Sarılmak acıya karşı direncinizi kuvvetlendirir Böylece sarılma eylemi depresyon, sinirlilik gibi zihinsel problemlerin önüne geçer ve zihnimiz korunmuş ve güçlenmiş olur. Sevdiğimiz birine sarılma daha mutlu ve huzurlu hissetmemize yardımcı olur Mutluluk seviyeniz arttıkça acıya karşı direncinizde aynı oranda artar.
Sarılmak, vücudumuzda çok sayıda hormonun salınmasına neden olur. Sarılmayla birlikte seviyeleri yükselen oksitosin, kan basıncında ve stres hormonunda azalmaya neden olur. Serotonin ve dopamin gibi iyi hissettiren hormon seviyelerini arttırır ve depresyon ve kaygı gibi rahatsızlıkları azaltır.
Sarılma anında oksitosin hormonu salgılanır.Bu sayede sarıldığınız kişiyle derin bağlar kurar , mutlu ve dinç hissedersiniz. Endorfin salınımıyla vücutta ağrı kesici etki oluşur ve bu etki yalnızca fizyolojik ağrılara değil psikolojik ağrılara da birebirdir. Hissedilen yalnızlık ve değersizlik sarılma anında körelir.
Bir insana sarılıyor ya da temas ediyor olmak bizlere endorfin ve oksitosin gibi birtakım hormonlar salgılatır. Oksitosin bir diğer adıyla aşk, bağlanma hormonu olarak da bilinir. Oksitosinin salgılanıyor olması, stres seviyemizi ve kan basıncımızı dengede tutarak bizi güvende hissettirir.
Çocukların zihinsel ve entellektüel gelişimlerini hızlandırıyor. Aile terapisti Virginia Satir “Yaşamak için sarılmalıyız. Her gün en az 8 kez sarılmaya ihtiyacımız var” diyor. Bütün bu etkilerden yararlanmak istiyorsanız, bugün, sevdiklerinize sarılarak bir adım atabilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Araştırma sonucuna göre sevdiklerinize beş ila 10 saniyelik süreyle sarılmak bir saniyelik kısa sarılmalardan daha olumlu etki yapıyor.
Bu sarılma özellikle dans ederken gerçekleşir. Kişinin kolları partnerin boynundayken diğer taraf nazikçe ellerini partnerinin beline koyar. Romantik bir hava vardır ve genellikle partnerler göz teması kurarlar, gülümserler, tatlı bir muhabbet ederler.
Erkekler de unutulmaz birlikteliklerden hoşlanıyorlar. Özellikle de ciddi ilişkilerde öpüşmeye, sarılmalara önem veriyorlar.
Sarılma anında gerçekleşen küçük donuşlar, beyinle doğrudan iletişimde olan “afferent c “ denilen tensel sinirleri harekete geçiriyor.. Bu sinirler beyinle bağlantı kurarak endorfin salgılanmasını sağlıyor. Bir ağrı kesici etkisi yapan endorfinler daha az acı çekmemizi ve sakinleşmemizi sağlıyor.
SARILAN VE SARILMAYAN ERKEKLERDE FARK YOK
Tükürükteki stres hormonu kortizol ile ölçülebilen biyolojik stres tepkisi, aynı teste giren erkek gruplar arasında fark olmadığına işaret etti.
Nikahsız el ele tutuşmak haramdır. Dudaktan yanaktan öpmek de günahtır. Zinaya girmez.
Sarıldığımız zaman vücudumuz oksitosin hormonu salgılamaya başlar. Hormon salgılandıktan sonra mutlu olur ve iyi hissederiz. Ve karşıdaki kişiye bağlanmaya başlarız. Bunun yanı sıra salgılanan oksitosin hormonu bağışıklık sistemini harekete geçirir.
BELINDEN SARILMA: Bir erkek duygularını henüz sana itiraf etmemiş olsa bile, bu kucaklama adeta konuşuyor. O seninle mümkün olduğu kadar çok vakit geçirmek istiyor. 3 SIRTINDAN SARILMA: Bu sarılmak romantik ilişkilerden çok dostluklar için daha yaygın.
“Sarılmak neden güzeldir bilir misin? Çünkü sağ tarafta kalp yoktur, ve orası hep boştur... Sarılınca sağ yanını O'nun kalbi doldurur...” (Aziz Nesin)
Bununla birlikte sarıldığımız kişiye de aynı duyguları iletir ve karşılıklı olarak hem güven hem de huzur sağlamış oluruz. Sarılmak, aynı zamanda insanların iletişimine katkı sağlarken birbirini anlamayı kolaylaştırır.
Çiftlere, stresli bir deneyim yaşamadan önce partnerlerine sarılmaları talimatı verildi. Testler sonucunda kadınlarda stres hormonu olarak bilinen kortizolun azaldığı gözlendi. Erkeklerin kortizol seviyesinde ise bir değişiklik olmadı. Yani araştırmaya göre sarılmak kadınlarda stresi azaltırken, erkeklerde azaltmıyor.
18 mayıs'ta plos one dergisinde yayımlanan ruhr üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre erkeklerin sarıldığında rahatlama duygusunu hissetmediği ortaya çıkmış. kadınlarda ise stresi azaltıcı etkisi olduğu öne sürülmüş. .
YASTIĞA SARILARAK UYMAK FAYDALI
İşte yastığa sarılarak uymanın faydaları; Rahatlatıcı bir his: Yastığa sarılarak uyumak, sıcak, yumuşak ve rahat bir his verir. Bu da kişinin kendini rahatlatmasına yardımcı olur. Uyku kalitesini arttırır: Yastığa sarılarak uyumak, uyku kalitesini arttırabilir.
Rüyada bir kadına sarılmak, bir kişi tarafından yakın zamanda aklınızın çelineceğini haberdar eder. Aklınıza girecek kişi, kafanızda derin düşünceler yaratmaya neden olacaktır. Rüya sahibi açısından son derece önemli olacak bir kişinin varlığına işaret ediyor.
Arkadan sarılması sahiplenme hissi vermeli sana. Kendini güvende hisset diye. Bu da seni çok sevdiğinin göstergesidir. Ya da sen pek bunlardan , aşktan anlamıyorsun.
Çıplak uyumak ister
Erkekler çıplak uyumayı sever ve partnerlerinin de çıplak uyumasını ister. Beraberliklerinin uzun süreli olmasını sağlayan iki şeyden biridir, çıplaklık. Diğeri ise heyecan. Gecenin bir vakti uyanıp, çok ateşli bir rüya gördüğünüzü ve uyuyamadığınızı duymak isterler.
2- SARILARAK UYUMAYI SEVERLER
Bunu düşünmemizin bir sebebi de sarılarak uyuma fikrini genelde kızların dile getirmesidir. Oysa durum sandığınız gibi olmayabilir. Erkekler de sadece sarılarak uyumayı isterler. Yalnızca bunu gerçekten duygusal olarak bağ kurdukları ve sevdikleri kızla yaşamak isterler.
Sarılma içerisindeki küçük dokunuşlar da belirli sinirlerin uyarılmasını sağlıyor- afferent c-tensel nöronlar yalnızca tüylü derilerde bulunurlar ve dokunma acı ve baskı ile ilgili bilgiyi ileten sıradan sinirlerden farklıdırlar. Afferent c-tensel nöronlar yalnızca ışığa ve yavaş dokunmaya tepki verirler.
Erkekler: Güçlü bir şekilde sarılın ve birbirinizin sırtının üst kısmına vurun. Duygusal bir an yaşıyorsanız sarılmayı kısa bir anlığına sürdürün ve birbirinizin sırtına vurmayın. SEVGİLİYE SARILMAK: Sevgiline yaklaş ve ellerini onun omuzlarına koy.
Sevilen kişiye sarılınca oksitosin hormonu yükselir bu da mutluluk hissini artırır. Oksitosin sayesinde stres azalır, kan basıncı düzenlenir, kalp hastalıklarına yakalanma riski düşer. Aşk kalp sağlığını olumlu etkilemektedir. Aşık olmak endorfin hormonunu salgılar. Endorfin, mutluluk veren bir hormondur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri