Sonrasında bu karışımı buzdolabında tutabilirsiniz. Limon sarımsak kürü bozulur mu diye kafanız karışabilir bu karışım yıllarca buzdolabında kalsa da bozulma olmamaktadır.
Bu malzemeler karıştırıldıktan sonra kapağı sıkıca kapatılır. Ve bu şekilde 25 gün muhafaza edilir. Işık geçirmeyen bir ortamda 25 gün boyunca her gün çalkalanarak sarımsak kürü hazırlanır.
Sıktığınız limon suyu 2 litre yani 8 su bardağı kadar olmalı. Ardından 40 diş orta boy sarımsağı soyun ve ezin. Sarımsakları da kavanozun içine ekleyerek ılık ve ışık almayan bir odada bu karışımı 25 gün boyunca muhafaza edin. Ancak kavanozu her gün çalkalamanız gerektiğini de unutmayın.
Yarım çay bardağı olacak şekilde kahvaltıdan 30 dakika önce tüketeceğiniz sarımsak kürünü içmeden önce çalkalamalısınız. Son olarak sarımsak kürünü sadece 25 gün boyunca kullanıp sonrasında 10 günlük bir ara vermeniz tavsiye edilir.
Daha önce bahsettiğimiz gibi, limon sarımsak kürü tansiyon düşüklüğüne sebep olur. Bu yüzden düşük tansiyonu olan kişilerin tüketmesi tavsiye edilmemektedir. Kan sulandırıcı ve tansiyon ilacı kullanan kişilerin, doktora danışmadan tüketmemesi gerekir. Alerjik reaksiyonlara sebep olabilir, baş ağrısına yol açabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Sarımsak; damarların genişlemesini sağlar, kanın akıcılığını artırır, dolaşımı hızlandırır, damar içi pıhtılaşmaları engeller ve kalp krizi ya da felç geçirmeye neden olacak damar tıkanıklıklarını önler. Ayrıca, kalbi besleyen koroner damarları genişletir, kalp kasını güçlendirir.
Kürü yapmak için limonları sıkıp kabınıza boşaltın. Kabuğunu soyduğunuz 40 diş sarımsağı da suyunu sıktığınız limonlara karıştırdıktan sonra kabın ağzını kapatın. Karışımı 25 gün oda sıcaklığında muhafaza edin. Limon sarımsak kürünü 25 gün boyunca gün aşırı çalkalarsanız karışımınız daha kolay kıvam alacaktır.
7 ila 10 saat arası: Bu süre içinde sarımsağın vücuda sağladığı yararlı maddeler oksidasyon oluşmasına engel olmaya başlıyor. Sarımsağın içinde bolca bulunduğunu bildiğimiz faydalı maddeler 7 saatin ardından hücresel düzeyde etki etmeye başlıyor ve bu sayede vücudu oksidasyona karşı koruyor.
Her sabah kahvaltıdan önce yarım çay bardağı sade olarak için. Dilerseniz yarım çay bardağı akşam yatarken de içebilirsiniz.
Sarımsağın birçok faydasının yanında aynı zamanda bilimsel araştırmalarca anti-inflamatuvar etkisinin de olduğu kanıtlanmış değerli bir besin maddesi olarak belirtiliyor.
Öncelikle kabukların üzerinde, yüzeyinde koyulaşmalar, renk değişiklikleri varsa o sarımsak bozulmuş demektir. Yeşil filizler de o sarımsağı tercih etmemeniz gerektiğine işaret eder. Filizlenmiş sarımsağın sağlık açısından bir zararı yoktur ancak tadı taze sarımsaktan farklıdır.
Ezilen sarımsaklar cam kavanoza koyulur. Üzerine zeytinyağı eklenerek güneş gören bir yere kavanoz yerleştirilir. Günde bir iki kez tahta kaşık kullanılarak karıştırılır. 15-20 gün bekletilen sarımsak yağı kullanıma hazır hale gelir.
Dilediğiniz kadar sarımsağı rendeden geçirin ve bir miktar tuz ile karıştırın. Bozulmasını önlemek için de üzerine zeytinyağı ilave edin. Tuz ve yağ ile harmanlanan sarımsağı saklama kabında veya cam kap içinde koruyabilirsiniz.
Şekeri düşürüyor, pankreas'ın yenilenmesini sağlıyor. 3- Böbrek ve safra taşlarını eritiyor, idrar söktürüyor, vücuttaki şişkinlik ve tüm dokulardan ödemi kaldırıyor. 4- Helycobeacter pylori adlı ülser mikrobunu öldürerek mide ve oniki parmak bağırsağı ülserinin kesin tedavisini yapıyor.
İlk 4 saat içinde iyice sindirilen ve antioksidan etkisini devreye sokan sarımsak, vücuttaki 4-6 saat arasındaki sürede de boş durmuyor ve deyim yerindeyse alıyor sazı eline. Vücut, sarımsağın faydalı yanlarını iyice algılıyor.
Tıkanan damarları açıyor
Limon suyunun içerisine sarımsak atıp içtiğinizde, tıkanan damarlar açılıyor, damar sertliklerini ve hipertansiyonu önlüyor. Kolesterol ve lipidi düşürerek zararlı yağların hızlı bir şekilde yakılmasını sağlıyor.
Gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutulursa kabızlığa iyi gelir. Kabız olmaktan da korur. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Oluşan kanser hücrelerinin yayılmasını engellediği yönünde görüşler bulunur.
Halsizlik veya yorgunluk sıkıntıları sarımsak yutarak geçebilmektedir. - Ayrıca aç karnına sarımsak yutmanın hazımsızlığa iyi geldiği de bilinmektedir. Özellikle kabızlık problemlerine çok iyi gelmektedir. - Sarımsak yutmak akciğer bronşlarını açar ve rahat nefes alınmasını sağlamaktadır.
Trombositlerin yapışkanlığını azaltır ve arterlerdeki plak oluşumunun temizlenmesini sağlar. Zencefil antioksidan kaynağı bir bitkidir. Bu bakımdan en etkili damar açıcı bitki çeşitleri arasında yer alır.
Sarımsak çiğ veya pişmiş olarak kullanılabilir. Genellikle pişmiş yemeklerde kullanılan sarımsak sabahları çiğ olarak yutulduğunda pek çok yararı olduğu bilinir. Özellikle çiğ olarak sabah aç karnına yutulması antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasına etki sağlamaktadır.
Sarımsak mesane enfeksiyonlarına karşı etkili
Sarımsak, idrar yolu enfeksiyonlarından dertli olan kişiler tarafından kullanılabilir ve bu sayede ve iyileşmeyi hızlandırabilir.
'SARIMSAK VÜCUDU KORUYOR'
“İlaçlar gibi sarımsağın da yan etkileri olabilir. Aşırı yenildiğinde baş ağrısı, yorgunluk, baş dönmesi, alerjik cilt reaksiyonları, cilde sürülmesiyle cilt yanıkları, bulantı, kusma, kanama bozuklukları gibi yan etkileri yapılan araştırmalarda gözlenmiştir.
Bilim adamları bu kürün yılda iki kere kullanılması gerektiğini söylemektedirler. Tüm damar iltihaplarının giderilmesini sağlar, tıkanan damarları açar, damar sertliklerini önler ve iyileştirir. Ayrıca hipertansiyonu önler.
İltihaplı romatizmanın sebep olduğu eklem sertleşmelerini ve ağrılarının önlenmesinde balık yağı etkili olmaktadır. Günde 1-2 diş sarımsağın küçük parçalar halinde doğranıp su ile yutulması da yine iltihabın atılmasına yardımcı olmaktadır.
HAZIRLANIŞI: Limon suyunu, klorsuz suyu ve maydanozları sapları ile beraber blenderdan geçirin. Ortaya çıkan yeşil karışımı sabahları karnınıza doyurmadan 10-15 dakika kadar önce tüketin. 15 gün boyunca düzenli olarak uyguladıktan sonra 3-4 gün mola verip bir 15 gün daha uygulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri