Telefon neden şarj olmuyor 📴
iPhone veya Android telefonunuzun şarj olmamasının birkaç nedeni olabilir. Kablo, şarj cihazı, priz veya adaptör arızalanmış olabilir. Şarj bağlantı noktasında kir ve pislik birikmiş olabilir. Şarj işlemini kesintiye uğratan bir uygulama yüklü olabilir.
Şarj girişi önünde olmalı ve ekran düz bir yüzeye bakmalı. Kürdanın pamuklu ucunu girişin arka tarafına doğru sür. Ekran aşağı bakacak şekilde kürdanı girişe sok. Yukarı doğru iterken sola ve sağa hareket ettir, pamuğun düşmemesine dikkat et. Kirler çözülene kadar bu hareketi tekrarla.
Şarj soket girişinde siyah,turuncu ve yeşil renkte oldukça farklı görünen kabarcıklar meydana gelir. Şarj soket içerisinde meydana gelen bu kabarcıklar oksitlenmeye işaret eder. Böyle bir durumda da telefon şarj soketi arızalanır ve telefonunuz şarj olmaz.
Şarj portu arızalanmış veya tozlanmış olabilir. Güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir. Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Şarj kablosunun düzgün takılmamış olabilir.
İlgili 19 soru bulundu
Pil ve cihaz bakımı sekmesine girin. Pil öğesini seçin. Diğer pil ayarları menüsünü dokunun. Hızlı şarj seçeneğini aktif duruma getirin.
Şarj Soketi Bozuldu Değişim Fiyatı Ne Kadar
Şarj soketi bozulan her cep telefonu kullanıcısı gibi sizlerin de aklına gelen ilk soru şarj soketim bozul ve telefonum şarj almıyor acaba değişim fiyatı nedir sorusudur. Şarj soketi değişim fiyatları genel olarak 50 TL ile 150 TL arasında farklılık göstermektedir.
Bu aşamada en mantıklı çözüm yukarıda belirttiğim gibi bu soketi yenisi ile değiştirmek olacaktır. Yeni bir soket satın aldıktan sonra ekran tertibatını tamamen yerinden ayırarak anakarta erişim sağlayabilirsiniz.
Şarj soket değişimi işlemi ortalama 30 dakika ile 45 dakika arasında sürmektedir. Şarj soket değişimi için hem kargo aracılığı ile cihaz yollanabilmektedir hem de servisimize gelip cihaz bırakılabilmektedir.
Basınçlı hava, şarj soketine bir şer sokmanıza gerek kalmadan olan tüm kirleri dışarıya üfler. Eğer basınçlı hava verebileceğiniz bir cihazınız yoksa, ucu sivri bir cisimle de soketi kolayca temizleyebilirsiniz. Bunun en kolay yollarından biri, diş fırçasının üzerine kolonya dökmektir.
alkol sonrası kontak temizleyici daha iyi olabilir. Evet hocam soketlerde oksitlenme varsa kontak sprey direkt temizleyemez bunu önce ince bir zımpara ile yüzeyini temizlemelisiniz sonra kontak sprey ile yüzeyini yıkayıp kullanabilirsiniz.
Genellikle yüksek akım, kısa devre, sürekli elektrik kesintileri veya şasi sebebiyle bozulmalara uğrarlar. Kullanıcı hatasından, aşırı ısınma durumundan, sert darbeler aldığından dolayı da adaptörlerin bozulduğu gözlemlenir.
Elektrik kesildiğinde telefonunuzu nasıl şarj edebilirsiniz? Bunun en kolay yollarından biri, telefonunuzu dizüstü bilgisayarınıza bağlamak. Modern akıllı telefonlar MicroUSB kablosu ile bilgisayara bağlandıklarında şarj olabiliyorlar.
Uygulamalar, ekran parlaklığı, WİFİ durumu, konum bildirimi, titreşim durumu ve pil ömrü gibi nedenlerden dolayı telefonun şarjı bitebiliyor. Uygulamaların kullanım sıklığı ve arka planda çalışma durumu, telefonun şarjını yakından etkiliyor.
Telefonda Şarj Soketinin Temassızlık Sebepleri
Lehimi, kablosu kopar ya da kırılma/çatlama yaşanabilir. Bununla birlikte yaşanan kısa devreler, sıvı/nem teması sonucu meydana gelen oksitlenme, telefonun darbe alması sonucu şarj soketinin hasar görmesi de temassızlığa sebebiyet verebilir.
Telefon Şarj Soketi Temassızlık Problemi
Şarj kabloları kısa sürede yıpranabilir ve çeşitli çatlamalar ile karşılaşılabilir. Böyle bir durumda kablo ya da soket kısmında yer alan lehimlerin kopması mümkün hale gelecektir. Bu da şarj soketinin bozulmasına yol açabilen başlıca nedenlerden biridir.
Soket Özellikleri
Soket genel olarak farklı elektronik cihazlarda, cihazın çalışmak için ihtiyaç duyduğu enerjiyi almasını sağlayan yuvalar olarak tanımlanırken telefon soketleri ise hem şarj süreci hem de data transferinde önemli rol oynar.
Akıllı telefonların şarj edilebilmesi için elektrik akımının bir adaptör ve kablo yardımı ile cihazın bataryasına aktarılması gerekir. Bu işlemde bağlantı kısımlarına şarj girişi ya da halk tabiri ile şarj yuvası adı verilir.
Şarj soketi değişim sırasında telefondaki hiçbir bilgiye zarar gelmez. Şarj soketi değişimi yapılması için telefonların açılarak içindeki arızalı parçalar değiştirilerek yapılmaktadır. Bu arızalı parçaların değiştirilmesi, bilgilerin kaybolmasına silinmesi sebep oluşturacak bir işlem değildir.
Şarj edilecek elektronik cihazı kablosuz şarj cihazı üzerine koyduğumuzda şarj işlemi başlıyor. Şarj cihazı ile fiziksel temas kesildiği anda şarj işlemi durduruluyor. Şarj menzili yok denecek kadar az. Telefona herhangi bir kablo bağlamadığımız için şarj cihazına yerleştirmek veya ele almak için zahmet çekmiyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri