihaz için geçerli değil. Bazı cihazlar, şarj aletini prizde bıraktığınızda kendilerini beklemeye alır. Bu durumda şarj aleti, cihazın pil seviyesini izler ve pilin tamamen dolması durumunda enerji akışını keser.
İlgili 43 soru bulundu
Telefonu sürekli şarj etmek yanlıştır. Bu durum, pilin olması gerekenden daha çabuk tükenmesine sebep olabilir. Pili doğru kullanmanın tek yolu sadece ihtiyacı olduğunda şarj etmektir. Bu aralık ise %20 ile &5 arasındadır.
Şarj portu arızalanmış veya tozlanmış olabilir. Güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir. Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Şarj kablosunun düzgün takılmamış olabilir.
Fişe takılı olan cihazlar kapalıyken de elektrik harcıyor. Bunların başında uydu alıcıları, televizyon, bilgisayar, ketıl, çay ve kahve makinası, çamaşır ve bulaşık makinası, klima ve sinema ses sistemleri geliyor. Ayrıca cep telefonu şarj aletleri de fişe takılı olduğu anlarda elektrik tüketiyor.
Televizyon kapalıyken fişe takılı ne kadar elektrik harcar
Bir televizyon kapalıykende fişe takılı olduğu için elektrik tüketmeye devam eder. Bir yıl içinde çalışmadığı zamanlarda tükettiği elektrik miktarı da 7.7 KW civarında olur.
Ve tahmin edildiği gibi akıllı telefon şarj cihazı telefonu şarj etmese de güç tüketiyor, bu rakam ise ayda 135W, yılda 1.5KW'ın biraz üzerine denk geliyor. Türkiye rakamlarına göre yılda aşağı yukarı 2 liraya mal oluyor.
Eğer şarj aleti orjinalse bir sıkıntı olmaz. O şarj aletleri bağlandıkları cihazla iletişim kurarak o cihazın destekleyeceği kadar akım veriyorlar.
5V değere sahip şarj aletlerinde 2.5A değeri çoğunlukla en yüksek değerdir.
Eğer mümkünse şarjını daima şarj kablosu ve şarj adaptörü ile prizden yap. Çünkü adaptör telefonunun daha yüksek güçle şarj olmasını sağlar.
Sürekli veya duruma göre yalnızca kullanıldığında prize takılan adaptörler zaman zaman bozulabilir. Genellikle yüksek akım, kısa devre, sürekli elektrik kesintileri veya şasi sebebiyle bozulmalara uğrarlar.
Sahte USB girişinde bulunan işaret daha kalın yani daha belirgin olur. Priz girişi başların sonunda bulunan plastik kısımlar sahtesinde bulunmaz. Sahte şarj aletinde usb giriş yerinin üst kısmında çentik var ve kenarlıklar daha yüksek olur.
Ortalama bir televizyonun aylık elektrik masrafı, yaklaşık 70-100 TL'dir. Elektrik masrafı için dikkat edilmesi gerekenler: Televizyonun boyutu: Televizyonun ekran boyutu, enerji tüketimini etkileyebilir. Büyük ekranlı televizyonlar daha fazla enerji tüketebilir.
Çoğu kişi az sayıda çamaşır için bile makinesini çalıştırmaktadır. Çamaşır yıkarken en önemli tasarruf yöntemlerinden biri de makinenizi kısa programda çalıştırmaktadır. Uzun programlar hem makinenizin ömrünü kısaltmakta hem de gereğinden fazla elektrik harcamaktadır.
Prizlerin kullanma amacı ve güçleri belirtilecek, kullanma amacı belli olmayan priz güçleri bir fazlı priz için en az 300 watt, üç fazlı priz için en az 600 watt kabul edilecektir. Priz linyelerine en çok yedi priz bağlanabilecek, ancak priz güçleri toplamı 2000 VA.'yı geçemeyecektir.
Televizyonlar genel anlamda çok fazla elektrik tüketen cihazlar değildir. Ortalama televizyonların harcadığı elektrik sarfiyatı saatte ortalama 36 ila 75 watt arasında değişir. Günlük 5-6 saat çalışan bir televizyonun aylık elektrik faturasına yansıması ortalama 30 TL civarında olacaktır.
Klimayı sürekli açıp kapatmak doğru değil
Klimanızı sürekli açıp kapatırsanız cihazlarınız tüm sistemlerini yeniden başlattığı için neredeyse birkaç katı fazla enerji harcıyor.
Televizyonların uzun süre açık kalmasının LED panellerinin yanmasına sebep olabileceği, bunun da vatandaşa yüklü bir masraf çıkarttığı belirtiliyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok yeteneğe sahip yeni nesil televizyonların, tamirleri de bir o kadar masraflı oluyor.
Pil ve cihaz bakımı sekmesine girin. Pil öğesini seçin. Diğer pil ayarları menüsünü dokunun. Hızlı şarj seçeneğini aktif duruma getirin.
Bilgisayardan şarj olursa 2 saat.. Prizden şarj olursa 30-45 dk.. Pilin özelliklerine göre değişiyor...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri